این عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی در خصوص بحث شفافیت گفت: ما قوانین زیادی در حوزه شفافیت داشتیم، اما در لایحه قانونی که به مجلس ارائه شد، بسیاری از موارد شفاف ارائه نشد. از جمله در بحث تاسیسات و تعهدات کلان بند (د) و تبصره 16 سال قبل حذف شد. همچنین با توجه به اقتصاد دیجیتال و هوشمندی حاکمیت مبتنی بر داده، مجلس مصوبه خوب و مهمی در این زمینه اتخاذ کرده است و جای سوال دارد که چرا ردپایی از این مصوبه ارزشمند در این لایحه یافت نمی شود؟
وی در ادامه گفت: امسال 300 هزار میلیارد کسری داشتیم که با مجوزهای صندوق توسعه و اصلاحات مجلس آن را تامین کردیم اما واقعیت این است که در لایحه قانون مالی سال 1402 داریم. تخمینی بیش از حدود 400 تریلیون.” . حالا اگر مجوزهایی که امسال داده شد در سال آینده داده نشود و اصلاحیه نداشته باشیم، این کسری بودجه 400 هزار میلیاردی مشکل اقتصادی است که برای آن چاره ای اندیشیده نشده است.
سلیمی در خصوص موضوع مسکن ملی یادآور شد: در این حوزه قرار بود سال گذشته 360 هزار میلیارد به این صندوق ملی کمک کنیم اما تاکنون 30 هزار میلیارد به آن اضافه شده است، آیا این رقم واقعاً موتور مسکن را به حرکت در می آورد. کشور؟” ? ?
وی یکی از مواردی که در لایحه پول 1402 باید تغییر کند، بحث ترمیم دستمزد است و گفت: اگر بخواهند همان 20 درصد را به ترمیم دستمزد اضافه کنند، حدود 7 میلیون و 820 هزار تومان می شود. . اما دولت 7 میلیون دیده است و این یعنی طبق آمار سال گذشته ایرادی دارد که امیدوارم اصلاح شود.
سلیمی یادآور شد: از دیگر نکاتی که مجلس به آن اشاره کرد، سوال لیست کالاهای الکترونیکی است که اخیرا وزیر رفاه در این خصوص نکاتی را مطرح کرد اما واقعیت این است که در سوال از لیست الکترونیک کالاها، ما هیچ عدد یا عددی در این صورتحساب نمی بینیم. پرداخت یارانه ها به این سبک چیزی جز افزایش نقدینگی، پایه پولی و تورم در پی نخواهد داشت.
نماینده مردم محلات در شورای اسلامی افزود: دولت باید گزارشی از وضعیت شاخص های کلان اقتصادی به همراه لایحه بودجه از جمله نرخ تورم، رشد اقتصادی و بیکاری به مجلس ارائه کند که دولت در این خصوص توضیح دهد. جایی که این شاخص ها به مجلس ارائه شد. ، زیرا باید بر اساس این شاخص ها تصمیمات جدی بگیریم. اگر آمار نداریم چگونه می توانیم تصمیم درستی بگیریم؟
یکی از اعضای هیأت رئیسه شورای اسلامی گفت: در حوزه شفافیت قوانین زیادی داشته ایم، اما در لایحه مالی 1402 که به مجلس ارائه شده است، بسیاری از ارکان شفاف ارائه نشده است.
انتهای پیام
این عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی با طرح این سوال که راهبرد دولت در کنترل پایه پولی برای سال آینده چیست؟ گفت: اگر نکته ای هست اگر دولت ما را راهنمایی کنند خیلی خوب است. عوامل تورمی از جمله بخشودگی بدهی در این لایحه پیگیری می شود که نتیجه آن تورم است. همچنین 570 هزار واحد در بودجه بنگاه های دولتی دیده شده و 21 هزار مورد کسری هستند.
به گزارش ای بی اس نیوز، حجت الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه علنی امروز (11 بهمن) شورای اسلامی در بررسی و مخالفت با لایحه مالی 1402، اظهار کرد: در لایحه قانون دارایی که به تازگی به مجلس ارائه شده، موضوع بحث است. اصلاح ساختار حضرت آقا تصریح کردند که ترکیب بد بودجه هنوز اصلاح نشده است. حال سوال این است که در لایحه ارائه شده به مجلس چند درصد اصلاح بودجه داریم؟ اینطور نیست که اقداماتی انجام شده باشد، واقعیت این است که اقدامات ما در حوزه اصلاحات ساختاری آنقدر که باید بوده، نبوده است.
وی با بیان اینکه 7 نوع نرخ ارز داریم، گفت: بحث نرخ ETS نیز مطرح شده است اما واقعیت این است که بحث نرخ ارز در این لایحه با اما و اگرها و ابهامات زیادی مواجه است که این سبک با مشکلات جدی مواجه است. ” ما خواهیم بود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز