13:34 – 26 سپتامبر 1403
محمدرضا مرتضوی رئیس انجمن صنایع غذایی در همایش کشاورزی ارگانیک; وی با عنوان راه های طی شده و مسیر پیش رو گفت: بر اساس آمار تجارت کالاهای ارگانیک در سال 2023 به 170 تا 180 میلیارد دلار و در سال 2024 به حدود 200 میلیارد دلار و برای سال های بعدی رسیده است. سال و پس از 8 سال، در سال 2023، پیش بینی می شود که حجم تجارت به 530 میلیارد دلار افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه کشور ما در زمینه کشاورزی از پتانسیل بالایی در تولید محصولات ارگانیک برخوردار است، افزود: با وجود اینکه کشورمان از نظر امکانات پتانسیل بالاتری دارد، ترکیه یکی از بازیگران اصلی است.
مرتضوی ادامه داد: در بخش کشاورزی 191 کشور دنیا به کشاورزی ارگانیک می پردازند و از این رو 3 میلیون و 700 هزار مزرعه و 76 میلیون هکتار زمین به کشاورزی ارگانیک اختصاص دارد که این اعداد به صورت دائمی توسعه خواهند یافت.
رئیس انجمن صنایع غذایی بر لزوم توجه به قوانین و مقررات مربوط به کشاورزی ارگانیک تاکید کرد و افزود: عقب ماندن از این کاروان گناهی نابخشودنی است و از این رو سازمان های ذیربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی و وزارتخانه بهداشت باید توجه ویژه ای داشته باشد.»
وی ادامه داد: صنعت ارگانیک آینده روشنی دارد و باید همواره موانع پیش روی این صنعت را برطرف کنیم و در این راستا نیازمند کمک دولت در برنامه ریزی برای این صنعت هستیم که سلامت جامعه را تضمین کند.
مرتضوی استفاده از سموم مرغوب در بخش کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و افزود: اگر قرار است سم در بخش کشاورزی استفاده شود، بهتر است از سموم مرغوب استفاده شود زیرا کیفیت سم پایین است و زهر آن پایین است. فراوانی در بخش کشاورزی ضعیف است. این رشته می تواند نقش مخربی در سلامت انسان داشته باشد.»
رئیس فدراسیون صنایع غذایی گفت: بزرگترین آفت در حوزه محصولات ارگانیک، لطمه زدن به اعتماد مردم نسبت به برچسب محصولات ارگانیک است که می تواند بازارهای داخلی و صادراتی را با خطر جدی مواجه کند.
خبرنگار: آزاده محبی