حمیدی تاکید کرد: کشور ما یک کشور دریایی است، واقعیت همین است. اتصال این کشور به اقیانوس و برخورداری از دریا، این منطقه را نسبت به این حساسیت بسیار حساس کرده است، بنابراین این کشور دریایی به یک نیروی دریایی واقعاً برجسته و ممتاز نیاز دارد.
مشاور فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: میانگین سهم دریانوردی جهانی از تولید ناخالص داخلی 9 درصد و متوسط سهم زمین از تولید ناخالص داخلی جهانی 91 درصد است.
وی افزود: دو بحران کم آبی و آلودگی هوا در استان مرکزی قابل حل است و اگر نگران نسل آینده اراک هستیم باید توسعه در صنایع استان مرکزی صورت گیرد. به نسل آینده رحم کن و صنایع بیشتری به آلودگی شهر اضافه نکن.
انتهای پیام
کاپیتان علیرضا حامدی روز پنجشنبه ۱۹ آبان در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی گفت: صنایع آذرآب اراک لولههای بویلر شناور خارک را بازسازی کرده است که شاید ۵ کشور دنیا بتوانند این کار را انجام دهند و بسیاری از شرکتهای دیگر نیز این کار را انجام دادهاند. در حوزه دریایی و دفاعی اقدام کرده است.
حمیدی بیان کرد: با وجود دریایی بودن ایران و تاکید رهبر معظم انقلاب بر این موضوع، متاسفانه شاخص های دریایی ایران نسبت به دنیا در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.
وی با بیان اینکه امروزه بیش از 90 درصد کالاها و خدمات دنیا از طریق دریا حمل می شود، گفت: رویکرد دانش بنیان امروز موضوعی کلیدی است که شایسته توجه ویژه است.
حامدی ادامه داد: ایجاد بندر خشک در استان مرکزی روبروی ایستگاه راه آهن سمنگان می تواند ظرفیت سرمایه گذاری مناسبی باشد. مطالعاتی در این زمینه انجام شده و سرمایه گذاری هایی نیز صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه ایران با 12 کشور همسایه خود مرز دریایی دارد، گفت: 40.2 درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا تنها توسط 14 درصد از ایالت های این کشور واقع در سواحل دریایی به دست آمده است. به طور کلی در کشورهای دریایی بیش از 40 درصد تولید ناخالص داخلی کشور توسط بخش دریایی تامین می شود که در کشور ما در سال های متوالی بین 2 تا 3 درصد بوده است.
حامدی در خصوص فواید دریا گفت: 70 درصد سطح زمین را آب پوشانده و خشکی ها را آب فرا گرفته است و 80 درصد مردم در کنار دریا یا در فاصله 200 کیلومتری از آن زندگی می کنند.
وی افزود: در قرآن کریم مجموع آیاتی که واژه دریا و خشکی در آنها ذکر شده 45 فقره است، یعنی توجه خداوند در قرآن به دریا 32.45 درصد کل است، اما توجه به دریا. زمین 13.45 درصد است، یعنی توجه به دریا در قرآن 71 درصد است، اما توجه به زمین تنها 13 درصد است که نشان دهنده اهمیت استراتژیک دریا است.
ای بی اس نیوز/مرکزی مشاور فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: با وجود دریایی بودن ایران و تاکید مقام معظم رهبری بر این موضوع، متاسفانه شاخص های دریایی ایران در مقایسه با دنیا در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.
وی افزود: سرمایه گذاری صنعت در کشتیرانی امری ضروری است و انتظار می رود سرمایه گذاران به این موضوع توجه کنند. دریا توانایی منحصر به فردی است که نادیده گرفته شده و درآمد حاصل از این صنعت زیاد است. تعداد کمی از نیروهای ایرانی در کشتی ها حضور دارند و اکثر نیروهای خارجی در این منطقه حضور دارند که کار با آن دشوار است.
وی با بیان اینکه سهم بخش دریایی ایران در تولید ناخالص داخلی 30 درصد و سهم زمینی آن 99.7 درصد است، گفت: تولید مواد غذایی دریایی ایران در سال 1396 معادل 724 هزار و 817 تن و سهم هر ایرانی در مصرف غذاهای دریایی بوده و به طور میانگین کمتر از این میزان است. 10 کیلوگرم در سال، در حالی که میانگین مصرف سرانه جهانی امروز حدود 20 کیلوگرم است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز