به گزارش ایلنا، سید محمدتقی شاهچراغی رئیس ستاد انتخابات کشور طراحی و اجرای این سامانه را که برای اولین بار انجام می شود را کاری ارزشمند در راستای عدالت، سلامت و رقابت انتخاباتی دانست.
وی ادامه داد: این سامانه بر اساس قانون شفافیت و قانون جدید انتخابات شورای اسلامی تشکیل شد.
رئیس ستاد انتخابات کشور تاکید کرد که هزینه های انتخاباتی غیراصولی و غیرموجه کردها خوشایند مردم نیست. وی گفت: بر اساس این سامانه و مطابق با اجرای قانون جدید انتخابات که کلیدواژه آن «عدالت انتخاباتی»، دریافتی های نقدی و غیرنقدی است. پول و هزینه های هر نامزد ثبت می شود و قابل نظارت است.
شاهچراغی ادامه داد: وقتی قانون به درستی اجرا شود بدون شک در رقابت انتخاباتی و مشارکت مردم موثر خواهد بود.
وی با تاکید بر اجرای نظام تامین مالی انتخابات در مهلت های تعیین شده و همچنین آموزش و توجیه تمامی دست اندرکاران انتخابات برای اجرای دقیق آن، اعلام کرد: بر اساس قانون، در این دوره انتخاباتی، نامزدهای تایید شده توسط هیات نظارت می تواند عادلانه از امکانات استفاده کند و از توان دولت برای تبلیغات استفاده کند و بر این اساس نیازی به هزینه ای جز اصل نیست.
محسن اسلامی، دبیر ستاد انتخابات و مدیرکل ستاد انتخابات وزارت کشور نیز به تشریح امکانات و برنامه های نظام مالی انتخابات پرداخت و گفت: وزارت کشور بر اساس قانون شفافیت و نظارت بر تامین مالی. از فعالیت های انتخاباتی در جریان انتخابات شورای اسلامی، مصوب 15 بهمن 1396، این نظام مالی ایجاد شد.
وی با تاکید بر اینکه این سامانه کانال ارتباطی وزارت کشور و نامزدهای انتخابات در امور مالی ستادهای انتخاباتی است، تصریح کرد: بر اساس قانون، تمامی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی باید برای هزینههای انتخابات شماره حساب ثبت کنند. پنجره واحد وزارت کشور بر این اساس و نظام تامین مالی انتخابات، نظارت بر هزینه های انتخاباتی به صورت نقدی و غیرنقدی انجام می شود.
وی این نظام را گامی مهم در راستای سلامت انتخابات که یکی از مولفه های انتخابات پیش رو است، عنوان کرد و گفت: تمامی نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات شورای اسلامی که صلاحیت آنها مورد تایید هیات نظارت است. ، رمز ورود به سیستم مالی را دریافت می کند.
وی تصریح کرد: در ماده 5 قانون شفافیت آمده است که حداکثر هزینه در ستادهای انتخاباتی شورای اسلامی با توجه به مولفه های پراکندگی جمعیت، منطقه جغرافیایی و تعداد کرسی های هر حوزه تعیین می شود و باید به تأیید ولی امر برسد. شورا. انتخاب هر نامزد در سیستم مالی انتخابات ثبت می شود.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: هزینه های هر کاندیدا که باید در سامانه درج شود شامل هزینه مکان ستاد انتخابات، ایاب و ذهاب، برگزاری تجمعات مردمی، تبلیغات مجاز و افتخاری، عوامل اجرایی و کارشناسان در ستاد، که پرداخت شده و مدارک دارند.
وی افزود: بر اساس سیستم مالی انتخابات، کلیه فرآیندهای تبلیغاتی یک نامزد در یک مکان گردآوری شده و حداکثر تا 20 روز پس از پایان انتخابات و ثبت نام آنها قابل رصد و تایید نامزد مربوطه می باشد.
دوازدهمین دوره انتخابات شورای اسلامی برای انتخاب 290 نماینده برای یک دوره چهار ساله و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب 88 نفر از اعضای این مجلس برای یک دوره هشت ساله در روز جمعه 20 اسفند 1402 برگزار می شود. در سراسر کشور.