اخبار اقتصادی روز

سنجد مرغوب تولید آذربایجان شرقی

تولید سالانه بالغ بر 1370 تن سنجد در آذربایجان شرقی

مجتبی نژاد کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آذرشهر نیز با بیان اینکه شهرستان آذرشهر در کشت و تولید سنجد در استان آذربایجان شرقی رتبه اول را دارد اظهار داشت: ارقام بومی مانند حاج حسین قزل و دره ور در این شهر می روید.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به مصرف سنجد به صورت غذایی و دارویی و استفاده از میوه ها و گل های آن در درمان انواع بیماری ها گفت: سطح زیر کشت باغات سنجد در آذربایجان شرقی بیش از 511 هکتار دارد که 457 هکتار آن حاصلخیز و 36 هکتار نیز بایر است. متوسط ​​عملکرد این محصول در استان 3 تن در هکتار است که در باغ های بزرگ به 5 تن می رسد.

صمد حاجیان افزود: سنجد به دلیل کم هزینه بودن از سودآوری خوبی برخوردار است و این درخت به دلیل مقاومت در برابر شوری و کمبود آب در حاشیه دریاچه ارومیه عملکرد خوبی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سالانه بیش از یک هزار و 370 تن سنجد در این استان تولید می شود.

منوچهر رحمانی درصد تغییر صادرات سنجد در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته را از نظر وزنی 16 برابر دانست و ادامه داد: میزان صادرات در نیمه اول سال 1401 در 100 ضرب شد. از نظر ارزش

وی ادامه داد: بیشتر باغات سنجد استان به ترتیب در شهرستان های آذرشهر، شبستر، میانه، تبریز و مرند قرار دارد و 95 درصد این باغات متعلق به شهرستان های آذرشهر، میانه، شبستر و مرند است. عمده ارقام سنجد استان را ارقام بومی حاج حسین، قزل، دره ور و عنابی تشکیل می دهند که به دلیل شرایط اقلیمی آذربایجان شرقی از کیفیت بالایی برخوردار بوده و از مزیت های صادراتی برخوردار هستند.

مدیر جهادکشاورزی آذرشهر نیز گفت: کاهش بارندگی که در سال های اخیر رخ داده است باعث کاهش منابع آب زیرزمینی شده و باغات قدیمی که آب بیشتری مصرف می کردند را جایگزین درختان کرده ایم که آب کمتری دارند. از درختان آبزی می توان به سنجد اشاره کرد.

علیوند شهرستان آذرشهر را عنوان تولید کننده محصول سنجد سالم در کشور عنوان کرد و گفت: توسعه باغات سنجد و فرآوری آن کمک شایانی به تولید، ارزآوری و اشتغال است و از سرمایه گذاران دعوت می کنیم در زمینه های مختلف سرمایه گذاری کنند. در حال پردازش. اقدام به.

اکبر فتحی با بیان اینکه آذربایجان شرقی رتبه نخست تولید سنجد در ایران را دارد و شهرت سنجد تولیدی در این استان فراتر از مرزها رفته است، گفت: سنجد تولید شده در این استان علاوه بر داخلی به کشورهای خارجی مانند آلمان، هلند و کانادا نیز فروخته می شود. به بازارهای آذربایجان، قزاقستان، هند، پاکستان، آذربایجان، ترکیه و منطقه خلیج فارس صادر می شود.

آب و هوا و شرایط آب و هوایی آذربایجان شرقی باعث شده است که سنجد تولید شده در این استان مرغوب باشد. با توجه به اینکه در بهسازی باغات بویژه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، جایگزینی گیاهان کم آب به جای محصولات آب‌بر اولویت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی است، لذا در توجه به توسعه باغات سنجد در این استان می باشد.

حسن علیوند با بیان اینکه سنجد در برابر شوری مقاوم است افزود: الگوی کشت در شهرستان آذرشهر در حال تغییر است به طوری که در سال های اخیر حدود 150 هکتار در باغات این شهرستان کاشته شده است که با استقبال خوبی مواجه شد. توسط کشاورزان

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی نیز قیمت عمده فروشی محصول سنجد در سال جاری را 50 هزار تومان اعلام کرد و خاطرنشان کرد: نرخ ارز هر کیلوگرم محصول در نیمه اول سال 1400 حدود 0.5 بوده است. دلاری، گفت: نرخ هر کیلو سنجد در نیمه نخست امسال از مرز 3 دلار گذشت و شاهد افزایش 16 برابری آن بودیم.

انتهای پیام

محمدباقر بی‌پرا گفت: با توجه به نیاز آب کمتر سنجد به میزان 3500 مترمکعب در هکتار، از این محصول برای اصلاح الگوی کشت و جایگزینی آن با گونه‌های تشنه آب در حوضه دریاچه ارومیه به منظور بهره‌برداری از منابع آبی استفاده می‌شود.

ای بی اس نیوز/ آذربایجان شرقی سنجد گیاهی است که مقاومت خوبی در برابر باد، طوفان، خشکسالی و آفات دارد، به همین دلیل امروزه پرورش سنجد چیزی بیش از صرف شام نوروز و راهی برای کسب درآمد، پول و ارز است.

یکی از کشاورزان روستای «اخی جهان» از توابع شهرستان آذرشهر نیز گفت: سالانه بیش از 15 تن سنبل از 5 هکتار باغ برداشت می کنیم و حدود 400 عدد سنجد در باغات ما وجود دارد.

وی مصرف دارویی و ترکیب با تنقلات را از جمله مصارف سنجد اعلام کرد و افزود: سنجد به دلیل نیاز آبی کم می تواند جایگزین مناسبی برای میوه های خشک در مدل کشت باشد.

وی به فرآوری سنجد نیز اشاره کرد و ادامه داد: سنجد علاوه بر اینکه به صورت تازه خورده و مصرف می شود مانند میوه خشک بسته بندی و فرآوری می شود و از محصولات مختلفی تولید می شود که مصارف غذایی و دارویی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *