اخبار سیاسی روز

سید عباس صالحی: امیدوارم بتوانم راه نماز را ادامه دهم

حجت الاسلام عبدالحسین معزی وی از شناخت آن مرحوم و وفاداری، تواضع و جوانمردی وی گفت و افزود: حسن نماز به گونه ای بود که هر یک از اخلاق خود می گفت. سرشت بالا، شجاعت و شجاعت از دیگر ویژگی های آقایان است که در اخلاق نماز دیده شده است.

رفیع گفت که او ساختمان های کوچک زیادی در این منطقه ساخته است. در سال ۱۳۷۱ کلنگ ساختمان را افتتاح کرد و در سال ۱۳۷۷ کارکنان موسسه به این ساختمان منتقل شدند. نگهداری از وسایل قدیمی و ایجاد موزه های مدرن و آموزش، جدیدترین روش برای نقش آفرینی در دنیای برنامه های نماز بود. مأموریت این بود که در سال 1969 به یکی از مدیران مؤسسه اطلاعات دسترسی به فناوری مدرن دعا کنیم.

صالحی افزود: وی با اشاره به فرهنگ اقلیمی ایران گفت: طبیعت ایران از آنجایی که جنگل و دشت دارد تنوع قومیت ها نیاز به چند صدایی اما همگرایی را می طلبد. حزب رستاخیز و سلیقه رسانه ای نمی تواند کشور را هدایت کند که رهبر انقلاب هم به آن اشاره کردند.

مسجد جامعی ادامه می دهد: نماز حرمت قدرت و روابط آن را مشخص می کند و هیچ گاه آن را بر اساس مشکلات آن قرار نمی دهد. یک دعا در رفتار او نشان می داد که سلیقه مردم متفاوت است و باید به همه سلیقه ها احترام گذاشت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ای بی اس نیوز در این مراسم ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ع.مسجد حمد عضو شورای پنجم شهر تهران محمود صادقی نماینده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی: حسین جابری انصاری، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دولت یازدهم و دوازدهم علی ربیعی سخنگوی دولت دوازدهم الیاس حضرتی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، محمود واعظی معاون اول دولت دوازدهم محسن حاجی میرزایی حجت الاسلام وزیر آموزش و پرورش سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و سردبیران برخی روزنامه ها حضور دارند.

معزی افزود: مرحوم دعایی شایستگی خود را به خوبی نشان داد و آثارش باقی خواهد ماند. موسسه اطلاعات سرمایه ای شریف برای کشور است که به همت دعای خیر این پست ارتقا یافته و عرصه ای برای سلایق مختلف شده است.

مسجد احمد وی در این مراسم گفت: ادب و اخلاق نماز باعث ایجاد فضای اخلاقی در رسانه ها شد. ما هرگز ندیدیم کسی از کسی یا دفتر خاطراتش شکایت کند. دعایی رابطه خود را با قدرت تعریف کرد و توانست از قدرت انتقاد کند اما فریاد نمی زد و از قدرت برای خدمت به مردم استفاده می کرد و هرگز از رابطه نزدیک خود با قدرت برای تجارت شخصی استفاده نکرد.

وی با اشاره به فعالیت های صالحی گفت: صالحی با روحیه تعاملی این موسسه را هدایت خواهد کرد.

معزی افزود: صالحی برادر شهید است اما عظمت او به حدی است که تا کنون از آن سخنی نگفته است. صالحی به همراه تعدادی از علما در سال 1360 نامه ای به رهبر معظم انقلاب درباره نوسازی دینی نوشتند و مقام معظم رهبری نیز در پاسخ از اندیشه ایشان تمجید کردند. در دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارهایی کردند که فراموش نمی شود.

وی افزود: «به همان اندازه که رسانه رسمی را چند صدایی می کنیم، رسانه های غیررسمی را رسمی تر می کنیم، در حالی که رسانه های غیررسمی مرکز درگیری و نفرت هستند نه مرکز صلح.
صالحی افزود: جامعه ایران یک جامعه طیفی است نه قطبی و بنابراین نمی توان با یک طیف حکومت کرد و اقتدار فرهنگی ایجاد کرد. این تصمیم رهبر انقلاب را به فال نیک می‌گیرم، زیرا می‌تواند فصل جدیدی در فضای رسانه‌ای باشد که در چارچوب اخلاق و منطق حرکت کند. برخی گفته اند نماز در فضای روابط رهبری است در حالی که در فضای روابط راهبردی نیز هست.

او به همه چیز نگاه انسانی داشت

اخلاق مرحوم دعایی فضای جدیدی را در رسانه ها ایجاد کرده است

سید حسین دعایی فرزند مرحوم دعایی گفت: این پیشرفت ها بدون حمایت کارکنان روزنامه اطلاعات محقق نمی شد.

وی افزود: توسعه مقتدرانه راه به جایی نمی برد و توسعه باید از پایین به بالا برود و به همین دلیل به شهروندان آگاه و پیگیر نیاز داریم. برای اینکه توسعه با قاعده شکل بگیرد، ما به انسان هایی مانند نماز نیاز داریم.

صالحی از مرداد 1396 دوازدهمین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت بوده و ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی را نیز بر عهده دارد.

وی افزود: 50 سال خدمت سربازی کردم و خاطرات زیادی با آن مرحوم داشتم. او تنها ناشر روزنامه ای بود که برای دوره های عملی روزنامه نگاری دانشجو پذیرفت.

وی افزود: اگر جامعه رشد کند اما اخلاق نداشته باشد راه به جایی نمی برد; مثل دنیای غرب. در نتیجه توسعه و اخلاق باید دست به دست هم بدهند.

پیش از این حجت الاسلام سیدمحمود دعایی از سال 1359 ریاست موسسه اطلاعات و روزنامه را برعهده داشت که در 15 خرداد در سن 81 سالگی درگذشت.

وی افزود: تجربه زندگی با مردم بی بضاعت از ویژگی های مرحوم دعایی بود که به مدت 40 سال در تاریخ مطبوعات ایران ثبت می شود و نماد بزرگ اخلاق و نماد اخلاق خواهد بود. ” ما روزنامه‌های زیادی داشتیم که نمی‌توانستند به فرهنگ مردم و مسائل مذهبی مرتبط باشند.

دعا فکر توسعه بود

روزنامه نگاری صلح ادامه خواهد داشت

وی با بغض و اشک از حضور فرهنگیان، رسانه ها و بزرگان در برنامه های مرحوم دعایی قدردانی کرد.

وی با اشاره به دانش و مطالعات سمیناری سید عباس صالحی و همچنین اخلاق و تواضع وی افزود: مقالات متعددی در موضوعات مختلف از ایشان ارائه شده است.

وی افزود: در هشت سالی که مسئولیت داشتم، مرحومی را دیدم که به دنبال بازکردن گره از کار مردم بود. به جای گره زدن، گره باز می کند.

آثار نماز ماندگار می شود

محمد مهدی فرقانی این استاد دانشگاه گفت: شهادت می دهم که صالحی مثل یک نماز است و همچنان خبرنگار صلح در موسسه اطلاعات خواهد بود.

معزی در این مراسم حکم رهبر معظم انقلاب را قرائت و حکم مسئولیت را به سید عباس صالحی سپرد.

معزی افزود: دعای فضیلت و مردانگی داشت و حاجتش را برآورده می کرد. پس از اقامه نماز، جمعی از دوستان وی نگران جانشینی وی شدند و رهبر انقلاب برای رسیدگی به اطلاعات شخصی انتخاب شدند که به این نگرانی پایان داد.

رفیع ادامه داد: همه اینها نشان می دهد دعایی به دنبال توسعه کمی و کیفی موسسه بود و یکی از وظایف کیفی او دعوت از نخبگان بود. تأسيس مجله سياسي يا مجله حكمت يا ادبيات، اطلاعات جبهه، انتشار بيش از هزار كتاب مؤلف و ترجمه از ديگر آثاري بود كه دعايي توانست نخبگان را به خود جلب كند.

وی با اشاره به مبارزات و فعالیت های رسانه ای مرحوم دعایی افزود: وی پس از پیروزی انقلاب وارد عرصه سیاست شد و از سوی امام خمینی (ره) به عنوان اولین سفیر ایران در عراق منصوب شد.
وی افزود: تا روز آخر دعا بود. او شش دوره نماینده مجلس بود و 42 سال مسئولیت روزنامه را برعهده داشت اما هرگز حقوق نگرفت و به پرداخت شهریه مدرسه بسنده کرد و چنین اخلاقی فقط در آقایان دیده می شود.

حجت الاسلام محمدرضا مهدوی راد این عالم دینی و استاد دانشگاه با اشاره به آیه دهم سوره حدید گفت: قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نماز بود.

رهبر معظم انقلاب مرحوم حجت الاسلام دعایی را برادری انقلابی و عزیز خواندند و افزودند: این رسالت شماست.

معزی افزود: او مردی پاک و وارسته بود که در عمل اعتقاد راسخ و عمیقی به حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب داشت.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: صحبت در این جلسه برای من سخت است. چرا که این نهاد با نام نماز عجین شده است و قدم گذاشتن در رکاب نماز سخت است و امیدوارم بتوانم راه نماز را ادامه دهم.
وی با استقبال از نظرات پیشکسوتان در روزنامه اطلاعات گفت: در فرصت مناسب جایگاه این شرکت بزرگ خبری را بررسی خواهیم کرد. البته رهبر معظم انقلاب در تصمیم خود به خوبی گفته اند.

وی افزود: اما به نظر من دعای چند مدیر بود که نگاه توسعه‌گرایانه داشتند. او پس از جنگ پیش بینی کرد که تهران رشد خواهد کرد و جغرافیای روزنامه باید تغییر کند. به همین دلیل موسسه را استخدام کرد تا به تمام نقاط تهران در کنار بزرگراه ها دسترسی پیدا کند.

فرقانی ادامه داد: روزنامه ها و رسانه ها راه آهن بیشتری می سازند و در شرایطی که جامعه نیاز به همگرایی دارد باعث پراکندگی می شود. بسیاری از رسانه‌ها از سیاست خارج از زبان می‌ترسند، زمانی که ما به منطق‌دانان نرم‌گفته نیاز داریم. ما به درک نیاز داریم.

جلال رفیع این روزنامه‌نگار، طنزپرداز و نویسنده گفت: در شبکه مجازی دیدم که شخصی نوشته بود به نیکی نماز می‌شناسد و فقط همین خوبی‌ها ما را به جایی نمی‌برد و به توسعه نمی‌رساند.

سید عباس صالحی با قدردانی از اعتماد رهبر معظم انقلاب به این مراسم گفت: همسر مرحوم دعایی و دختران و پسرانش از خانواده ای هستند که بوی نماز می دهند و من روز جمعه به این مراسم رسیدم. برای اذن به این عزیزان خدمت کنید.» چون معتقدم نمازخانه است.

به گزارش ای بی اس نیوز، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب 16 خردادماه در حکمی سید عباس صالحی را به عنوان نماینده ولی فقیه در موسسه اطلاعات و روزنامه اطلاعات و مدیرمسئول این روزنامه منصوب کردند. در فرمان رهبر معظم انقلاب آمده است: روزنامه سابق اطلاعات در نظام جمهوری اسلامی همواره نماینده و نمایشگر یک طرف نظام و انقلاب بوده و آن را حمل می کند. جمعی از عزیزانی که حرف هایشان اغلب بیش از هر جای دیگری در این مجله منعکس می شود. نظرات و سلایق سیاسی چندوجهی در میان نخبگانی که اعتقاد راسخ به انقلاب و نظام اسلامی دارند، وجود روزنامه ای با این ویژگی را مفید و شاید ضروری کرد و هنوز هم هست.

وی افزود: آنچه در نگاه و رفتار نماز مشهود بود نگاه انسانی همه بدون توجه به عدم ایجاد حد و مرز برای مردم بود. پیامبر فرمود: اولیای الهی سه چیز است، اولی زیارت برادر مؤمن است که مانند زیارت خداست.
مهدوی راد وی با اشاره به ساده زیستی مرحوم دعایی گفت: عباس صالحی مردی فرهیخته است. در 70 سال گذشته هرکس وارد حوزه علمیه قم شده است از درس مرحوم پدرش بهره برده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *