اخبار اقتصادی روز

سرمایه گذاری در بازار بین بانکی به جای پرداخت تسهیلات به مردم به نام قرض الحسنه

در حالی که سال هاست بخش قابل توجهی از مردم از دست و پا گیر بودن و فرسایش روند اعطای تسهیلات به ویژه قرض الحسنه گلایه دارند و در ماه های اخیر بانک مرکزی اقداماتی را با تذکر و حتی جریمه انجام داده است. اخیراً رئیس جمهور نیز دستور برخورد قاطع با مسائلی از این دست را صادر کرده است، اما برخی از بانک ها به اشکال و عناوین مختلف از انجام تعهدات خود سرباز می زنند و به ایجاد اختلاف در سایر حوزه های بانکی دامن می زنند.

به گزارش ای بی اس نیوز، پیش از انتشار صورت های مالی بانک ایرانی قرض الحسنه مهر، تصور نمی شد سران این بانک با منابع و سپرده های متعلق به مردم به این حجم صرفا روی بیاورند. اطلاعات . فعالیت‌های سودآور و مغایر با وظایف ذاتی و منابع آنها: در بازار بین بانکی با احتیاط به سایر بانک‌ها که بعضاً جزو مجموعه‌های غیرفعال اعلام می‌شوند، واگذار کرده‌اند.

بر اساس بررسی‌ها، بانک مذکور سپرده‌های مردم را به سمت کسب سود بین بانکی سوق داده و به جای پرداخت بیشتر تسهیلات ازدواج و زایمان به اقشار نیازمند کشور، به سمت بازار بین بانکی رفته است.

حسابرس وزارت اقتصاد پس از بررسی صورت های مالی اخیر منتشر شده این بانک در سال گذشته اعلام کرد که در سال 1401 تقریباً 45 درصد از کل درآمد بانک قرض الحسنه ایران از محل درآمد سپرده بین بانکی بالغ بر 1 بوده است. تریلیون تومان!

این رقم چشمگیر که نشان از ورود بخش قابل توجهی از منابع بانک – به نام قرض الحسنه – به بازاری کاملاً پرسود دارد. سکوت کردند تا کسری سایر بانک ها -که بعضاً جزو همین سهامداران هستند- از منابع بانک مهر ایران جبران شود!

متأسفانه با توجه به اینکه نرخ انتقال منابع در بازار بین بانکی بسیار بالاست، رسالت بانک مذکور از ارائه تسهیلات بیشتر به دریافت سود و کارمزد بالاتر تغییر کرده است، بازاری که بعضاً بین 24 تا 31 درصد است، یعنی بالاتر. نسبت به نرخ سود بانکی مصوب شروع به پرداخت سود می کند و این گلوگاهی است که بانک ها را به سمت سرمایه گذاری منابع خود در بازار و صندوق های بین بانکی به جای ارائه تسهیلات خرد جذب می کند.

به نظر می رسد با توجه به دستور صریح رئیس جمهور و پیگیری های بانک مرکزی، روندهای متفاوت منابع قرض الحسنه زیر ذره بین مراجع ذی صلاح قرار گیرد تا با کمک رسانه ها، گزارش های سالانه اطلاعات دقیق به افکار عمومی اعلام می شود و از شفافیت لازم و سنت قابل قبول اطمینان حاصل می شود. انتظار می رود قرض الحسنه که سال هاست به دلیل برخی ناهماهنگی های بانکی مذکور به حاشیه رفته بود، احیا شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *