سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

سردار احمدی مقدم: شهید صیاد شیرازی پیروزی های در جنگ را مرهون ترکیب مقدس سپاه و ارتش می دانست.


مدیر دانشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی گفت: سپهبد شهید صیاد شیرازی فرماندهی محتاط بود که معتقد بود پیروزی ها در جنگ مرهون ترکیب مقدس سپاه و ارتش است.

به گزارش ای بی اس نیوز، سردار سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم، رئیس دانشگاه دفاع ملی و تحقیقات راهبردی صبح امروز (سه شنبه) در همایش علمی شخصیت شهید صیاد شیرازی که در این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اینکه مصداق بارز آیه «من مؤمنان انّا یُصْتَقِینَ أَنَّا أَعْبِدُونَ اللَّهِ…»; وی چون جان خود را فدای عهد الهی کرد، گفت: بیان خاطرات خوب است، اما عبرت ها فراتر از زمان و مکان است، بنابراین باید بتوانیم از این خاطرات ساختار شخصیتی را استخراج کنیم که بتوان از آن در اتحاد استفاده کرد. .

سردار احمدی مقدم با بیان اینکه شهید صیاد پس از اخراج توسط بنی صدر وارد یگان عملیات سپاه تهران شد، گفت: صیاد شیرازی روحیه زهد و عرفان خاصی داشت. چون به دنیا دلبسته نبود. در اواخر جنگ که منافقین با پشتیبانی ارتش عراق به مرزهای کشورمان حمله کردند، هیچ نیروی کامل و منظمی از سپاه در منطقه وجود نداشت. چون تمام نیروها برای مقابله با حمله عراقی ها به خوزستان اعزام شده بودند، به همین دلیل تنها پاسداران برخی از تیپ های سپاه مانند قائم (عج) سمنان، روح الله مرکزی و 27 محمد رسول الله (ص) از تهران در آن حضور داشتند. منطقه .

رئیس دانشگاه دفاع ملی با بیان اینکه در آن زمان جانشین سرلشکر «یزدی» در عملیات نیروی زمینی سپاه بودم، گفت: برای تشییع پیکر شهید «صالحی» به همراه ایزدی به اصفهان رفتم که در آنجا به یزدی اطلاع دادند. منافقین به غرب حمله کرده اند؛ به همین دلیل یزیدی که او هم مجروح شده بود از من خواست که به غرب بروم و اقدامات لازم را برای جلوگیری از پیشروی منافقین انجام دهم. وقتی منافقین به تنگه چهار زبر رسیدند، ما در آنجا با نیروهای منطقه از جمله تعدادی از نیروهای لشکر بدر خط پدافندی تشکیل دادند که باعث توقف منافقین در آنجا و جلوگیری از پیشروی آنها شد.

وی افزود: در آن زمان فرماندهی لشکرهای سپاه در منطقه وجود نداشت، اما شناختی که نیروها از من داشتند به دلیل تجربه قبلی که در منطقه و جایگزینی عملیات نیروی زمینی سپاه داشتم، آنها را گوش فرا داد. در چنین شرایطی، زمانی که نیروها را برای انجام عملیات علیه منافقین توجیه می کردیم، صیاد شیرازی به سراغ ما آمد و از ما پرسید که فرمانده اینجا کیست که ما پاسخ دادیم اینجا فرماندهی نیست. ما نیروها را دوستانه هدایت می کنیم.

سردار احمدی مقدم خاطرنشان کرد: سرباز باید فرمانده داشته باشد; به همین دلیل دستوری را که «شمخانی» برای فرماندهی نیروهای منطقه توسط بنده نوشته بود، خواند و در پایان این دستور نوشت که صیاد شیرازی نکاتی را به شما می گوید و کمک های لازم را به شما ارائه می کند. پس بنده مسئول قرارگاه نجف خواهد بود. من نامگذاری شدم

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی ادامه داد: زمانی که فرمانده سپاه کردستان بودم به صیاد شیرازی گفتم شما فرمانده نیروی زمینی ارتش بودید. پس مقام تو از من بالاتر است. اما صیاد گفت که ارتش باید دستور صادر شده را اجرا کند. اما پیشنهاد من این است که مأموریت هلی برن را به من بسپارید که با حمایت صیاد، نیروی هوایی و نیروی هوایی ارتش، ستون فقرات منافقین را شکست.

وی با تاکید بر اینکه صیاد شیرازی چنین روحیه ای داشت، گفت: معمولا وقتی فردی فرمانده مثلاً فرمانده گردان می شود، مسئولیت فرماندهی گردان آن فرد را بر عهده می گیرند و فرماندهی گروهان را به او می دهند. این فرمان را بپذیرید؛ زیرا عموماً انتظار می رود که اگر فرمان برتر داده نشود، حداقل یک فرمان موازی داده شود; اما شهید صیاد فاقد چنین روحیه ای بود; یعنی هر جا که تصمیم می گرفت بدون توجه به تعلقات دنیوی حاضر می شد و وظایف محوله را انجام می داد، بنابراین در مورد صیاد شیرازی باید گفت که او فرماندهی با درایت نظامی بود که معتقد بود پیروزی های جنگ، به دلیل ترکیب مقدس سپاه و ارتش.

امیر سرتیپ سید حسام هاشمی مشاور فرمانده معظم کل قوا نیز در این همایش با اشاره به اینکه 24 سال از شهادت سپهبد صیاد شیرازی می گذرد، گفت: اقشار مختلف نیروهای مسلح کشورمان صیاد شیرازی را اینگونه می شناختند. مال خودشان و این به دلیل علاقه ای بود که به این شهید داشتند. از سوی دیگر، اگرچه تا کنون صدها کتاب و مقاله نوشته شده است، اما هنوز جای آن وجود دارد; چون او و شهید سلیمانی الگو و نمونه جوانان هستند، صیاد شیرازی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی به فکر سازماندهی «ارتش انقلاب» و حفظ آن افتاد. او همیشه در اعمال خود ثابت قدم بود. البته «سروان صیاد شیرازی» اول انقلاب از نظر پیشرفت علمی، دانش و تجربه با «سرتیپ صیاد شیرازی» که سازمان بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح را تشکیل می داد بسیار متفاوت بود.

وی ادامه داد: صیاد در سه سالی که در ستاد کل نیروهای مسلح حضور داشت نقش موثری در احیا، رشد و تعالی نیروهای مسلح داشت و این نیز نشات گرفته از رهبری ناب ایشان بود. وی از تلاش برای وحدت ارتش و سپاه کوتاهی نکرد و برای رفع مشکلات مردم نیز تلاش کرد. به این ترتیب، اگر فردی در سختی به سراغش می آمد، آبروی خود را به خطر می انداخت تا مشکل این شخص را حل کند.

مشاور فرمانده معظم کل قوا گفت: باید برنامه ها و سخنرانی های زیادی در دانشگاه دفاع ملی برای شهیدان بزرگوار صیاد شیرازی و سلیمانی برگزار شود.

امیر هاشمی خاطرنشان کرد: بیش از 50 دفتر خاطرات شهید صیاد در اختیار من است و مابقی در اختیار ستاد فرماندهی کل قوا است.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *