به گفته وی، این مسیر در گذشته بسیار کند طی شده است و وقتی عملکرد سال اول دولت سیزدهم را با سال قبل و حتی سه یا چهار سال قبل از آن مقایسه می کنیم، نشان از سرعت بسیار بالایی دارد. حوزه تولید درآمد ما بودجه مالیاتی را منتقل می کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، مقایسه درآمد مالیاتی دولت در سال های 1400 و 1401 نشان می دهد که در لایحه بودجه امسال درآمد مالیاتی از 325 هزار میلیارد تومان به 526 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که در این میان سهم مالیاتی اشخاص حقوقی در لایحه بودجه 1401 برابر است. 133 هزار و 627 میلیارد تومان است که بیش از دو برابر رقم بودجه 1400 (59 هزار و 210 میلیارد تومان) افزایش یافته است. همچنین سهم مالیات بر درآمد در لایحه بودجه سال جاری 84 هزار و 210 میلیارد تومان بوده که نسبت به 54 هزار و 246 میلیارد تومان در بودجه سال 1400، 55 درصد افزایش داشته است.
عزم دولت سیزدهم برای اجرای قانون مالیات
فصل جدید دوران مالیات های استانی
انتهای پیام
وزیر اقتصاد از اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خواسته است در پیشبرد و تداوم تحول آغاز شده از سال گذشته در نگارش بودجه سهیم باشند و تصریح کرد که سعی شده بر اساس اعداد و ارقام نشان داده شود. اسناد، سازمان امور. به معنای واقعی کلمه در مسیر اصلاح مالیات و خروج از اقتصاد نفتی است، همانطور که همه شما سالها است که درخواست میکنید.
همچنین در لایحه بودجه 1401 مبلغ 27 هزار میلیارد و 517 میلیارد تومان مالیات بر ثروت پیش بینی شده است که تقریباً 26 درصد کمتر از سهم 34 هزار میلیارد و 232 میلیارد تومانی در بودجه است.1400 رقم مالیات بر واردات در لایحه بودجه. 1401 معادل 77750 میلیارد تومان با 42.5 درصد افزایش نسبت به تصویب بودجه 1400 (54600 میلیارد تومان) بوده است.
تمرکز تامین منابع در لایحه بودجه امسال از فروش اوراق خارج شد و به سمت مالیات و مقداری نفت رفت. در حالی که دولت منابع مالیاتی را به 526 هزار میلیارد تومان افزایش داده بود که نسبت به بودجه سال 1400 افزایش 61.8 درصدی داشته است. روندی که اسناد از آن حکایت دارد ادامه دارد و بر اساس وعده دیروز وزیر اقتصاد به نمایندگان مجلس، اقتصاد کشور در پایان دولت سیزدهم وارد فصل جدیدی در دوران مالیات های استانی و رهایی از بودجه نفتی خواهد شد.
البته به گفته خاندوزی، افرادی هم هستند که دولت را بسته به درآمدهای مالیاتی دوست ندارند و همچنین فرهنگ دیرینه و مزمنی در کشور وجود دارد که برخی از فعالان اقتصادی همواره سعی کرده اند از پرداخت مالیات خودداری کنند. البته، این بدان معنا نیست که ما فقط درآمد بیشتری جمع آوری می کنیم. بلکه اساساً روش های شناسایی و اخذ مالیات را از روش های سنتی مبتنی بر برخوردهای فسادآمیز و ناکارآمد و کاملاً متمرکز بر گذشته به نوع دیگری از مالیات استانی تغییر خواهیم داد.
گام اول این قانون در سال گذشته تکمیل و ماده (11) این قانون اجرایی شده است. بر اساس ماده 11 قانون مذکور، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف شد ظرف مدت یک سال پس از ابلاغ این قانون، دستگاههای کارتخوان بانکی یا درگاههای پرداخت الکترونیکی را با همکاری این سازمان ساماندهی و مکاتبه کند. آنها با مجوز فعالیت و تعداد بنگاه های اقتصادی به هر یک از پایانه های فروش شناسه اختصاصی اختصاص دهند.
پس از انتساب شناسه مذکور، کلیه تراکنشهای انجام شده از طریق حسابهای بانکی متصل به دستگاههای کارتخوان بانکی و درگاههای پرداخت الکترونیکی، تراکنشهای بانکی مرتبط با فعالیت تجاری دارنده حساب بانکی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود. در چارچوب قوانین و مقررات جاری، اطلاعات این عملیات بانکی شامل اولین موجودی دوره، وجوه واریز شده، وجوه برداشت شده و آخرین موجودی هر حساب بانکی به منظور تکمیل بانک اطلاعات هویتی نگهداری می شود. ، عملکرد و دارایی مودیان موضوع ماده (169 مکرر) سومین قانون مالیات های مستقیم مصوب اسفند 1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی به صورت اینترنتی در اختیار سازمان قرار می گیرد.
مطابق با اجرای این ماده، تقریباً 18 میلیون و 800 هزار دستگاه کارتخوان ساماندهی شد که از این تعداد تقریباً 9 میلیون و 400 هزار دستگاه به پرونده های مالیاتی غیرفعال و مابقی به پرونده های مالیاتی مربوطه متصل شدند. زیرا حسابهای متصل به این دستگاههای کارتخوان، حساب تجاری و وجوهی که در این حسابها واریز میشود، وجوه درآمدی کسب و کار مودیان محسوب میشود. ماده 10 این قانون که جداسازی حساب های شخصی از حساب های حرفه ای بود قرار بود اجرا شود اما در حال حاضر روش ها و مهلت های اجرایی آن در هاله ای از ابهام قرار دارد.
در نهایت باید گفت از آنجایی که دولت لایحه بودجه را حدود یک ماه دیگر تقدیم مجلس می کند، جزئیات افزایش درآمد مالیاتی نیز مشخص خواهد شد.
از سوی دیگر مالیات بر کالاها و خدمات در لایحه مالی سال 1401 معادل 203 هزار و 661 میلیارد تومان در نظر گرفته شد. این در حالی است که این رقم در بودجه سال گذشته 122.945 میلیارد تومان بود که 66.3 درصد افزایش داشت.
سهم مالیات ها در بودجه امسال افزایش یافته و به نظر می رسد این روند در سال آینده نیز ادامه داشته باشد که سید احسن خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی روز گذشته در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه بر این نکته تاکید کرد. اقتصاد کشور در پایان دولت سیزدهم وارد فصل جدیدی در دوران مالیات ولایی و رهایی از بودجه نفتی خواهد شد.
این موارد در شرایطی از سوی وزیر مطرح شد که دولت سیزدهم برای اجرای قانون پایانه های تجاری و نظام مالیاتی که در سال 1397 به تصویب شورای اسلامی رسید، اجرا شود.