وی گفت: طبیعی است که حضور غیرقانونی نیروهای ترکیه در سوریه حساسیت دو همپیمان سوریه یعنی روسیه و ایران را برانگیخته است و این موضوع بارها در دیدارهای آستانه و سوچی با نمایندگان ترکیه مطرح شده است، اما به نظر می رسد که دولت رجب طیب اردوغان اهدافی فراتر از امنیت دارد و مرزهایش در سوریه است.
هانی زاده یادآور شد: بر اساس این طرح، در برابر خروج بی قید و شرط نیروهای مسلح ترکیه، کمیته امنیتی مشترک نظامی با سوریه و ترکیه برای حفاظت از مرزهای مشترک دو کشور تشکیل می شود و دولت سوریه ضمن خلع سلاح همه گروه ها، تضمین های لازم برای تامین امنیت مرزهای مشترک را به ترکیه ارائه خواهد کرد
وی گفت: موضوع دیگری که در نشست سه جانبه روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه مطرح شد، بحران اوکراین بود که ایران اعلام کرد آماده میانجیگری بین کییف و مسکو است و در این زمینه برنامهای وجود دارد که شامل گفتگوی مستقیم بین روسای جمهور روسیه و اوکراین بدون دخالت دیگران ارائه شد.
هانی زاده بیان کرد: سیاست دولت سیزدهم گسترش روابط با کشورهای مرزی جنوبی خلیج فارس، آسیای میانه، روسیه و چین است و این سیاست در یک سال گذشته تاثیر مثبتی بر همگرایی منطقه ای داشته است که خوب است. برای کشورهای غرب آسیا
این تحلیلگر مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: بنابراین نتیجه دیدار روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در آینده نزدیک منجر به تغییر موازنه غرب و حامیان به نفع ملت های منطقه و منطقه می شود. کاهش اثرات مخرب تحریم های آمریکا و غرب علیه ایران، چین و روسیه.
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: دولت سوریه اخیرا به گروه های مسلح هشدار داد که باید فورا سلاح های خود را به دولت تحویل دهند اما گردان های موسوم به مدافعان خلق کرد سوریه وابسته به خروج ارتش هستند.ترکیه از خاک سوریه. از ادلب آنها ارتباط را می دانستند.
حسن هانی زاده در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز گفت: سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به تهران و دیدار مشترک آنها با آیت الله ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران از یک موضع استراتژیک و ایران است. برنامه راهبردی برای حل بحران های منطقه ای
هانی زاده ادامه داد: در صورت تشکیل این بلوک، طبیعتاً برای تعاملات کشورهای عضو این بلوک اقتصادی که نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، یک واحد پولی داخلی به وجود می آید و به این ترتیب، تسلط دلار در تعاملات کشورهای عضو این بلوک اقتصادی است. شرق به تدریج محو خواهد شد.
این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود: جمهوری اسلامی در نشست تهران طرحی را برای حل مشکل حضور نیروهای ترکیه در ادلب ارائه کرد و قرار است این طرح اجرایی شود.
این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود: از آنجایی که در ماه های اخیر روسای جمهور تاجیکستان، قرقیزستان، ترکمنستان، امیر قطر و نخست وزیر عراق به ایران آمده اند و شاهد تردد دیپلماتیک بوده اند، این سفرها نشان می دهد که منطقه غرب و مرکز آسیا. آسیا بین مرحله ثبات و صلح است.
کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: در این نشست موضوع تشکیل یک بلوک قدرتمند اقتصادی با حضور ایران، روسیه، چین، هند، ترکیه و کشورهای آسیای میانه و اوراسیا مورد توجه سران سه کشور قرار گرفت. .
هانی زاده گفت: ارتش ترکیه از سال 2016 به بهانه حضور گروه های مسلح کرد سوری در اطراف استان ادلب در شمال غرب سوریه، بخش قابل توجهی از استان در مرز با ترکیه را اشغال کرده است.
وی گفت: با توجه به اینکه 3 کشور ایران، روسیه و چین همچنان تحت تحریم آمریکا و غرب هستند، لذا رویکرد این 3 کشور به طور جدی به دنبال عملیاتی کردن این بلوک اقتصادی است که طی آن احیا و بازسازی ابریشم جاده و کریدور شمال به جنوب، ایران به مرکزی ترین کشور حلقه اتصال شمال به جنوب تبدیل می شود.
وی ادامه داد: در سفر روسای جمهور روسیه و ترکیه به تهران چند مورد مهم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و راهکارهایی برای حل برخی بحران های منطقه از جمله بحران سوریه ارائه شد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز