16:54 – 16 اوت 1403
محمدحسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: افزایش دمای هوا و قطعی برق چاه های کشاورزی بر تولید پنبه تاثیر منفی خواهد داشت، بنابراین پیش بینی می شود امسال تولید پنبه افزایش یابد. بیش از 65000 تن نباشد.
به گفته وی، قیمت بین المللی هر کیلو پنبه در حال حاضر یک دلار و 74 سنت است اما سایر کشورها از تولیدکنندگان حمایت می کنند در حالی که در کشور ما هیچ حمایتی صورت نمی گیرد.
کاویانی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی قیمت تضمینی برنج را 37 هزار تومان اعلام کرد تا در صورت عدم خرید صنایع، دولت خرید تضمینی کند.
مدیرعامل صندوق پنبه با تشریح اینکه قیمت پنبه داخلی و خارجی قابل مقایسه نیست، افزود: با توجه به پرداخت ارز نما به صنعت نساجی، هر کیلو پنبه کمتر از 90 هزار تومان وارد می شود در حالی که هر کیلو پنبه. پنبه با قیمت کمتر از 90 هزار تومان خریداری می شود. قیمت 37 هزار تومان از کشاورزان است و پنبه 120 هزار تومان فروخته می شود که در نهایت باعث تفاوت قیمت پنبه داخلی و خارجی برای ماندن محصول در دست کشاورزان می شود و در نهایت دولت مجبور می شود محصول را با قیمت تضمینی خریداری کنید.
خودکفایی پنبه با تولید سالانه 200 هزار تن امکان پذیر است
وی ادامه داد: عدم حمایت صنعت نساجی از تولید داخلی منجر به کاهش سطح زیر کشت می شود و این موضوع را در جلسه اخیر با وزارت جهاد کشاورزی مطرح کردیم.
کاویانی سطح زیر کشت پنبه را بین 90 تا 95 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: بر اساس سیاست خودکفایی پنبه در برنامه هفتم و شرایط آبی کشور، سطح زیر کشت پنبه باید به 170 هزار هکتار افزایش یابد. 200000 هکتار برای تحقق این امر. برای دستیابی به تولید 200000 تن پنبه در داخل
مدیرعامل صندوق پنبه با بیان اینکه صنعت نساجی ظرفیت تولید 410 هزار تن نخ را دارد، گفت: با توجه به ظرفیت صنعت نساجی، لازم است در آینده نزدیک به حداقل 200 هزار تن تولید پنبه برسد. در این صورت خودکفایی حاصل خواهد شد.
به گفته وی، با افزایش سطح زیر کشت پنبه به 200 هزار هکتار، پیش بینی می شود 600 هزار تن پنبه و 200 هزار تن پنبه تصفیه شده در مزارع برداشت شود از کشت. قیمت های مناسب
کاویانی بر حذف ارز نعمه از واردات پنبه تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه کشاورزان سموم و بذر کشاورزی را با ارز آزاد خریداری می کنند، نمی توانند با ارز رقابت کنند، بنابراین باید ارز نعمه از واردات پنبه حذف شود.
45 درصد پنبه مورد نیاز صنعت نساجی در داخل تامین می شود
مدیرعامل صندوق پنبه با بیان اینکه 40 تا 45 درصد نیاز صنعت نساجی در داخل تامین می شود، گفت: با توجه به سیاست خودکفایی پنبه به عنوان یکی از محصولات استراتژیک، حمایت همه جانبه از تولید باید صورت گیرد. ارائه شده است. در دسترس.
وی در خصوص آخرین تحولات واردات پنبه افزود: بر اساس آمار سال گذشته 108 هزار تن پنبه وارد کشور شد و در سه ماهه نخست سال 25 هزار تن و حداقل 100 هزار تن دیگر برای واردات نیاز است. وارد شود. تا پایان سال وارد شده است.
کاویانی ادامه داد: اگر بخواهیم واردات پنبه را کاهش دهیم، نمیتوانیم صنعت نساجی را تعطیل کنیم. بنابراین برای کاهش واردات نیاز به افزایش تولید داخلی داریم که برای تحقق این امر نیازمند برنامه ریزی مستند چند ساله هستیم چرا که ظرفیت تولید 500 هزار تن پنبه تصفیه شده در کشور را داریم.
وی با بیان اینکه امکان خودکفایی 100 درصدی پنبه در کشور وجود دارد، گفت: طی یک برنامه منسجم پنج ساله امکان تولید 500 هزار تن پنبه در کشور وجود دارد، زیرا کشاورز نمی تواند در صورتی که کشت پنبه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نباشد مجبور به کشت این محصول شدند یا اینکه صنعت نساجی در شرایطی که پنبه خارجی ارزانتر از تولید داخلی بود مجبور به خرید محصولات از کشاورزان شد.
خبرنگار: آزاده محبی