انتهای پیام/
غفاری قره باغ سپس به تبیین یکی دیگر از ارکان سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت و گفت: مبانی نظری سند، مهم ترین مفروضات جهانی، فلسفی و علمی را ارائه می کند که جهانی و پیشرفت محور است. این بخش به جنبه های مختلف الهیات، انسان شناسی، کیهان شناسی، جامعه شناسی، حساب، الهیات و ایران شناسی تقسیم می شود. اگر معنویت را بهره مندی از اندیشه، گرایش، نیت و رفتار اهتمام با انگیزه اخلاقی در عمل و نیز اهتمام به ارتباط با پروردگار تعریف کنیم، بررسی الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی نشان می دهد که اصول اساسی و ضروری عناصر معنویت اسلامی در مبانی نهفته است. سند در بهترین وضعیت ممکن می باشد. در مبانی کلام به مؤلفه اساسی معنویت اسلامی که توحید در ابعاد مختلف است، توجه شده است.
عضو مؤسسه معنویت مرکز اسلامی- ایرانی الگوی پیشرفت یادآور شد: رویکرد مدیران مرکز الگوی معنویت و علم برخاسته از اندیشه متعالی اسلام است که معنویت را به هیچ وجه نمیدانند. زمان مشخص باشد ، مکان و زوایای خاصی از زندگی. آن را یک واقعیت جاری در سراسر وجود و حیات موجودات به ویژه انسان می داند.
استادیار پژوهشکده حکمت و فلسفه ایران با اشاره به جایگاه اساسی و والای معنویت و علم در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، گفت: در این سند فاخر، مضامین معنویت و علم از جمله مواردی است که ارکان سند وجود معنویت و علم و اشاعه این دو در تمامی سطوح و ابعاد سند الگو مورد توجه جدی قرار گرفته است. به خصوص که این دو جزء بتن و پیوست سند نیستند که خدا را به خاطر این سوال بسیار مهم شکر می کنم.
استادیار پژوهشکده حکمت و فلسفه ایران در تشریح مبانی انسانشناختی سند پیشرفت الگوی اسلامی ایرانی گفت: تقرب به خلافت الهی به عنوان هدف خلقت انسان، توجه به ابعاد جسمانی و روحی انسان است. توجه به کرامت و کرامت تکامل انسان، تأکید بر اقتدار به عنوان یکی از عوامل اصلی دستیابی به سعادت و فضیلت، تداوم حیات انسان پس از مرگ و تأکید بر جاودانگی زندگی انسان و توجه به هر دو حق و وظیفه در زندگی عقلانی انسان این مهره ها نیز ارتباط تنگاتنگی با رویکرد معنویت اسلامی دارند.
وی ادامه داد: پیش نویس این سند بیش از یک دهه است که توسط زبده ترین اساتید و پژوهشگران حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور تدوین شده است. ساختار قدرت در ایران اعلام شد.
وی ادامه داد: در مبانی کیهانشناسی مؤلفههای معنوی اساسی از جمله مطابقت عوالم، آیه جهانی و نقش محوری سنتهای الهی در ربوبیت جهان مورد توجه قرار گرفته است که جزئیات آن به شرح زیر است: تکامل و تعالی انسان به سوی خدا، نگریستن به جهان یکپارچه و هماهنگ به مثابه آیه الهی و تأثیرپذیری از عوامل ماوراء طبیعی، سیطره بر جهان توسط سنت های الهی و تلقی آن به عنوان بستری برای آزمایش انسان و آفرینش جهان برای انسان در برای تقویت فطرت امانتداری و اصلاحی و رفع نیازهای مادی انسان، این مهره ها از منظر کیهان شناسی با رویکرد معنوی انسان و هستی ارتباط تنگاتنگی دارند.
یکی از اعضای پژوهشکده معنویت مرکز الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی گفت: سند الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی سندی بالادستی در میان اسناد ملی جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش ای بی اس نیوز، سیداحمد غفاری قره باغ با اشاره به جایگاه و رتبه سند الگو در میان سایر اسناد بالادستی کشور، اظهار کرد: جایگاه سند الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت به عنوان سند بالادستی در میان اسناد ملی است. جمهوری اسلامی ایران
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز