سند سیاست کلی کشور در مورد معامله با ارزهای دیجیتال به زودی ارائه خواهد شد
17:37 – 30 اوت 1403
مهران محرمیان با تاکید بر اینکه ماهیت دارایی های رمزنگاری پدیده ای پیچیده است و در بسیاری از کشورها سیستم مدیریتی و نظارتی آنها چندوجهی و بین نهادی است، گفت: با توجه به آثار و پیامدهای این پدیده بر بازارهای مالی و ارزی، در قانون جدید به بانک مرکزی این اختیار داده شده است که حوزه ارزهای دیجیتال را تنظیم کند.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با اشاره به برگزاری جلسات کارشناسی مستمر مدیران ارشد این بانک در خصوص ارزهای رمزنگاری شده پس از تصویب قانون جدید بانک مرکزی، تصریح کرد: از زمانی که بانک مرکزی قانون بانک ها را در سال جاری ابلاغ و اجرا کرد. در دو ماه گذشته هر شنبه جلساتی در محل بانک مرکزی برگزار شده است. مجموعه آیین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی لازم ماده (59) قانون بانک مرکزی.
وی افزود: در این جلسات از کارشناسان و فعالان حوزه ارزهای رمزنگاری شده نیز دعوت به عمل آمد و پس از استماع و جمع بندی نظرات مختلف، سند سیاست کلی دولت در برخورد با ارزهای رمزپایه تهیه شد که حول محور بانک مرکزی و بهره گیری از مزیت ها می چرخد. توانایی های طرف های دیگر موسسات، مرجع اجرایی مربوطه به زودی و به منظور اخذ نظرات کارشناسی ارائه شده توسط این بانک صادر خواهد شد.
محرمیان افزود: البته از فروردین 1400 هجری شمسی کارگروه تنظیم مبادلات ارزهای دیجیتال زیر نظر مرکز ملی فضای مجازی به صورت مستمر و با حضور کلیه نهادهای ذیربط در حوزه ارزهای رمزنگاری شده و نمایندگان محترم برگزار می شود. کشور قوه قضائیه بانک مرکزی ضمن رصد فضای مبادلاتی کشور، روش های نظارتی را بر اساس الزامات و اختیارات قانونی هر یک از نهادهای ذیربط اتخاذ کرد. رویکرد خودتنظیمی نیز به عنوان یکی از رویکردهای این حوزه مورد توجه ویژه قرار گرفت.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با اشاره به اعلام نگرانی ها و دستور رئیس قوه قضاییه در حوزه ارزهای رمزنگاری شده، تصریح کرد: جلسه فوق العاده کارگروه تنظیم مقررات مبادلات ارزهای دیجیتال در آینده برگزار می شود. هفته گذشته با حضور تمامی اعضا و در چارچوب اختیارات این کارگروه، تصمیمات لازم به منظور ارتقای توانمندی های اطلاعاتی و افزایش آگاهی از کلاهبرداری های مرتبط با ارزهای دیجیتال اتخاذ خواهد شد.