یک کارشناس مسائل اوراسیا معتقد است که شورش و اعتراض گروه واگنر به یکباره در روسیه اتفاق نیفتاد و آنها از مدت ها قبل به دلیل عدم رعایت خواسته های خود اعتراض خود را اعلام کردند.
حسن بهشتی پور در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در تحلیل شورش واگنری ها و تحولات داخلی دو روز اخیر روسیه، اظهار کرد: واقعیت این است که شورش در روسیه به رهبری بخش خصوصی ارتش بوده است، همانطور که خودشان اعلام کردند. ، عمدتاً به دلیل اختلافات بین پریگوژین و وزارت دفاع است. این گروه چند ماهی است که از ناکارآمدی ارتش روسیه شکایت می کنند و مدعی هستند که بودجه ها هدر می رود و ارتش به درستی از آنها حمایت نمی کند.
وی تصریح کرد: بنابراین چنین اعتراض و آشوبی به یکباره اتفاق نیفتاد که بگوییم آمریکایی ها یا… در آن نقش داشته اند، این گروه ادعاهایی را مطرح کرده اند که مورد توجه قرار نگرفته و قانع نشده است.
این کارشناس مسائل اوراسیا همچنین گفت: واگنرها از آن دسته گروه هایی هستند که قابل انضباط نیستند و اغلب افرادی هستند که مرتکب جنایات مختلفی شده اند و به جای عفو در چنین قالبی فعالیت می کنند، بنابراین وزارت دفاع قرارداد جداگانه ای امضا کرد. پریگوژین به مسائل مرتبط اعتراض کرد، اگرچه واگنرها ادعا کردند که روسیه ابتدا به مواضع آنها حمله کرد.
بهشتی پور با اشاره به اینکه اظهاراتی مبنی بر دامن زدن به اختلافات توسط آمریکایی ها یا انگلیسی ها مطرح می شود، گفت: باید توجه داشت که در حقیقت گروه واگنر طبق نظرسنجی ها در روسیه آنقدر محبوب نیست که مورد استقبال مردم روسیه قرار گیرد. اکثریت قابل توجهی از مردم روسیه هنوز از پوتین حمایت می کنند و پوتین را نماد اقتدار روسیه در مقابل غرب می دانند.
وی افزود: همچنین تندروهای روسی یا کمونیست های سابق که اکنون حزب دوم پارلمان روسیه هستند از پوتین حمایت می کنند، باید این واقعیت را پذیرفت که بخش بزرگی از افکار عمومی نیز با وجود مخالفان جدی از او حمایت می کنند. .
این کارشناس مسائل بین الملل همچنین از حضور پریگوژین در بلاروس خبر داد و گفت: علیرغم اینکه رئیس گروه واگنر پس از تماس لوکاشنکو به بلاروس سفر کرد، اعضای آن در روسیه هستند و روسیه برای شناسایی و انضباط آنها موافقت کرد. اما نتیجه ضربه جدی به موقعیت روسیه در جنگ اوکراین بود، زیرا واگنرها در آستانه حمله به اوکراین بودند.
بهشتی پور درباره وضعیت روسیه در جنگ با اوکراین نیز گفت: باید ببینیم نتیجه را چه تعریف می کنیم، اگر نتیجه آن چیزی باشد که روسیه در حمله به خاک کشور همسایه هدف خود را اعلام کرد، به این معنا که هدف او این است. برای سرنگونی دولت فاشیستی و زلنسکی فردی با گرایشات فاشیستی محسوب می شود. اما نتیجه این بود که زلنسکی در اوکراین سرنگون نشد. یا اینکه روس ها گفتند به دنبال حکومت مردمی هستند، اما این اتفاق هم نیفتاد.
انتهای پیام