علی احسان ظفری در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: در شرایط فعلی و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، اکثر واحدهای لبنی متوسط و کوچک بین 10 تا 40 درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت می کنند.
به گفته وی، با توجه به فعالیت واحدهای لبنی با حداقل ظرفیت، جذب شیر واحدها کم است، بنابراین شیر خام تولیدی به کارخانههای شیرخشک فرستاده میشود و متأسفانه شیرخشک نیز به صورت قاچاق به سایرین منتقل میشود. سمت مرز
الظفری متوسط مصرف سرانه شیر خام در جهان را 180 کیلوگرم اعلام کرد و افزود: طبق آخرین آمار، سرانه مصرف لبنیات به 40 تا 50 کیلوگرم رسیده است و برآوردها همواره حاکی از ادامه مبادله نوسانات قیمتی است. و مشکلات تولید ناشی از افزایش هزینه های تولید و کاهش قدرت خرید خانوارها، منجر به تعطیلی واحدهای لبنی و در نهایت کوچک شدن سفره خانواده می شود.
مدیرعامل فدراسیون تعاونی های لبنی به تاثیر توزیع مدارس شیر بر سرانه مصرف لبنیات اشاره کرد و گفت: توزیع مدارس شیر حداکثر بین 4 تا 5 درصد در بهبود مصرف سرانه تاثیر دارد. به شرطی که توزیع کامل باشد.
وی با اشاره به راهکارهای اساسی بهبود مصرف سرانه لبنیات گفت: سرانه مصرف لبنیات در سال 1388 بالغ بر 120 کیلوگرم بوده که برای رسیدن به این میزان و همچنین ایجاد رونق برای صنعت دامپروری باید یارانه پرداخت شود. به این دلیل که توزیع کالاها نتوانسته در رونق این صنعت و افزایش مصرف سرانه تاثیرگذار باشد، مانند گذشته تخصیص یافت.