صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با هدف ترویج فرهنگ تأمین مالی جمعی و رواج اقتصاد، اقدام به تهیه و تولید مسابقه بزرگ تلویزیونی «شکوفا» می کند که از شبکه یک سیما پخش می شود.
به گزارش ای بی اس نیوزتامین مالی جمعی وسیله ای برای تامین مالی کسب و کارهای مبتنی بر دانش، فناوری و خلقت است که از اوایل دهه 1400 با ابتکار ارز ایران در کشور عملیاتی شده است.
در روش تأمین مالی جمعی، شرکت های متقاضی تأمین مالی که «سرمایه پذیر» نامیده می شود، منابع مالی یا همان «سرمایه» مورد نیاز خود را از «سرمایه گذار» علاقه مند تأمین می کنند. در این روش جلسه «سرمایهگذار» و «سرمایهگذار» بر عهده «عامل» یا «سکوی» مورد تایید بورس ایران است و این سازمان تاکنون به 19 پلتفرم یا نماینده مجوز داده است.
در این روش سرمایه گذاران در ریسک پروژه ها سهیم هستند و به همین دلیل نیازی به ارائه ضمانت یا تضمین از سوی سرمایه گذار نیست. اما اگر سرمایه گذار بتواند سرمایه سرمایه گذار را تضمین کند، تمایل سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در طرح نیز افزایش می یابد.
هدف از برگزاری این مسابقه ارائه پروژه های سرمایه گذاری شرکت های دانش، فناوری و خلاق به کلیه شهروندان علاقه مند (سرمایه گذاران) می باشد و سهم اصلی سرمایه گذاران در پروژه های مسابقه شکفا توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تضمین می شود. .
مسابقه شکوفا در 26 قسمت 60 دقیقه ای تولید و از شبکه یک سیما پخش می شود و در هر قسمت حداکثر 4 شرکت به رقابت می پردازند و داوران یکی از شرکت ها را برنده اعلام می کنند. طرح برنده بر روی یکی از پلتفرم های تامین مالی جمعی (مورد تایید OTC) قرار می گیرد و شهروندان علاقه مند می توانند در آن سرمایه گذاری کنند.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت کلیه شرکت های دانش، فناوری و خلاق کشورمان در این مسابقه تلویزیونی رایگان و آزاد است. اما با توجه به محدودیت ظرفیت مسابقه، طرح های متقاضیان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی ارزیابی می شود. علاقه مندان برای شرکت در مسابقه باید حداکثر تا 24 مهرماه فرم شرکت در مسابقه را تکمیل کنند.
در سال 1400 اولین فصل این مسابقه تلویزیونی به نام کارویا توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تولید و از شبکه یک سیما پخش شد. در این مسابقه 18 طرح برگزیده شد که 17 طرح موفق به جذب سرمایه از 1627 سرمایه گذار حقیقی و حقوقی به مبلغ 40 میلیارد تومان شدند. در این میان 15 طرح اصل و سود مورد انتظار را به موقع پرداخت کردند و تنها در 2 طرح اصل سرمایه مردمی با ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی به سرمایه گذاران پرداخت شد.
انتهای پیام