چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

سفیر سابق ایران در باکو: نباید بر طبل جنگ در قفقاز بکوبیم

سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان گفت: حل مشکلات باکو و ایروان از طریق گفتگو و پذیرش تمامیت ارضی یکدیگر امکان پذیر است.

به گزارش ای بی اس نیوز، در پی انتقال تجهیزات نظامی در روزهای اخیر به مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان، تنش بین دو کشور بیشتر شده است. در ماه های اخیر دو کشور بارها یکدیگر را به حمله به یکدیگر متهم کرده اند.

نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان روز پنجشنبه در نشست شورای وزیران گفت که وضعیت نظامی-سیاسی در منطقه “وخیم تر” شده و جمهوری آذربایجان نیروهای نظامی خود را در مرزهای دو کشور و همچنین نزدیک آن متمرکز کرده است. منطقه قره باغ

پاشینیان گفت: آذربایجان با این تحرکات عزم خود را برای انجام اقدامات تحریک آمیز نظامی بیشتر علیه قره باغ کوهستانی و ارمنستان نشان می دهد.

اما باکو با رد ادعاهای ارمنستان، آن را “دروغ” خواند. وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای اعلام کرد که ارمنستان باید از ادعای ارضی خود نسبت به جمهوری آذربایجان دست بردارد، تحرکات نظامی-سیاسی خود را متوقف کند و مانع روند صلح نشود.

نخست وزیر ارمنستان اخیرا آمادگی خود را برای آغاز گفتگوهای فوری با رئیس جمهوری آذربایجان برای کاهش تنش ها اعلام کرد، اما حکمت حاجی اف مشاور سیاسی علی اف به رویترز گفت که باکو چنین پیشنهادی دریافت نکرده است.

سفیر سابق ایران در باکو: نباید بر طبل جنگ در قفقاز بکوبیم

حافظ صلح روسیه در قره باغ

محسن پاکاین در گفت وگو با ای بی اس نیوز وی با اشاره به تحرکات در مرز ارمنستان و آذربایجان و برخی نگرانی ها از افزایش تنش در آن منطقه، گفت: درگیری های پراکنده بین آذربایجان و ارمنستان یک مشکل عادی است و تا برقراری صلح عادلانه و پایدار شاهد این درگیری های پراکنده خواهیم بود. بین دو کشور ایجاد شد.

وی ادامه داد: جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان باید به اصول مورد قبول جامعه جهانی پایبند باشند. کافی است دو کشور به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذارند تا صلح ممکن شود.

سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان در خصوص گذرگاه لاچین و اختلاف دو کشور بر سر آن گفت: این گذرگاه در حوزه حاکمیت جمهوری آذربایجان و بخشی از تمامیت ارضی این کشور است. او حق اعمال حاکمیت خود در این زمینه را دارد. اگر او احساس خطری برای امنیت خود می کند، برای مثال اگر نگران ارسال سلاح برای مردم قره باغ است، می تواند اقدام کند، حتی اگر انتظار نمی رود که محدودیت ها مشکلات انسانی برای مردم قره باغ ایجاد کند.

پاکایین ارمنستان با اعتراض به اقدامات جمهوری آذربایجان در گذرگاه لاچین که معتقد است اقدامات این کشور مسائل انسانی را تحت الشعاع قرار می دهد، گفت: راه حلی برای این اختلاف وجود دارد. اگر دو کشور نتوانستند راه حلی برای حل این موضوع پیدا کنند، می توانند از روسیه که تنها ناظر اختلاف بین دو کشور است، بخواهند به عنوان میانجی عمل کند. به نظر من روسیه باید در این زمینه مسئولیت بپذیرد. حتی لازم است کشورهای منطقه و جامعه جهانی از روسیه بخواهند که این نقش را هر چه سریعتر اجرا کند تا دو کشور بر اساس آن تصمیم بگیرند.

این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص موضع ایران در این مناقشه گفت: واضح است که ایران از طرفین می خواهد مسائل خود را در چارچوب تمامیت ارضی خود حل و فصل کنند و مرزهای جغرافیایی و بین المللی تغییر نکند و نه و حقوق. ارامنه توسط دولت آذربایجان تامین می شود. من معتقدم که در این صورت صلح عادلانه در قفقاز برقرار خواهد شد و اگر یک طرف بخواهد تمامیت ارضی طرف دیگر را زیر پا بگذارد، صلح در خطر خواهد بود. در مرحله کنونی طرفین با برقراری تماس تلفنی و اعلام مواضع در تلاش هستند تا ایران را به سمت خود جذب کنند، اما بی طرفی فعال بهترین موضع ایران در این زمینه است و در عین حال به نظر من ایران باید مرزهای خود را از نزدیک رصد کند. . . هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان باید مشکلات خود را حل کنند و این از طریق گفتگو و پذیرش تمامیت ارضی یکدیگر امکان پذیر است.

سفیر سابق ایران در باکو: نباید بر طبل جنگ در قفقاز بکوبیم

«محسن پاکاین» سفیر سابق ایران در باکو

نخست‌وزیر ارمنستان روز شنبه در گفت‌وگو با رئیس جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل منطقه، تشدید بحران انسانی در منطقه قره‌باغ کوهستانی به دلیل «محاصره غیرقانونی کریدور لاچین» گفت‌وگو کرد. “، تجمع پرسنل نظامی جمهوری آذربایجان در این منطقه و افزایش تنش در مرز ارمنستان و آذربایجان” به ویژه.

دفتر نخست وزیری ارمنستان اعلام کرد که پاشینیان بر تعهد خود به توافقات در پراگ در 6 اکتبر 2022 و بروکسل در 14 مه 2023 و حل و فصل همه مسائل منحصراً از طریق روش های سازنده دیپلماتیک و فضایی تاکید کرد.

پاشینیان روز شنبه علاوه بر رئیس جمهور ایران با روسای جمهور فرانسه، آلمان، گرجستان و وزیر امور خارجه آمریکا نیز تلفنی گفتگو کرد.

پاکاین اضافه کرد: اگر آقای پاشینیان به تمامیت ارضی آذربایجان معتقد است باید به این کشور اجازه اعمال حاکمیت در قره باغ را بدهد. آقای علی اف همچنین اعلام کرد که حقوق ارامنه را تضمین خواهد کرد. صرف نظر از این، ارامنه قره باغ تحت حاکمیت جمهوری آذربایجان هستند و حق تعیین سرنوشت آنها در چارچوب تمامیت ارضی آذربایجان قابل اعمال است.

وی خاطرنشان کرد: آذربایجان مدت زیادی است که موضوع استان سیونیک را مطرح نکرده است اما به نظر می رسد ارمنستان در تلاش است تا این موضوع را زنده نگه دارد. متأسفانه عده ای که منطقه را نمی شناسند با هر حادثه نظامی و افزایش تنش هایی که در این منطقه رخ می دهد ایران را تحریک می کنند و می گویند که باید به نفع «ارمنستان» با آذربایجان جنگید. مقامات وضعیت را زیر نظر دارند.

سفیر سابق ایران در آذربایجان گفت: نباید بر طبل جنگ در منطقه قفقاز بکوبیم. همه ما باید با توجه به مرزها و احترام به تمامیت ارضی یکدیگر برای حل این مناقشه تلاش کنیم. این نباید به این معنا باشد که ایران به دنبال وارد شدن به جنگ در قفقاز است. ایران چنین قصدی ندارد و مقامات کشور با هر دو کشور در تماس هستند و تلاش می کنند این موضوع را دوستانه حل کنند.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *