به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، واردات آیفون های آمریکایی اخیراً به دلیل کلاهبرداری شرکت کوروش مورد توجه ویژه مردم و رسانه ها قرار گرفته است، اما پیش از این هشداری در خصوص روال رانتی برای واردات این دسته وجود داشت. از آیفون تلفن های همراه و برخی مدل های گران قیمت دیگر. .
آیفون از محل صادرات خود از طریق رویه واردات و اجاره وارد کشور می شود. در این رویه تنها صادرکنندگان برخی از محصولات خاص که عموماً در واردات گوشی تلفن همراه تخصص ندارند، می توانند واردات داشته باشند و همین مشکل، منابع ارزی کشور و افراد با واردات ریفربید و ضعیف را با مشکل مواجه کرده است. گوشی های موبایل با کیفیت بسته بندی مجدد آیفون ها
در این بین و به دلیل نبود نمایندگی های رسمی خدمات پس از فروش در کشور، خریداران عملا نمی توانند از خدمات با کیفیت بهره مند شوند و به طور کلی نارضایتی های زیادی در این زمینه وجود دارد.
مبادله سه میلیارد دلاری بدون هزینه خدمات مصرف کننده
ضمناً شایان ذکر است که با توجه به نوسازی و بسته بندی مجدد طیفی از آیفون های وارداتی، زمانی که مصرف کننده نهایی با مشکل مواجه می شود و به شرکت ارائه دهنده خدمات پس از فروش مراجعه می کند، این شرکت ها از ارائه خدمات خودداری می کنند.
در چنین شرایطی، مصرف کننده دوباره باید هزینه های اضافی را متحمل شود. طبیعتا بهترین راه حل برای تغییر این وضعیت ایجاد نمایندگی های رسمی خدمات پس از فروش است. اما اگر این امکان وجود ندارد، سیاستگذار در این زمینه باید هر چه سریعتر برای تغییر وضعیت فعلی بازار آیفون اقدامات عاجل انجام دهد. .
سود دوجانبه تحریم ها برای شرکت های تلفن همراه
لازم به ذکر است زمانی که قیمت گوشی موبایل در بازارهای بین المللی تعیین می شود، هزینه خدمات پس از فروش نیز شامل آن می شود، اما در ایران نه تنها این هزینه از مصرف کننده گرفته می شود، بلکه سایر هزینه ها هزینه های اضافی را نیز در بر می گیرد. تحت عناوین مختلف صورتحساب می شوند. در مقابل خدماتی که رضایت مصرف کننده را جلب کند ارائه نمی شود.
به عبارت دیگر شرایط به گونهای پیش رفته است که واردکننده با واردات گوشیهای بیکیفیت به قیمت یک گوشی جدید به منابع ارزی آسیب وارد میکند و در سال 1402 شاهد واردات حدود 3 میلیارد دلاری تلفن همراه بودهایم. و از طرفی وضعیت خدمات پس از فروش غیرشفاف شده است به گونه ای که مصرف کننده نهایی در شرایطی که باید دو برابر هزینه خدمات پس از فروش را بپردازد با چالش های زیادی مواجه می شود.
گولان در غیاب خدمات پس از فروش رسمی از آیفون استفاده می کرد
با توجه به اینکه شاهد بسته بندی و تازه سازی گوشی های برند آیفون در بازار هستیم، یا واردکننده می داند که گوشی های وارداتی این مشکل را دارند، بنابراین تخلف کرده اند و یا به دلیل نداشتن تخصص در این زمینه، نمی دانند. بدونید این گوشی ها چی هستن مشکل دارن ولی برای سود بیشتر کالایی وارد کردند که اصل نیست مثلا گوشی 13 پرومکس حدود 18 ماهه که هیچ کجای دنیا تولید نمیشه و همچین گوشی دیگه ای وجود نداره بنابراین وقتی با چنین تیراژی وارد ایران می شود قطعاً ریفربیش یا رفرش می شود.
مهدی آبکاری، دبیر سابق انجمن واردکنندگان تلفن همراه در این باره گفت: اخیرا کلاهبرداری دیگری در قالب تعویض برچسب پشت جعبه آنها در دبی یا در کشور خودمان صورت گرفت که تخلف مضاعف است. . موضوع این است که ما در 15 ماه گذشته به موضوع اصلی بحث کوروش شرکت مبنی بر اینکه اجناس او از کجا می آید، نپرداخته ایم.
absnews