در اوایل سال 2022، شرکت دولتی آرامکو تصمیم نهایی سرمایه گذاری را برای ساخت یک مجتمع پالایشی و پتروشیمی 10 میلیارد دلاری در شمال شرقی چین گرفت که بزرگترین سرمایه گذاری این شرکت سعودی در چین بود.
آرامکو عربستان سعودی قرارداد عرضه نفت سالانه با ده ها شرکت چینی از جمله سینوپک، سی ان پی سی، سینوک، سینوکم، نورینکو و همچنین شرکت خصوصی پتروشیمی شیجیانگ دارد.
به گزارش بلومبرگ، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در سفر روز جمعه خود به عربستان سعودی اعلام کرد که این کشور تجارت نفت با عربستان سعودی را برای تقویت روابط بین پکن و بزرگترین تامین کننده نفت این کشور گسترش خواهد داد.
چین بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی است و ارزش تجارت دو طرفه در سال 2021 به 87.3 میلیارد دلار رسید. صادرات چین به عربستان سعودی به 30.3 میلیارد دلار و واردات چین از این کشور به 57 میلیارد دلار رسید.
بر اساس آمار گمرک چین، عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت به چین است و 18 درصد از کل خرید نفت چین را به خود اختصاص داده است. واردات نفت عربستان سعودی به چین در 10 ماهه اول سال 2022 به 73.54 میلیون تن (1.77 میلیون بشکه در روز) به ارزش 55.5 میلیارد دلار رسید.
سرمایه گذاری مشابه دیگر آرامکو در چین، 25 درصد از سهام شرکت پالایش و پتروشیمی استان فوجیان است که توسط سینوپک کنترل می شود و دارای ظرفیت پالایش نفت 280000 بشکه در روز و یک کارخانه اتیلن با ظرفیت 1.1 میلیون تن در روز است. سال در سال 2008 آغاز شد.
سینوپک چین برای ساخت فاز دوم یک پروژه پالایشی با ظرفیت 16 میلیون تن در سال و واحدهای اتیلن با ظرفیت 1.5 میلیون تن در سال در فوجیان با آرامکو عربستان قراردادی امضا کرده است.
جوینت ونچر آرامکو که “گروه صنایع شیمیایی هواجین” در آن شریک است، “شرکت پتروشیمی هواجین آرامکو” نام دارد و پیش بینی می شود ظرفیت پالایش 300000 بشکه در روز و همچنین کارخانه اتیلن با ظرفیت 1.5 میلیون تن داشته باشد. تا سال 2024 راه اندازی خواهد شد. آرامکو حداکثر 210000 بشکه نفت در روز برای این مجتمع تامین خواهد کرد.
یو بائوکای، رئیس سینوپک گفت: این همکاری گام جدیدی است که با همکاری های موجود برداشته شده است و نشان دهنده اعتماد متقابل و تایید همه طرف ها بوده است.
در اکتبر 2018، آرامکو یادداشت تفاهمی با دولت استانی ژجیانگ برای سرمایه گذاری 9 درصدی در شرکت پتروشیمی ژجیانگ امضا کرد که بزرگترین پالایشگاه نفت چین با ظرفیت 800000 بشکه در روز را اداره می کند. از آن زمان تاکنون هیچ پیشرفتی گزارش نشده است.
انتهای پیام
واردات نفت چین از عربستان سعودی در سال گذشته 87.56 میلیون تن به ارزش 43.9 میلیارد دلار بوده است که معادل 77 درصد کل واردات چین از عربستان سعودی است.
به گزارش ای بی اس نیوز، سینوپک با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که ساخت این پروژه باید تا پایان سال 2025 تکمیل و آماده بهره برداری شود. تسهیلات تبدیل در ینبع، عربستان سعودی.
سینوپک 37.5 درصد از سهام شرکت پالایش “سینوپک آرامکو یانبو” را در اختیار دارد که یک پالایشگاه با ظرفیت 400 هزار بشکه در روز در سواحل دریای سرخ را اداره می کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز