میرجواد میرگلوی بیات وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص سفر اخیر بشار اسد به عمان و تحلیل های منتشر شده در این زمینه، گفت: سفر اخیر رئیس جمهور سوریه به دمشق سفری جداگانه برای بشار اسد در گذشته محسوب می شود. 11 ساله. زیرا پس از 11 سال اولین بار است که بشار اسد با هواپیمای کشور خود به یک کشور خارجی سفر می کند و از سوی دیگر زمان سفر نیز از قبل اعلام شده بود.
آیک کارشناس ارشد مسائل عمان گفت: پس از زلزله 17 بهمن در سوریه، عمان یکی از اولین کشورهای عربی بود که در زلزله اخیر به سوریه کمک کرد، به دستور سلطان هیثم بن طارق، پل هوایی بین سوریه و سوریه ساخته شد. عمان شد.
وی با بیان اینکه در واقع عمان در این سال ها تلاش کرد روابط دوستانه با بشار اسد را حفظ کند، گفت: عمان در جریان بهار عربی نه تنها روابط خود را با سوریه قطع نکرد و سفارت خود در دمشق را نبست، بلکه به عنوان میانجی عمل کرد. بین او در مخالفان بشار اسد فعال بود و در این رابطه گاه از سوی برخی کشورهای عربی و مخالفان سوری به حمایت از بشار اسد متهم می شد.
وی با بیان اینکه در جریان میانجیگری میان اسد و مخالفان، به نظر می رسد عمان در کنار دولت سوریه است، زیرا در آن زمان بشار اسد در موقعیت ضعیفی قرار داشت، ادامه داد:این احتمال وجود دارد که پس از سفر بشار اسد به عمان و امارات، رایزنی ها و گفتگوها برای بازگشت بشار اسد به اتحادیه عرب افزایش یابد و روابط جهان عرب با سوریه افزایش یابد و نسبت به قبل بهبود یابد.
سفر بشار اسد به عمان در مارس 1401
میرگلوی بیات که گفت به نظر می رسد اولویت اول این سفر سیاسی است و در واقع سفری تبلیغاتی برای بشار اسد محسوب می شود. وی در بخشی دیگر از سخنان خود در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: یک ماه پیش مجلس عمان قطعنامه ای را تصویب کرد و تاکید کرد که هرگونه رابطه فرهنگی، سیاسی، تجاری و اقتصادی بین شهروندان عمانی و اسرائیل جرم است و در صورت انجام چنین اقدامی گرفته شده جرم انگاری شده است. بر اساس این قطعنامه، گفتگو با اسرائیل تنها بر عهده وزارت امور خارجه و دیپلمات های آن است و حتی سایر وزارتخانه های این کشور نیز نمی توانند در این زمینه اقدامی انجام دهند.
وی با بیان اینکه عمان حتی حریم هوایی خود را در اختیار اسرائیل قرار نداده است، گفت: در حالی که عربستان حریم هوایی خود را در اختیار اسرائیل قرار داده است در حالی که عمان نداده است، این اقدام عربستان برای ارائه حریم هوایی خود به اسرائیل غیرضروری است و تل آویو نمی تواند از آن استفاده کند. این فضا برای پروازهای خود به جنوب و جنوب شرق آسیا است.
انتهای پیام
این کارشناس ارشد مسائل عمان با اعتقاد بر این که در چنین فضایی سفر بشار اسد به عمان رونق مثبتی برای جنبش مقاومت و متحدان ایران است، افزود: اگرچه عمان موضع قاطعی در قبال اسرائیل اتخاذ نمی کند، اما سفر بشار اسد به آن کشور می تواند. گفته می شود که در راستای تصمیم مسقط برای عادی سازی روابط با اسرائیل است. در واقع این سفر این پیام را دارد که مسقط به دنبال عادی سازی روابط با اسرائیل در آینده نزدیک نیست.
وی با بیان اینکه عمان در این سفر طبق پروتکل های رسمی خود از بشار اسد استقبال کرد و فرش قرمز را به وی تقدیم کرد، ادامه داد: بنابراین می توان گفت این سفری متمایز برای بشار اسد و نقطه عطفی برای این کشور پس از آن است. شروع بحران، از سال 2011 است.
یک کارشناس ارشد مسائل عمان گفت: سفر بشار اسد به مسقط رونق مثبتی برای جریان مقاومت و همپیمانان ایران است.