معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اظهارات برخی نمایندگان درباره سیاست تثبیت و ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، خاطرنشان کرد: سیاست اعطای ارز ترجیحی با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برای پایه محصولات بی پول بوده است. اثر شستشو تا کنون
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، محمد شیرجیان با بیان اینکه ارز مورد نیاز برای تامین کالاها از محل صادرات نفت خام، خالص صادرات گاز طبیعی و میعانات گازی تامین می شود، اظهار کرد: این ارز متعلق به دولت. و در چارچوب سیاست های حمایتی دولت در نظر گرفته می شود.
وی با بیان اینکه در نتیجه اجرای سیاست تخصیص ارز 28 هزار و 500 تومانی به کالاها، پایه پولی و در نتیجه نقدینگی افزایش نخواهد یافت، تاکید کرد: به منظور تخصیص این منابع ارزی برای تامین نیاز واردکنندگان، بانک مرکزی ارزهای خارجی را با نرخ 28 هزار و 200 تومان از دولت خریداری کرده و با نرخ 28 هزار و 500 تومان به واردکننده تخصیص می دهد. بنابراین در نتیجه این عملیات خرید و فروش ارز، نه تنها ریال اضافی به بازار تزریق نمی شود، بلکه به ازای هر دلار 330 ریال از بازار جمع آوری می شود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در سال های اخیر و با اجرای طرح رواج یارانه ها در اردیبهشت ماه 1401، به دلیل کمبود منابع ارزی، بانک مرکزی مجبور به خرید ارز مورد نیاز مبادی اولیه شده است. هزینه ها کالاهای با نرخ بالای 4200 تومان در بازار کاهش می یابد و با نرخ 4200 تومان به واردکننده تخصیص می یابد و این تفاوت ریالی خرید و فروش ارز موجب افزایش پایه پولی و به تبع آن نقدینگی می شود.
وی افزود: یکی از دلایل افزایش خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی در سال های اخیر و قبل از اجرای طرح تمدید، اجرای همین طرح بوده که با نرخ بالای 4200 دلار خریداری شده است. تومان و با نرخ 4200 تومان به واردکننده تعلق گرفت.
به گزارش ای بی اس نیوز، زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در جلسه علنی مجلس با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی و دولت گفت: در سال 1401 دولت ارز 4200 تومانی را لغو کرد و عواقب آن بود. علاوه بر نکات مثبت بر عهده شرکت می باشد.
وی خاطرنشان کرد: در 8 ماهه امسال تراز تجاری ما منفی 10 میلیارد دلار بوده است.
یکی از اعضای کمیسیون بودجه مجلس گفت: به دلیل بی انضباطی بانک مرکزی آثار ارز ارزان روی سفره مردم دیده نمی شود.
انتهای پیام