سیستم های نظارت بر بازار سهام هوشمندتر شده اند

رئیس اداره نظارت بر سلامت بازار سرمایه گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار به نهادهای تخصصی بازار مجوز داده است تا سهامداران و سرمایه گذاران بتوانند از تخصص خود در بازار تخصصی بهره مند شوند و سیستم های نظارتی قابل مقایسه با گذشته نیست. و باهوش تر شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران، محمد حسین پور درباره پدیده سیگنال فروشی در بورس گفت که موضوع استفاده از خدمات مالی یا مشاوره سرمایه گذاری (سیگنال فروش) در آیین نامه پیش بینی شده است. در تمامی بورسهای جهان میتوانید مقررات خاص همه کشورها را در رابطه با مشاوره سرمایهگذاری بنا به الزام شرایط بازار و همچنین فعالان و فعالان آن مشاهده کنید.
وی افزود: در ماده 49 قانون بازار جمهوری اسلامی مقرر شده است که افرادی که مایل به فعالیت در این زمینه هستند باید از سازمان بورس مجوز بگیرند. این موضوع با هدف حفظ سلامت بازار است و فعالیت ها باید به صورت قانونی و منظم صورت گیرد.
لیست نهادهای مورد تایید در وب سایت سازمان
به گفته حسین پور، بحث توصیه به خرید، فروش و نگهداری اوراق بهادار، اظهارنظر در مورد تغییرات قیمت و تغییرات عرضه و تقاضای بازار و اظهارنظر در مورد ارزش یا قیمت اوراق در دستورالعمل مشاوره سرمایه گذاری و در قانون ارائه شده است. از بازار در فصل ششم جرم انگاری شده است.
رئیس اداره نظارت بر سلامت بازار سرمایه گفت: اکنون سهامداران و سرمایه گذاران می توانند به افراد دارای مجوز تحت نظارت سازمان مراجعه کنند چرا که فهرست موسسات به طور کامل در سایت سازمان بورس قابل مشاهده است.
برای جلب اعتماد عمومی فرهنگ سازی کنید
حسین پور تصریح کرد: بر اساس این مصوبه لازم است افراد فعال در حوزه مشاوران سرمایه گذاری حداقل ارزش ها را داشته باشند تا اعتماد عمومی به آنها جلب شود.
رئیس اداره نظارت بر سلامت بازار سرمایه با تاکید بر اینکه سازمان بورس به سمت تسهیل فعالان مشاوره سرمایه گذاری و در مسیر درست حرکت می کند، گفت: باید به سمت فرهنگ سازی در این حوزه و افرادی که تمایل به سرمایه گذاری دارند حرکت کنیم. در یک بازار تخصصی باید قبل از ورود به این بازار و سپس ورود به بورس، مشورت شود.
وی افزود: اگر مردم دانش و تخصص کافی ندارند نباید سهام یا اوراق بهادار را مستقیم خریداری کنند. زیرا سازمان به نهادهای تخصصی در بازار مجوز داده است تا سهامداران و سرمایه گذاران بتوانند از تخصص خود در بازار تخصصی بهره مند شوند.
سیستم های هوشمند
حسین پور گفت: بورس نسبت به گذشته عمق زیادی پیدا کرده است و سازمان به سمت به روز رسانی حرکت کرده است، بنابراین در حال حاضر سیستم های نظارتی قابل مقایسه با گذشته نیستند و هوشمندتر شده اند.
وی افزود: رویکرد اصلی سازمان بورس، مشاوره سرمایه گذاری پیشگیرانه و حمایتی است و دلیل وجود فضای مجازی نیز حفظ سلامت و نشاط کل بازار است.
رئیس اداره نظارت بر سلامت بازار سرمایه تاکید کرد: مسلم است که سیاست سازمان مطلوبتر است و قطعا از تحلیل خوب بازار حمایت می کند.
وی سامانه پایش سلامت بازار مالی را برجسته کرد و گفت: این سامانه با تک تک سهامداران و گزارش های مردمی مرتبط است.
رئیس اداره نظارت بر سلامت بازار سرمایه گفت: سامانه پایش سلامت به صورت شبانه روزی فعالیت می کند و گزارش های مختلفی را در حوزه های تخصصی و بازار دریافت می کند.
وی ادامه داد: دامنه سامانه هوشمند پایش فضای مجازی نیز گزارش ها را دریافت و بررسی می کند و در صورت نیاز و احراز تخلف ابتدا تذکر لازم را می دهد و در صورتی که تخلف در حوزه نظارتی باشد موظف است رسیدگی کند. از آن
حسین پور با بیان اینکه کانال ها و مدیران شناسایی می شوند و تراکنش ها رصد می شوند، گفت: در سامانه هوشمند پایش فضای مجازی که اخیرا راه اندازی شده، به سمتی رفته ایم که داده های تراکنش ها به رصد داشبوردهای سامانه و داده های شخصی در فضای مجازی متصل می شود. و تراکنش ها توسط سیستم نظارت می شود.
این یک رویکرد تسهیل کننده و پیشگیرانه است
وی تاکید کرد: در صورت مشاهده سیگنال توسط افراد و کد آنها، ابتدا معاملات باطل می شود، سپس بررسی های لازم انجام و به صورت مستند به اداره حقوقی ارسال می شود تا در صورت صدور، اقدامات قانونی انجام شود. تخلف و جنایت صورت گرفته است.
حسین پور تاکید کرد: مردم به شرکت های مشاور سرمایه گذاری و موسسات مالی درج شده در لیست سازمان بورس مراجعه کنند.
رئیس اداره نظارت بر سلامت بازار سرمایه اعلام کرد: پیش نویس قانون بازار به روز شده و برای تصویب به شورای اسلامی ارائه شده است.
وی یادآور شد: رویکرد سازمان تسهیل کننده و پیشگیرانه است و برای تسهیل مقررات به این سمت می رود. افراد باید به سمت ارتقای دانش حرکت کنند و در صورت علاقه مندی به تجارت، بر اساس تحلیل ها و نه سیگنال ها و موسسات تحت نظارت سازمان اعتماد کنند.