سیر تحول قیمت مواد غذایی در ماه فوریه
به گزارش ای بی اس نیوز، مرکز آمار ایران در بهمن ماه امسال گزارشی از میانگین تغییرات قیمت برخی از محصولات غذایی گروه های مختلف مواد غذایی در مناطق شهری کشور منتشر کرد.
در گروه نان و حبوبات، اقلام «برنج ایرانی درجه یک» با ۲.۷ درصد، «برنج خارجی درجه یک» با ۲.۷ درصد و «شیرینی خشک» با ۲.۷ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل تجربه کردند.
در گروه سبزی و حبوبات بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به سیب زمینی با 3.8 درصد، بادمجان با 3.8 درصد و کدو سبز 3.8 درصد است. همچنین در این گروه «هویج» با 7- درصد بیشترین افت قیمت را نسبت به ماه قبل تجربه کرد.
گزارش رسمی حاکی از آن است که در بازه زمانی دی تا بهمن ماه سال جاری تا 18.2 درصد افزایش قیمت برای محصولات غذایی به ثبت رسیده است که در این میان برخی اقلام با کاهش قیمت مواجه بوده اند.
در گروه شکر، نوشابه و سایر مواد غذایی بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «شکر» با 2.8 درصد، «شکر» با 2.7 درصد و «سس گوجه فرنگی» با 2.8 درصد است.
absnews
در گروه لبنیات، تخم مرغ و روغن، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «کره پاستوریزه (کره حیوانی)» با 2.8 درصد و «شیر خشک» با 2.7 درصد بوده است. همچنین در این گروه، «تخم مرغ ماشینی» با 1.8-، «روغن مایع» و «روغن نباتی جامد» با 1.8- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل ثبت کردند. در گروه میوه و آجیل بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «موز» با 2.8 درصد، «هندوانه» با 2.7 درصد و «لیمو» با 3.8 درصد است.
در گروه گوشتهای قرمز و سفید و فرآوردههای آن، اقلام «گوشت گوسفندی» با ۲.۷ درصد، «گوساله یا گاو» با ۲.۷ درصد و «سالمون» با ۲.۷ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به یک ماه قبل داشتهاند.