گزارش اخیر اتاق بازرگانی تهران نشان می دهد که در سال 2022 حدود 226 کشور توانسته اند محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی صادر کنند و ایران با سهم 0.01 درصدی رتبه 83 را به خود اختصاص داده است و همچنین در سال 1401 مجموع صادرات دارویی و دارویی بوده است. محصولات پزشکی تجهیزات ایران 106.4 میلیون دلار و سهم افغانستان از کالاهای ایرانی هفت میلیون دلار بوده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، معاون تحقیقات اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی با عنوان «تجارت دارو و تجهیزات پزشکی با افغانستان» به بررسی وضعیت صادرات دارو و تجهیزات پزشکی در جهان، واردات این اقلام پرداخت. و سهم ایران از بازار افغانستان.
بر اساس این گزارش، در سال 2022 ارزش کل صادرات محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی در سراسر جهان بالغ بر 1.2 میلیارد دلار خواهد بود که 4.8 درصد از ارزش کل صادرات کالا در سال جاری را به خود اختصاص خواهد داد.
سهم محصولات ایرانی در بازار جهانی دارو و تجهیزات پزشکی چقدر است؟
بازیگران عمده بازار مذکور در سال 2022 آلمان، آمریکا، بلژیک، سوئیس و ایرلند هستند که بیش از نیمی از سهم بازار اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی را در اختیار دارند. همچنین در سال 2022 حدود 226 کشور توانسته اند محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی صادر کنند و ایران با سهم 0.01 درصد در رتبه 83 قرار دارد.
علاوه بر این، بر اساس این گزارش، اندازه بازار خدمات بهداشتی و درمانی در سال 2021 حدود 10.3 تریلیون دلار بود و پیش بینی می شود تا سال 2030 بیش از دو برابر شود و به 21.1 تریلیون دلار برسد.
جزئیات صادرات دارو و تجهیزات پزشکی ایران به افغانستان
در عین حال، واردات دوا و تجهیزات پزشکی افغانستان، واردات دوا و تجهیزات پزشکی افغانستان در سال 2022 حدود 367 میلیون دلار است که حدود 70 درصد آن مربوط به تعرفه های دو کد «واکسن های پزشکی انسانی» و «دارو» است. از محصولات ترکیبی تشکیل شده است یا نه. ترکیبی برای مقاصد درمانی یا پیشگیرانه … علاوه بر این عمده محصولات وارداتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در سال 2022 حدود 94 درصد از ارزش کل واردات این محصولات را تشکیل می دهد که نشان از تنوع کم محصولات وارداتی است. از این کشور در این زمینه
این در حالی است که عمده صادرات ایران به افغانستان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در سال 1401 جزو کالاهای وارداتی مهم مورد نیاز این کشور نیست. تنها در دو کد تعرفه، «داروهای حاوی آنتیبیوتیک در دوزهای اندازهگیریشده، از جمله داروهای تجویزی که از طریق پوست ارسال میشوند» و «داروهای حاوی پروویتامین، ویتامینها، از جمله کنسانترههای طبیعی و مشتقات آنها» بهترتیب توانستند حدود 6.5 و 10 درصد سهم داشته باشند. 2 درصد از بازار واردات افغانستان.
گفتنی است، در سال 1401، کل صادرات دارو و تجهیزات پزشکی ایران 106.4 میلیون دلار بوده که نسبت به قبل از شروع همهگیری کووید، زمانی که صادرات این اقلام کمتر از 20 میلیون دلار بوده، افزایش داشته است. اما امسال مجموع صادرات این اقلام از ایران به افغانستان حدود هفت میلیون دلار بوده که نسبت به قبل از کرونا تغییر چندانی نداشته است.
واردات دارو و تجهیزات پزشکی از افغانستان در سال های اخیر از مرز 300 میلیون دلار گذشته است که نشان می دهد سهم ایران از این بازار در سال 1401 کمتر از 2.3 درصد بوده است.
انتهای پیام