13:41 – 16 سپتامبر 1403
تقاضای برق در کشور در فصل جاری به 80 هزار مگاوات رسید و رکوردهای جدیدی را به نام خود ثبت کرد به عنوان مثال در 27 مرداد در ساعت 14:27 به میزان بی سابقه 79 هزار و 872 مگاوات رسید که رقم بسیار بالایی است و به هفت هزار مگاوات رسیده است. 157 مگاوات (حدود 10 درصد) از میزان تقاضای برق در مدت مشابه سال قبل است.
افزایش مصرف برق حدود 10 درصد در این تاریخ محقق شد که در بقیه ایام فصل گرما به همین میزان ادامه یافت و وزارت نیرو سه سناریوی خوش بینانه (رشد مصرف سه درصدی) و متوسط را ارائه کرد. (4 5). (نرخ رشد مصرف) و بدبینانه (رشد مصرف 6 درصد) که سناریوهایی بر اساس میزان رشد مصرف در 50 سال گذشته تحلیل و با استفاده از آخرین تکنولوژی تدوین شده اند.
مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانر ماترمتخصص، با توجه به علل و زمینه های این شرایط سختی که صنعت برق در کشور می گذراند، عدم تعادل اقتصادی را مهم ترین دلیل عدم تعادل در تولید و مصرف برق عنوان می کند و معتقد است: تعرفه برق به این صورت است که تولیدکنندگان و تولیدکنندگان داخلی در کشور از برق با تعرفه یارانه ای استفاده می کنند و به همین دلیل درآمد صنعت برق کفاف سرمایه گذاری مورد نیاز را نمی دهد.
وی در گفت وگویی با اشاره به اینکه در قانون مقرر شده است که مابه التفاوت قیمت تمام شده و قیمت فروخته شده به مشترکان در دوره سالانه توسط دولت و از محل اسناد خزانه به صنعت برق اختصاص یابد، گفت: در واقع ارزانی برق است. باعث افزایش بیش از حد مصرف و افزایش غیرعادی تقاضا برای برق می شود.
استفاده از کولر گازی در شمال غرب کشور طی 4 سال 5 برابر شد
وی تاکید کرد: بر اساس داده کاوی در سال 2019 تنها 2 درصد از مشترکان خانگی شمال غرب کشور از کولر استفاده کرده اند که این میزان در حال حاضر به 10 درصد رسیده است که به معنای رشد 5 برابری است و همین میزان افزایش یافته است. مصرف برق در این کشور به 16 درصد رسیده است.
رجبی مشهدی در عین حال خاطرنشان کرد: در سه استان بوشهر، هرمزگان و خوزستان امسال شاهد افزایش حدود هزار مگاواتی مصرف برق بودیم که معادل برق تولیدی نیروگاه اتمی بوشهر است. . ساختن
وی در خصوص مصرف غیربهینه در کشور نیز خاطرنشان کرد: مصرف برق برخی از کولرهای وارداتی غیراستاندارد بوده و به دو برابر مصرف کولر گازی استاندارد می رسد.
مدیرعامل شرکت توانیر می گوید: برای رسیدگی به این وضعیت لازم است دو اقدام مهم در زمینه مصرف برق یعنی نهادینه سازی مصرف بهینه برق و کنترل روند مصرف برق در بین پرمصرف ها ایجاد شود.
البته در کنار عوامل عدم تعادل اقتصادی و مصرف نابهینه برق، افزایش شدید دماهای حداقل و حداکثر در اکثر نقاط کشور و همچنین تداوم بالا بودن دما در فصل گرم سال جاری را نباید زیر سوال برد. . با نادیده گرفتن افزایش بی سابقه و فراتر رفتن از سناریوی بدبینانه تقاضا برای مصرف برق، این اتفاق مهمی است که صنعت برق کشور در سال جاری در شرایط بسیار سختی چه در حوزه تولید و چه در حوزه انتقال و توزیع برق قرار گرفته است. . .
بر این موضوع تاکید می شود زیرا می دانیم که افزایش دما از یک سو منجر به کاهش راندمان نیروگاه های تولید برق و اتلاف انرژی الکتریکی در شبکه های انتقال می شود. از طرفی با افزایش روزافزون تصادفات، توانایی تولید و انتقال پایدار برق با چالش جدی مواجه شده است. .
بر اساس این گزارش، یک عامل طبیعی (دما بالا) و دو عامل انسانی (ناهماهنگی اقتصادی صنعت برق و مصرف غیربهینه) تامین برق کافی در سال جاری را با مشکل مواجه کرده است و امید است در آینده این امر محقق شود. سال، تا سال 2020. اتخاذ برنامه های راهبردی موثر برای شاهد وضعیت بهتر صنعت برق کشور در زمینه تولید و مصرف.
منبع: وزارت نیرو