ردا فتوحی گفت: بر اساس برنامه هفتم امسال باید حدود 400 هزار هکتار در خارج از مرزهای سرزمینی در کشورهای هدف کشت شود تا محصولات استراتژیک به کشور ارائه شود..
به گفته وی، با توجه به محدودیت آب و خاک کشور، تغییرات اقلیمی و افزایش جمعیت از اولویت های اصلی استرادر بخش کشاورزی و سرمایهراسرمایه گذاری در کشاورزی خارج از مرزهای منطقه.
فتوحی در خصوص مشوق های کشت در خارج از مرزها افزود: بر اساس آیینراگفتمان کشاورزی فراسرزمینی اولویت پرداخت تسهیلات به افرادی است که کشاورزی فراسرزمینی انجام می دهند..
مشاور وزیر جهاد ادامه داد: افرادی که می خواهند در خارج از مرزها در کشورهای هدف به کشاورزی مشغول شوند برای جلب حمایت حمایت می شوند.راتأسیسات دولتی می توانند اسناد مالکیت زمین هایی را که در کشورهای دیگر اجاره کرده اند به سفارتخانه ها، ثبت اسناد، امور اراضی یا وزارت کشاورزی در آن کشورها ارائه کنند و اسناد تأیید شده را به اداره کشاورزی فراسرزمینی ارائه کنند تا ما بتوانیم آنها را به وزارت کشاورزی گزارش کنیم. بانک مرکزی..
وی به واردات حدود 25 میلیون تن نهاده ها و محصولات اساسی به ویژه محصولات آب زا اشاره کرد و گفت: امیدواریم کشاورزی فراتر از مرزهای منطقه توسعه یابد تا بخش خصوصی با استفاده از آب خود این محصولات را در کشورهای دیگر تولید کند. و انرژی.» منابع خاکی وارداتی به کشور با قیمت مناسب به دست کشاورزان و مصرف کنندگان می رسد.
الفتوحی گفت: طبق آیینراقراردادهای کشاورزی، شرکتهای بازرگانی دولتی و امور دام از انعقاد قرارداد با بخش خصوصی برای واردات این محصولات حمایت میکند و نهادهای ذیربط مانند وزارت امور اقتصادی و بانکها حمایت لازم را برای واردات محصولات کشاورزی به خارج از مرزهای منطقه انجام خواهند داد..
وی درباره میزان واردات محصولات کشاورزی قراردادی به کشور توضیح داد: اکثر کشورهای هدف علاوه بر مازاد خود، اراضی خارج از قلمرو خود را به محصولات کشاورزی اختصاص می دهند، اما کشوری مانند عراق که خود به محصولات اساسی نیاز دارد، بر اساس جمع بندی انجام شده است. . قرارداد مربوط به واردات بخشی از این محصولات را تایید می کند.
فتوحی با توجه به اهمیت و نقش دیپلماسی اقتصادی در توسعه کشاورزی خارج از مرزهای منطقه گفت: دیپلماسی اقتصادی نه تنها در بخش گاز، نفت و صنعت مهم است، بلکه در حوزه امنیت غذایی نیز حائز اهمیت است..
مشاور وزیر جهاد و کشاورزی ادامه داد: به وزارت امور خارجه پیشنهاد دادیم در برخی از کشورهای هدف کشاورزی خارج از مرزهای منطقه، مشاوران کشاورزی داشته باشند..
فتوحی سطح کشاورزی فراسرزمینی در جهان را بالغ بر 80 میلیون هکتار اعلام کرد و افزود: کشاورزی فراسرزمینی بیشتر توسط کشورهای توسعه یافته از جمله آمریکا، انگلیس، چین، ژاپن و حتی کشورهای عربی از جمله انجام می شود. پادشاهی عربستان سعودی و ایالات متحده امارات عربی..
مجری طرح کشاورزی فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران در برخی کشورها مانند برزیل بین 40 تا 50 هزار هکتار کشاورزی فراسرزمینی در بخش های کوچک دارد و چشم به راه توسعه آن است.