19:02 – 25 مهر 1403
رضا نورانی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: در شرایط تحریم باید خودکفایی در محصولات استراتژیک را در اولویت قرار دهیم تا امنیت غذایی در گرو خارجی ها نباشد چرا که تجربه ثابت کرده است که هیچ یک از کشورها غذا ارائه نمی کنند. در خانه زمینه تحریم ها
به گفته وی، با استفاده از منابع آبی و زمینی کشور، ابتدا باید تولید محصولات استراتژیک در دستور کار قرار گیرد، زیرا اگر قرار است برای تامین نهاده های دامی و محصولات استراتژیک کشور به کشورهای خارجی وابسته باشیم. غلات و گندم، چه بخواهیم چه نخواهیم نمی توانیم استقلال را حفظ کنیم. بنابراین شعار جهش تولیدی با مشارکت مردم باید به عنوان یک عزم ملی در دستور کار قرار گیرد.
نورانی ادامه داد: در شرایطی که کشورهای تحت سلطه قدرت های بزرگ می خواهند غذای ما را ممنوع کنند، بهترین راه این است که خودکفا باشیم و به دنبال کالاهای وارداتی ارزان قیمت نسبت به تولیدات داخلی نباشیم و ثانیاً علاوه بر حفظ مواد غذایی. امنیت، ایمنی مواد غذایی را باید در نظر گرفت و هیچ کالایی را به بهانه ارزان بودن وارد نکرد.
ایمنی و سلامت مواد غذایی باید در نظر گرفته شود
رئیس اتحادیه سراسری محصولات کشاورزی با بیان اینکه سلامت مردم باید در اولویت قرار گیرد، تصریح کرد: اگر قرار باشد مواد غذایی وابسته به دارو وارد شود، این اشتباه است که بگوییم سازمان غذا و دارو داریم و به جای اینکه غذا برای ما باشد، اشتباه است. داروها مال ما شده اند و این اشتباه است. اکنون انتظار می رود به جای ایجاد بیمارستان یا افزایش تخت های بیمارستانی، بهداشت مواد غذایی مورد توجه قرار گیرد، زیرا در حال حاضر بیشتر بیماری ها ناشی از فقر غذایی است.
وی ادامه داد: موضوع غذا باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد زیرا ایمنی مواد غذایی مهم است و ممکن است هر محصولی وارد نشود مگر از سازمانی که ایمنی مواد غذایی را تامین می کند. بنابراین ما باید سازمانی به نام ایمنی مواد غذایی داشته باشیم تا مواد اولیه را وارد کنیم یا در خانه تولید کنیم. در انجمن ارگانیک کمیته هایی داریم که می توانند به زیرساخت های تولید مواد غذایی و سلامت تغذیه کمک کنند.
نورانی با اشاره به اینکه پتانسیل بالایی در تولید محصولات کشاورزی وجود دارد، افزود: بر اساس آمارها، ایران از 13 اقلیم دنیا دارای 11 اقلیم است که با بهره گیری از فناوری های روز، دانش بنیان ها و مسائل اصلاح الگوی کشاورزی می توان به آن اشاره کرد. امکان به حداکثر رساندن عملکرد در هکتار.
ظرفیت تولید بیش از 200 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد
رئیس اتحادیه سراسری محصولات کشاورزی سطح زیر کشت محصولات کشاورزی را بیش از 16 میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: طبق آمار سالانه 130 میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می شود و با افزایش عملکرد هکتار، توانایی تولید بیش از 200 میلیون تن را داریم. گاهی به بهانه خشکسالی و کم آبی این بحث مطرح می شود که محصولات کشاورزی باید از طریق واردات تامین شود اما تولیدات داخلی با هزینه بیشتری نسبت به بازار جهانی تولید شود.
نورانی گفت: بر اساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی ایران، جمهوری اسلامی ایران علاوه بر تامین مواد غذایی کشور، توانایی تامین مواد غذایی کشورهای حاشیه خلیج فارس را نیز دارد.
خبرنگار: آزاده محبی