سیاست های کلی تامین اجتماعی توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد
ایجاد رفاه عمومی، رفع فقر و محرومیت، حمایت از گروه ها و گروه های هدف خدمات اجتماعی اعم از بی خانمان، معلولان، معلولان و سالمندان و اهداف رفاه و تامین اجتماعی مندرج در اصل 3. 21، 28، 29، 31 و 43 قانون اساسی مستلزم وجود نظام نظامی مؤثر، توانمند، عادلانه، با عزت و همه جانبه برای امنیت اجتماعی همگان بر اساس الگوهای اسلامی – ایرانی مبتنی بر نظام اداری کارآمد، حذف سازمانهای غیرضروری است. حذف تبعیض ناروا و استفاده از مشارکت مردمی. طراحی و اجرا شود و موارد زیر رعایت شود:
1- ایجاد سیستم تامین اجتماعی کامل، یکپارچه، شفاف، کارآمد، جامع و چند سطحی.
7- راه اندازی نظام ملی احسان و نیکوکاری و ایجاد پیوند بین ظرفیت های مردمی و مسئولین.
2- ایجاد مکانیزم تخصصی و فرابخشی برای حفظ نظم و انسجام موضوعات مرتبط، لایهبندی و تسطیح خدمات، ایجاد وحدت رویهای، اعمال نظارت راهبردی در آموزش و فعالیت سازمانها و صندوقها و نهادهای فعال در امداد، حمایت. و بانک اطلاعات بیمه و آموزش با رعایت ملاحظات امنیتی مربوط به نیروهای مسلح و دستگاه های امنیتی کشور.
لازم به ذکر است سیاست های کلی تامین اجتماعی با هدف جهانی سازی و یکپارچه سازی تلاش های نظام و ایجاد جهش در این زمینه و با توجه به اهمیت و کامل بودن آن به عنوان یک سند بالادستی، اجرای آن مستلزم تغییرات اساسی در قوانین و مقررات است. مقررات در حال اجرا جدی در این زمینه.
به نام خدا
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز، حضرت آیت الله خامنه ای در اجرای اصل 110 یک 1 قانون اساسی و پس از مشورت با شورای فرصت، سیاست های کلی و مصوب تامین اجتماعی سران قوا را تصویب کردند. شورا اعلام کرد.
سیاست های کلی تامین اجتماعی
8- ارائه خدمات لازم برای تحکیم خانواده و تولید مثل.
9- الزام به تهیه پیوست تامین اجتماعی برای طرح ها و برنامه های کلان کشور.
4- اصلاح قوانین، ساختارها و تشکیلات نهادها و صندوق های بیمه اجتماعی به منظور تامین عدالت و یکسان سازی قوانین و مقررات بیمه ای و جلوگیری از ایجاد و انباشت بدهی های عمومی و رعایت ضوابط بیمه و تامین مالی تضمینی و بین نسلی.
2- رعایت حقوق بین نسلی و رعایت تعهدات و عدم تحمیل طرح ها بدون ضمانت مالی بین نسلی، تامین منابع پایدار، رعایت محاسبات بیمه ای و تعادل بین منابع و هزینه ها و حفظ و افزایش ذخایر سازمان ها و صندوق های سلامت اجتماعی. بیمه به عنوان اموال متعلق به مردم با ایجاد مکانیسم لازم بر وفاداری، امنیت، مقرون به صرفه بودن و شفافیت تاکید می شود.
5- پرونده های لایه ای امدادی، حمایتی و بیمه ای و خدمات سطح با رویکرد دولتی فعال بر اساس محدوده و حقوق به ترتیب زیر:
– کسب امداد از محل پوشش بیمه، مشارکت مردمی و کمک های دولتی.
– حمایت از کسب و کار با هدف رفع فقر و آسیب های اجتماعی و تضمین سطح اولیه خدمات از منابع دولتی، عمومی و عمومی.
– کسب و کار بیمه پایه برای افراد جامعه بر اساس وضعیت آنها از محل بیمه شده، کارفرما و حق بیمه دولتی.
مسائل بیمه اضافی و تکمیلی که در آن بیمه شدگان و کارفرمایان با مشوق های مالیاتی و حمایت قانونی دولت در یک محیط رقابتی مشارکت می کنند.
– حفظ قدرت خرید فقرا با تعدیل دستمزد کارمندان، مستمری و مستمری بیکاران.
– اعمال رویکرد مناسب برای رفع آثار آشکار فقر و آسیب های اجتماعی از مناطق کم برخوردار شهری و روستایی و عشایری.
متن سیاست های کلی تامین اجتماعی به شرح زیر است:
بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی و در اجرای بند «ج-1» الزامات اجرای سیاست های کلی نظام، قوه مجریه موظف است با استعانت از شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی. و قوه قضائیه و بسیج دستگاههای مسئول ظرف مدت شش ماه مقررات و اقدامات اجرایی لازم را وضع کنند.
6- توسعه و تضمین عدالت اجتماعی، کاهش شکاف طبقاتی با هدفمندسازی یارانه ها، دسترسی افراد به خدمات تامین اجتماعی، توانمندسازی، انجام و رفع تبعیض ناروا در استفاده از منابع عمومی.