سررسید 20.5 میلیون وام مسکن زوجین در تهران

متقاضیان در صورت تمایل می توانند از تسهیلات بهسازی مسکن تا سقف یک هزار و 600 میلیون ریال با اقساط ماهانه 45 میلیون ریال در تمامی مناطق شهری بهره مند شوند.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، اقساط ماهانه مسکن تا سقف 2400 میلیون ریال 48.3 میلیون ریال و تا سقف 4000 میلیون ریال 80.6 میلیون ریال معادل 7 میلیون ریال است.
در خصوص تسهیلات مسکن، بانک مرکزی توضیحات زیر را ارائه کرد:
1. دریافت تسهیلات اوراق حق تقدم به درخواست متقاضی و با سپرده گذاری در بانک های عامل امکان پذیر است و طبق آمار به دست آمده عموماً از این تسهیلات برای خرید مسکن استفاده می شود. بنابراین، بر اساس شایستگی سازوکار و کاربرد آن، از تسهیلات اجباری قانون جهش تولید مسکن که مبتنی بر ساخت و عرضه مسکن است، متمایز است.
2. حساب سپرده سرمایه گذاری ممتاز در سال 1383 با هدف تجهیز و هدایت منابع در بخش مسکن تأسیس شد و اشخاص حقیقی و حقوقی با واریز به این حساب علاوه بر دریافت سود بر اساس نرخ سود کوتاه مدت. سپرده سرمایه گذاری مدت دار نیز از تسهیلات مسکن بانک بهره مند می شود، بنابراین گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن به دارندگان حساب سپرده سرمایه گذاری ممتاز از بانک های مسکن و ملی ایران و با سپرده گذاری در این بانک اعطا می شود. حساب و با رعایت مدت انتظار و متقاضیان دریافت تسهیلات ساختمانی/ برای خرید یا فروش املاک جهت استفاده از این اوراق باید به حساب مذکور واریز نمایند.
3. سازوکار حساب مذکور به گونه ای طراحی شده است که متقاضیانی که فرصت و زمان (دوره انتظار) واریز به حساب مذکور (و تامین زمان انتظار برای دریافت تسهیلات) را ندارند، می توانند اقدام به خرید نمایند. اوراق مذکور (از دارندگان اوراق قرضه) از طریق شرکت خارج از بورس.
4- نرخ سود تسهیلات خرید مسکن برای اوراق مذکور مانند سایر تسهیلات اعطایی شبکه بانکی، نرخ سودی است که در زمان انعقاد قرارداد توسط شورای پول و اعتبار تعیین میشود. تخفیف نیم درصدی نرخ سود تسهیلات مذکور توسط بانک عامل) و هزینه های خرید اسناد مالکیت اولویت استفاده از تسهیلات مسکن بدون دخالت شبکه بانکی و با رعایت ضوابط و مقررات تعیین می شود. حاکم بر شرکت فرابورس بوده و سود فروش اوراق مذکور متعلق به سپرده گذارانی است که طبق قوانین مربوطه به عنوان دارندگان اوراق تلقی می شوند.
5. قسط تسهیلات مذکور در حدود سقف مصوب شورای پول و اعتبار و با در نظر گرفتن سهم مسکن از بودجه خانوار در مناطق شهری تعیین شد. به عنوان مثال در تهران، قسط های تسهیلات ذکر شده برای سقف فردی 4000 میلیون ریال با احتساب تسهیلات جعاله (به مبلغ 1600 میلیون ریال) 125 میلیون ریال است.
لازم به ذکر است در صورت عدم وصول تسهیلات مذکور برای خرید مسکن، مبلغ اقساط پرداختی بابت تسهیلات توسط خانوار باید صرف اجاره یک واحد مسکونی شود، تا قادر به پرداخت اقساط ماهانه مؤسسه مذکور با توجه به توان مالی خانوارها از متقاضیانی که قادر به پرداخت هستند اقساط سقف های جدید مؤسسه نیز به صورت پلکانی می باشد.
پرداخت ماهانه جدید وام مسکن
طبق جدول فوق اقساط ماهانه تسهیلات مذکور 48.3 میلیون ریال در سقف 2400 میلیون ریال و 80.6 میلیون ریال در سقف 4000 میلیون ریال می باشد. این پرداخت ها در صورت استفاده زوجین از سقف 4800 میلیون ریالی 96.7 میلیون ریال و در صورت استفاده از سقف 8000 میلیون ریالی 161.2 میلیون ریال است.
همچنین در صورت تمایل متقاضیان می توانند از تسهیلات بهسازی منزل تا سقف یک هزار و 600 میلیون ریال با اقساط ماهانه 45 میلیون ریال در تمامی مناطق شهری بهره مند شوند.
بر اساس اعلام بانک مرکزی تا پایان اسفند ماه 1401 در حوزه مسکن مبلغ 3457 هزار و 100 میلیارد ریال از سوی شبکه بانکی اعطا شد و در سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه مبلغ 268.5 هزار میلیارد ریال در این بخش اعطا شد، در حالی که طبق خلاصه دفتر بانک ها، مانده تسهیلات اعطایی شبکه بانکی در حوزه مسکن و ساختمان در اردیبهشت ماه 1402 بالغ بر 7503.7 هزار میلیارد ریال معادل 16.5 درصد است. وی کل موجودی تسهیلات شبکه بانکی را اختصاص داد.
بانک مرکزی همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به اجرای قانون جهش تولید مسکن و تقویت عرضه و ساخت مسکن در کشور، اقدامات لازم برای اجرای قانون مذکور از جمله تدوین و ابلاغ موارد فوق الذکر دستورالعمل های اجرایی بلافاصله پس از تصویب قانون اتخاذ شده توسط این بانک انجام خواهد شد و انتظار می رود با هموارسازی بسترهای اجرایی قانون فوق الذکر و همکاری بیشتر شبکه بانکی در این زمینه، در سال های آینده در بخش مسکن و طرح ملی نهضت مسکن (کاندیداهای دهک های پایین جامعه) شاهد تسریع و تسهیل در ساخت مسکن (با در نظر گرفتن پتانسیل های ساخت و ساز در سطح کشور) خواهیم بود.