اخبار اقتصادی روز

سوء استفاده از بیمه کارگران ساختمانی; بیمه انحصاری برای افراد خاص!


دبیر انجمن ملی انبوه سازان مطرح کرد؛

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور گفت: قانون بیمه کارگران ساختمانی از سال 1386 تاکنون سه بار اصلاح شد اما گوش شنوایی برای رفع مشکلات اجرایی آن وجود ندارد. متاسفانه بیمه کارگران ساختمانی که ضریب پوشش بالایی نیز دارد برای برخی افراد به بیمه انحصاری تبدیل شده است.

فرشید پورحاجت در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، اعلام کرد: انبوه سازان و پیمانکاران بخش خصوصی موظفند کارگران ساختمانی را بیمه کنند اما حق بیمه پرداختی به تامین اجتماعی منجر شد. برای ایجاد بیمه برای برخی .

وی افزود: کارفرمایان موظف هستند کارگران ساختمانی را بیمه کنند اما هزینه ای که به عنوان حق بیمه به تامین اجتماعی می پردازیم برای بیمه کارگران شاغل در پروژه صرف نمی شود.

** عدول از اصل قانون بیمه کارگران ساختمانی

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور ادامه داد: کارفرمایان نمی توانند کارگران فعال در پروژه های عمرانی را برای تامین اجتماعی در لیست بیمه ثبت کنند، اما لیست بیمه کارگران ساختمانی توسط سازمان تامین اجتماعی ارائه می شود که این انحراف از اصل قانون است. قانون

پورحاجت تصریح کرد: متأسفانه بیمه کارگران ساختمانی انحصاری است، زیرا لیست کارگران توسط تامین اجتماعی ارائه می شود و کارگرانی که رنج و سختی های تولید را می پذیرند نمی توانیم برای بیمه به سازمان معرفی کنیم، زیرا این سازمان از این امر خودداری می کند. دریافت لیست کارگران شاغل در پروژه ها

دبیر انجمن انبوه سازان خاطرنشان کرد: پیمانکاران و انبوه سازان حق بیمه کارگران ساختمانی را پرداخت می کنند اما به دلیل سوء استفاده هایی که صورت گرفته برخی از افرادی که در این صنف فعال نیستند به عنوان کارگر ساختمانی بیمه شده اند در حالی که ساختمان سازی کارگران کارگرانی که در ایجاد تولید ناخالص مشارکت دارند در داخل نقش جدی ایفا می کنند و از پوشش بیمه ای خارج می شوند.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی لیست 700 هزار نفری تحت پوشش بیمه را به عنوان کارگر ساختمانی دارد در حالی که اکثریت این افراد کارگر ساختمانی نیستند. بار مالی پوشش بیمه ای این افراد بر دوش پیمانکاران و انبوه سازان افتاده در حالی که این افراد هیچ کمکی در روند ساخت و ساز ندارند.

این فعال صنفی گفت: افرادی که در لیست بیمه کارگر ساختمانی تامین اجتماعی هستند دارای کارت صلاحیت هستند. با توجه به اینکه اکثر این افراد کارگر ساختمانی نیستند، امکان استفاده از آنها در پروژه ها وجود ندارد. به همین دلیل کارفرمایان مجبور به استفاده از کارگران بدون کارت صلاحیت هستند و به همین دلیل مجبور به بیمه و پرداخت مجدد حق بیمه می شوند.

** نیاز به اصلاح بند 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی

این کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم اصلاح ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی گفت: بر اساس ماده 148 قانون کارفرما موظف است کارگران ساختمانی را بیمه کند اما ماده 5 این قانون مغایرت دارد. طبق ماده 148. کارفرما باید 23 درصد حق بیمه پرداخت کند که معادل 4 درصد حداقل مزد نیست.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان افزود: از سال 1386 قانون بیمه کارگران ساختمانی سه بار اصلاح شد اما گوش شنوایی این مشکلات و راه حل آنها نیست. متاسفانه بیمه کارگران ساختمانی که ضریب پوشش بالایی دارد برای برخی افراد به بیمه انحصاری تبدیل شده است.

** چرا برخی از دریافت لیست کارگران شاغل در پروژه های عمرانی خودداری می کنند

پورحاجت ادامه می دهد: متأسفانه عده ای خود را به عنوان کارگر ساختمانی به سازمان تامین اجتماعی معرفی می کنند و از خدمات این بیمه بهره مند می شوند، در حالی که شما نمی توانید کارگری را معرفی کنید که رنج و سختی های تولید را در سازمان بیمه ای بپذیرد و سازمان امتناع کند. برای دریافت لیست.» کارگران شاغل در کارگاه های ساختمانی امتناع می کنند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: هزینه ای که پیمانکاران برای بیمه کارگران ساختمانی می پردازند صرف بیمه افرادی می شود که کارگر ساختمانی نیستند. متأسفانه این امر کارگران واقعی را از خدمات بیمه محروم کرد و فشار مالی مضاعفی بر سازمان تامین اجتماعی وارد کرد.

** حق بیمه کارفرمایان با هیچ یک از واقعیت های اقتصادی کشور مطابقت ندارد

وی با یادآوری نحوه تعیین هزینه بیمه ای که کارفرمایان پروژه های عمرانی باید پرداخت کنند، یادآور شد: مقرر شده کارفرمایان پروژه های عمرانی 23 درصد پوشش بیمه ای کارگر به اضافه 4 درصد حداقل دستمزد را پرداخت کنند. تعیین این میزان حق بیمه برای کارفرمایان با هیچ یک از واقعیت های اقتصادی کشور مطابقت ندارد.

پورحاجت گفت: اضافه شدن 4 درصد از حداقل دستمزد کل کارگران به سهم 23 درصدی کارفرمایان باعث شده فعالان این صنف تمایلی به دریافت پروانه ساختمانی نداشته باشند چرا که هزینه صدور پروانه ساختمانی برای ساخت دو میلیون تومان است اما هزینه آن. بیمه 24 میلیون تومان است.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان یادآور شد: اعمال قانون بیمه مسکن در همه شهرها و مناطق شهری باعث وقفه در ساخت و ساز می شود. به عنوان مثال، هزینه ساخت در شمال پایتخت که متراژ مسکن 250 میلیون تومان است و در جنوب تهران که متراژ مسکن 35 تا 45 میلیون تومان است، نمی تواند این هزینه باشد. بنابراین، حق بیمه یکسانی نباید از سازندگان دریافت شود.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی توسط سازمان تامین اجتماعی، گفت: اصلاح بیمه تامین اجتماعی باید با واقعیت های صنعت ساختمان منطبق باشد. نباید قانونی وضع شود که فعالان مسکن تعبیر کنند که کارگران را بیمه نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *