رئیس اتحادیه انجمنهای انرژی ایران گفت: ایران دومین ذخایر گاز طبیعی جهان را دارد و نیمی از ذخایر گاز ایران را به خود اختصاص داده و ۷۰ درصد گاز و ۵۰ درصد برق کشور از این میدان تامین میشود. و شریان انرژی حیاتی کشور است.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید هاشم اورعی امروز در نشست خبری چالش ها و راهکارهای میدان مشترک پارس جنوبی با تاکید بر اینکه عدم تعادل انرژی در همه بخش ها وجود دارد، افزود: میدان مشترک پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است و بین ایران و ایران مشترک است. قطر.
وی ادامه داد: ایران دومین ذخایر گاز طبیعی جهان را دارد و نیمی از ذخایر گاز ایران را به خود اختصاص داده و 70 درصد گاز و 50 درصد برق کشور از این میدان تامین می شود و حیاتی است. منبع کشور شریان انرژی
استاد دانشگاه شریف با اشاره به عدم تعادل گاز در زمستان سال گذشته گفت: در آن زمان روزانه بیش از 700 میلیون مترمکعب گاز از این میدان تولید می شد و در تابستان تولید گاز از این میدان به 650 میلیون مترمکعب در هر روز می رسد. روز
اورعی گفت: برای حفظ تولید گاز از این میدان باید فشار را ثابت نگه داریم اما با توجه به افزایش عمر چاه ها فشار کاهش می یابد. از سوی دیگر تقاضا برای گاز رو به افزایش است و باید تولید گاز را افزایش داد زیرا آمارها نشان می دهد که تقاضا برای گاز در سال 12 درصد افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه از سال 1404 با این رویه تولید گاز پارس جنوبی هر سال یک فاز کاهش یافته است، افزود: برنامه حفر 35 حلقه چاه جدید برای حفظ و افزایش تولید در این میدان است.
رئیس اتحادیه انجمنهای انرژی ایران ادامه داد: میانگین فشار چاههای قدیمی پارس جنوبی از 5200 پوند بر اینچ مربع (PSI) به 3500 PSI در سالهای اخیر رسیده است و برای حفظ تولید باید یک برنامه افزایش فشار چاه های قدیمی
اورعی با اشاره به وابستگی شدید سبد انرژی کشور به گاز گفت: در شرایط عادی 92 درصد برق کشور از گاز تولید می شود و کاهش تولید گاز نیز بر تولید برق تاثیر می گذارد.
وی خاطرنشان کرد: همه ما به دنبال راه حل کوتاه مدت در حوزه انرژی هستیم، اما نمی توانیم چهار دهه اشتباه کنیم و در کوتاه مدت این اشتباه را جبران کنیم، بنابراین در کوتاه مدت راه حلی وجود ندارد. بخش گاز.»
این استاد دانشگاه افزود: باید به مردم بفهمانیم که مشکل چیست.
اوری با بیان اینکه مشکل عدم تعادل انرژی تنها فنی نیست، بلکه باید در سیاست ها بازنگری شود، ادامه داد: باید به تولید ثروت توجه شود تا توزیع ثروت.
وی گفت: انرژی یکی از ابزارهای مهم توسعه است و یک کالای اقتصادی محسوب می شود.
رئیس اتحادیه انجمنهای انرژی ایران با تاکید بر اینکه برای جبران عدم تعادل انرژی کشور باید تصمیم سختی اتخاذ شود، افزود: دهکهای ثروتمند 30 تا 32 برابر دهکهای ضعیف از یارانه انرژی بهره میبرند و از سیاستهای دهکهای پایین حمایت میکنند. باید با ساماندهی یارانه ها توسعه یابد.
انتهای پیام