از اول تیرماه سال گذشته رسیدگی به مشترکان سنگین تهران آغاز شده است که از آن زمان تاکنون با اعمال محدودیت ها 35 درصد از مشترکان سنگین تهران کاهش یافته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، الگوی مصرف آب در شهر تهران 14 مترمکعب برای هر خانوار در ماه است که 40 درصد از مشترکان تهرانی بر اساس الگو و 20 درصد کمی بیشتر از الگو مصرف می کنند و 15 درصد باقیمانده نیز مصرف کنندگان سنگین وزن هستند. درصد مشترکان پایتخت را مصرف کنندگان ضعیف تشکیل می دهند که 8 درصد از آنها از آب شرب خانگی این کلانشهر استفاده می کنند.
مشترکینی که بیش از دو برابر الگوی مصرف یعنی بیش از ۲۸ متر مکعب آب در ماه مصرف کنند، «مصرفکننده» محسوب میشوند. 133 هزار و 682 خانوار در تهران بیش از دو برابر حد مدل و آب مصرف می کنند.
مشترکینی که 14 مترمکعب یا کمتر در ماه آب مصرف می کنند «کارآمد» هستند. دو میلیون و 3755 بهره بردار بزرگ در تهران وجود دارد که 57 درصد بهره برداران بزرگ تهران 65 درصد از حجم آب شرب خانگی را مصرف می کنند. بر اساس قانون، مشترکانی که تا دوبرابر حالت مصرف یا 14 تا 28 مترمکعب در ماه آب مصرف می کنند، مشترک «پر مصرف» هستند.
برای مقابله با کاربران سنگین از تابستان سال گذشته طرحی اجرا شد و بر این اساس محدودیت هایی برای کاربران سنگین اعمال شد. در این راستا: اجرای طرح ایجاد محدودیت برای بهره برداران تهرانی در سال گذشته، میانگین مصرف را 10 درصد کاهش داده است، مصرف هر خانوار را نسبت به ابتدای طرح کاهش داده است. تعداد مشترکان سوء استفاده در استان تهران نسبت به شروع این طرح بیش از 35 درصد و نسبت به میانگین سال گذشته 30 درصد کاهش داشته است.
وی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح تا تغییر رفتار مشترکان سوء استفاده ادامه خواهد داشت، گفت: در سال گذشته بیش از 17 هزار اشتراک غیرمجاز در استان تهران شناسایی شد که 7 هزار شعبه مجاز، 9000 شعبه تعطیل و 1000 شعبه تعطیل شدند. اجتناب کرد.
بیشترین قبض سوء استفاده مشترک تهران 800 هزار تومان است
محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز اقدامات انجام شده برای مقابله با تخلفات گذشته را برشمرد و به ای بی اس نیوز گفت: امسال اولین سال است. صورت پلکانی قبوض برای مشترکان محاسبه می شود و اکنون بیشترین قبض داده شده به مشترکان سوءاستفاده گر 800 هزار تومان بیشتر نبوده است.
وی گفت: برای برخورد با مشترکان متخلف سه سطح اخطاریه دریافت می کنند، تا 48 ساعت آب آنها را قطع می کنیم و تا سه برابر اخطارها را جریمه می کنیم. تعرفه اعمال شده است اما در تهران هنوز قبض بالای 800 هزار تومان صادر نشده است.
بختیاری با بیان اینکه متوسط قیمت هر مترمکعب آب در تهران 2700 تومان است، گفت: کل قیمت در سال 1400 بالای 5000 تومان بوده است که به این معناست که مشترکان حدود 50 درصد قیمت کل را پرداخت می کنند. البته این رقم برای مشترکان سنگین به 12 هزار تومان می رسد. 45 درصد از مشترکان تهرانی زیر مدل مصرف می کنند و قبض آنها زیر 20 هزار تومان است.
بختیاری با اشاره به برنامه جدی دولت برای برخورد با مشترکان پرمصرف گفت: در حوزه آب و اقتصاد جای کار زیادی وجود دارد، اما دولت و نظام تصمیم گرفته اند که افزایش مصرف نکنند. قیمت آب به دلیل وضعیت مردم است.» در حال حاضر یک مترمکعب آب معدنی هشت میلیون تومان قیمت دارد، اما میانگین آب در تهران 2750 تومان است و تفاوت فاحشی بین آنها وجود دارد. ارتباط با مشترکین پرمصرف که امسال نیز راه اندازی شد.
وضعیت منابع آب تهران مناسب نیست و با توجه به سه سال خشکی متوالی همچنان نیازمند بارندگی در پایتخت هستیم، در این میان مدیریت مصرف نیز بسیار مهم است و باید مورد توجه همه شهروندان قرار گیرد.
انتهای پیام