14:56 – 16 مهر 1403
علی رضا مهاجر معاون امور کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در اولین جلسه ستاد کشاورزی کشور که با حضور مدیران تولیدات گیاهی استانداری ها و اعضای بنیاد ملی گندم کاران در سال 1398 برگزار شد، گفت: کشور: قبل از انقلاب گندم از آمریکا و کانادا وارد می شد و یکی از فرمایشات امام (علیه السلام) خودکفایی در تولید گندم، اولویت تولید گندم در جمهوری اسلامی ایران بود..
به گفته وی، خودکفایی گندم در این سال ها جیبی بود و امسال در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و امیدواریم شرایط تولید و خودکفایی کشور ادامه داشته باشد و همینطور باشیم. قادر به حفظ این شرایط است..
مهاجر با اشاره به اینکه با وجود اینکه در سال 1400 هجری شمسی میزان تولید 4.5 میلیون تن بود و بعد از طرسلی خشکسالی داشتیم، گفت: در سال 1401 شمسی خشکسالی مستمر داشتیم و میزان تولید افزایش یافت و دلایل آن توجه به تغذیه بود. اصول و استفاده از بذر اصلاح شده و افزایش قیمت گندم.
وی با بیان اینکه بیش از 75 درصد اراضی ما زیر 5 هکتار است، تصریح کرد: تولید این کشاورزان با تولید کشاورزان بزرگ و زمین های بزرگ قابل مقایسه نیست و میانگین تولید آنها 4.5 تن در هکتار است..
معاون امور کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: پس از ادغام وزارت جهاد کشاورزی، یکسان سازی اراضی و سرمایه گذاری در بین کشاورزان خرد به فراموشی سپرده شد و به همین دلیل در سال 1401 هجری شمسی تصویب شد که این امر فراهم شود. کودهای فسفاته و پتاس به کشاورزان با قیمت پایه.
به گفته وی در حال حاضر 4 میلیون هکتار گندم دیم و یک میلیون و 900 هزار هکتار گندم آبی داریم که باید در این یک میلیون و 900 هزار هکتار به خودکفایی برسیم..
مهاجر افزود: وضعیت کود در کشور بهتر شده و کودهای مرغوب وارد کشور می شود و در صورت نیاز سم نیز وارد کشور می شود..
وی با اشاره به اینکه کود پتاس برای ما بسیار مهم است، افزود: تنها کودی که می تواند محصول را در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم کند کود پتاس است و باید در برنامه تولید لحاظ شود..
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: نهادهای بخش کشاورزی باید در بحث تولید پیشرفت قوی داشته باشند. سیاست گذار، ناظر و پشتیبان در کنار سازمان ها به ویژه بنیاد ملی گندم کاران، وزارت جهاد کشاورزی خواهد بود..
وی در پایان تاکید کرد: باید در تولید گندم خودکفا باشیم و به خودکفایی بمانیم.