اخبار اقتصادی روز

شامخ آذر 1401 چه می گوید؟

اتاق بازرگانی ایران در آخرین گزارش شامخ (شاخص مدیران خرید) در آذرماه، تحلیل فعالان و کسبه از وضعیت اقتصادی کشور را منتشر کرد.

انتهای پیام

شاخص میزان سفارش‌های جدید مشتریان در آذرماه (48.47) برای سومین ماه متوالی کاهش یافت، هرچند نتایج حاکی از آن بود که نسبت به نوامبر (43.91) با شیب ملایم‌تری افت کرد. این شاخص در هر سه بخش کاهش یافت، اما بیشترین افت در بخش ساختمان به ثبت رسید.

شاخص مصرف حامل های انرژی (25/67) به بالاترین مقدار 11 ماهه اخیر از دی ماه 1400 رسید. مشاهده سیر تحول شاخص مصرف انرژی در آذرماه سال های گذشته نیز نشان می دهد که این شاخص افزایشی داشته است. به دلیل فصل سرما

شاخص فروش کالا یا خدمات در آذرماه (48.15) برای سومین ماه متوالی در رکود قرار گرفت و نسبت به آبان ماه (48.21) نرخ کاهش کمتری داشت. این شاخص با کاهش بیشتر در بخش‌های ساختمانی، خدماتی و کشاورزی همراه بود، اما فعالان بخش صنعتی، فروش را در محدوده خنثی مشاهده کردند.

شاخص اشتغال و اشتغال نیروی انسانی در آذرماه (49.32) کاهش یافت و به کمترین میزان خود در 9 ماه گذشته (بدون احتساب آبان) از فروردین ماه رسید. کاهش این شاخص در بخش خدمات و کشاورزی رخ داده است.

شاخص فعالیت های تجاری در آذرماه (50.51) محاسبه شد و نسبت به آبان ماه افزایش یافت، اما به مرز 50 رسید. بیشترین کاهش تعداد فعالیت ها ناشی از رکود در بخش ساخت و ساز بوده است.

همچنین در این ماه، شاخص مدیران خرید صنعتی به 51.69 رسید که حاکی از کاهش فعالیت در بخش صنعت نسبت به ماه قبل (52.49) است. در آذرماه در میان اجزای اصلی بخش صنایع، تعداد سفارش‌های جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه زیر 50 مورد بود.

شاخص بهای خرید مواد اولیه و ملزومات مورد نیاز (85.25) نسبت به ماه قبل (78.49) با افزایش شدیدتری مواجه شد و به بالاترین مقدار خود از خرداد ماه رسید و شاخص قیمت کالاهای تولیدی یا خدمات ارائه شده (58.58) به بالاترین مقدار خود رسید. در 5 ماه بر اساس گزارش مرکز آمار ایران از شاخص بهای مصرف کننده در آذرماه، نرخ تورم ماهانه آذرماه نسبت به ماه قبل به 1.9 درصد و تورم ماهانه گروه اصلی کالاهای غیرخوراکی و خدمات 3.3 درصد رسیده است. .

بر اساس نظرسنجی‌های فعالان اقتصادی، در آذرماه، شاخص مدیران خرید (PMI) موسوم به شامخ (تعدیل فصلی نشده) برای کل اقتصاد ایران 49.14 محاسبه شد که نشان دهنده رکود متوسط‌تری در شاخص کل ترکیبی نسبت به آبان ماه است. . در این ماه تمامی مولفه های اصلی زیر 50 و میزان فعالیت معاملاتی در محدوده مرزی 50 گزارش شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، شماخ در بازه 0 تا 100 تعریف شده است و هر چه این عدد به 100 نزدیکتر باشد به معنای رونق اقتصادی و هر چه به زیر 50 نزدیک شود به معنای خطر رکود است.

شاخص موجودی مواد اولیه یا کالاهای خریداری شده (46.41) نسبت به آبان ماه (51.26) به شدت کاهش یافت و این شاخص در سه بخش صنعت، خدمات، کشاورزی و ساختمان افت محسوسی را تجربه کرد. به گفته فعالان اقتصادی، با توجه به افزایش نرخ ارز، خام فروشی کاهش یافته و شرکت ها در تامین مواد اولیه مورد نیاز با مشکل مواجه هستند.

شاخص انتظارات مربوط به حجم فعالیت اقتصادی ماه آینده (55.01) نسبت به ماه قبل افزایش یافت. علیرغم انتظارات خوش بینانه برای بهبود فعالیت در بخش صنعت، فعالان اقتصادی در بخش ساختمان همچنان انتظار کاهش فعالیت در یک ماه آینده را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *