ساعت 12:30 – 17 اوت 1403
سهراب سهرابی مدیر طرح برنج در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ گفت: طبق آخرین گزارش از استان ها سطح زیرکشت برنج به 750 هزار هکتار رسید.
به گفته وی، برداشت چند قسمتی برنج در استان مازندران آغاز شده است. لازم به ذکر است در این سطح 750 هزار هکتار، 100 هزار هکتار به ارقام پرمحصول و 650 هزار هکتار به ارقام بومی اختصاص یافت.
سهرابی ادامه داد: با توجه به شرایط جوی پیش بینی می شود 4 هزار و 400 تن برنج تولید شود که از این میزان 2 میلیون و 700 هزار تن برنج سفید حاصل می شود که نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری داشته است.
مجری طرح برنج در خصوص آخرین تحولات تولید برنج بدون استفاده از سموم مصرفی افزود: برای تولید برنج بدون استفاده از سموم مصرفی از مدیریت یکپارچه شامل روش های کشاورزی، سموم و کودهای بیولوژیک در سه استانداری شمالی استفاده می کنیم اکنون مدیریت می شوند و به همین دلیل محصول آنها با برچسب سلامت سازمان تحقیقات به بازار عرضه می شود.
وی بیان کرد: برای ارتقای بهره وری آب در شالیزارها چندین موضوع را مدیریت می کنیم و بر این اساس استفاده از ارقام پرمحصول به جای ارقام محلی، مدیریت تغذیه، مدیریت آفات و بیماری ها و مدیریت علف های هرز را دنبال می کنیم تا بتوانیم از این موضوع پیشگیری کنیم. آلودگی محیط زیست، و محصول دارای سلامت بیشتری است.
خبرنگار: آزاده محبی