سایر موضوعات

16 ماده غذایی ضد استرس و تسکین دهنده


افراد می توانند تغییرات زیادی در سبک زندگی ایجاد کنند و اضطراب و استرس خود را کنترل کنند. رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوه ها، مرکبات، حبوبات و پروتئین بسیار مفید است. استرس در موقعیت های مختلف تشدید می شود و میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد.

این غذاهای طبیعی از معده محافظت می کنند

غذاهای ضد استرس و غذاهای تسکین دهنده

علائم آن متفاوت است. برخی از افراد در حال حاضر با این مشکل مواجه هستند و برخی دیگر ممکن است در آینده و در سنین مختلف با آن مواجه شوند. اگرچه علائم استرس که 6 ماه یا بیشتر طول می کشد به یک اختلال تبدیل می شود. به همین دلیل در این قسمت غذاهایی را معرفی می کنیم که می توانند به شما در مقابله با استرس کمک کنند.

لیست غذاها و غذاهای ضد استرس

1. آجیل برزیلی

این نوع آجیل حاوی مقدار زیادی سلنیوم است. سلنیوم خلق و خو را بهبود می بخشد و التهاب را کاهش می دهد. اغلب، سطح بالای این ماده باعث بهبود اختلالات خلقی مختلف در افراد می شود و همچنین آنتی اکسیدان است، از آسیب سلولی جلوگیری می کند و همچنین یک عامل پیشگیری از سرطان است.

به طور کلی آجیل حاوی ویتامین های گروه B، روی، منیزیم و روغن های امگا 3 و 6 است که همگی تاثیر مثبتی بر روی اعصاب و رفع استرس، تنظیم قند خون، کاهش میل به غذاهای شیرین، تنظیم اشتها و بهبود بدن دارند. متابولیسم شدن

2. روغن ماهی

چربی ماهی مانند ماهی قزل آلا، شاه ماهی، حاوی مقدار زیادی امگا 3 است. امگا 3 یک اسید چرب است که اختلالات روانی را بهبود می بخشد. البته اگر به جای امگا 3 از اسیدهای چرب دیگری مانند امگا 6 استفاده شود، می تواند دقیقا برعکس عمل کند. علاوه بر این روغن ماهی حاوی ویتامین D است که کمبود آن عاملی برای افسردگی و استرس است.

3. تخم مرغ

زرده تخم مرغ منبع دیگری از ویتامین D است. تخم مرغ همچنین منبع غنی پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری است و همچنین حاوی تریپتوفان است که به تولید سروتونین کمک می کند، یک انتقال دهنده عصبی شیمیایی که حافظه، خواب، رفتار و خلق و خو را بهبود می بخشد.

غذاهای ضد استرس و غذاهای تسکین دهنده

4. دانه کدو تنبل

تخمه کدو تنبل منبع عالی پتاسیم است که الکترولیت ها را متعادل می کند و به تنظیم فشار خون کمک می کند، علائم استرس را تسکین می دهد و منبع عالی روی است.

5. شکلات تلخ

کارشناسان معتقدند که شکلات تلخ استرس را کاهش می دهد. همچنین خلق و خو را بهبود می بخشد. شکلات تلخ منبع عالی پلی فنول ها است، فلاونوئیدی که از مرگ سلولی و التهاب نورون های مغز جلوگیری می کند و گردش خون را بهبود می بخشد.

6. زردچوبه

زردچوبه دارای یک ماده فعال است که به کاهش التهاب، استرس اکسیداتیو و استرس کمک می کند و همچنین افسردگی را از بین می برد و همچنین به راحتی می توان از آن برای طعم دادن به غذاهای روزمره استفاده کرد.

7. بابونه

بسیاری از مردم در سراسر جهان از چای بابونه به عنوان یک چای گیاهی با خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی و ضد عفونی کننده استفاده می کنند و به همین دلیل در مواقع استرس برای آرامش مصرف می شود. مصرف عصاره چای بابونه قبل از خواب باعث افزایش سطح اسید آمینه گلیسین می شود و سیستم عصبی را آرام می کند و از استرس جلوگیری می کند. مصرف چای بابونه به تنظیم وضعیت سیستم گوارشی مانند گرفتگی معده و یبوست کمک می کند.

8. ماست

ماست حاوی باکتری های سالم است. این باکتری ها اثرات مثبتی بر سلامت مغز دارند. ماست و سایر محصولات لبنی مواد ضد التهابی در بدن تولید می کنند و تحقیقات نشان می دهد که التهاب مزمن مسئول برخی از اضطراب، استرس و افسردگی است.

9. چای سبز

چای سبز حاوی اسید آمینه ای به نام تیانین است و اثرات مثبتی بر اختلالات خلقی دارد. همچنین تولید سروتونین و دوپامین را افزایش می دهد که به بهبود استرس و کاهش تنش کمک می کند.

ده وکیل

ویتامین B6 به انتقال دهنده های عصبی بدن کمک می کند تا کار خود را بهتر انجام دهند که عاملی برای بهبود خلق و خو و تولید سروتونین است. ویتامین های مختلف از جمله تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین اثرات مثبتی بر سیستم عصبی دارند که در آووکادو وجود دارد.

11. زغال اخته یا تمشک آبی

وقتی استرس داریم، بدن برای محافظت و ترمیم سلول ها به ویتامین C روی می آورد. تمشک آبی همچنین سرشار از ویتامین های مناسب است و اثرات آنتی اکسیدانی دارد.

12. بادام

تحقیقات نشان می دهد که منیزیم اثر درمانی مثبتی بر علائم استرس دارد و کمبود آن باعث کاهش میزان سروتونین در مغز می شود. حدود 12 دانه گندم نیز می تواند ارزش غذایی خود را بر خلق و خوی نشان دهد.

13. شاه توت

توت ها، توت فرنگی و زغال اخته با وجود طعم شیرین، سرشار از آنتی اکسیدان هستند و با استرس مبارزه می کنند و باعث آزاد شدن ماده شیمیایی کاهنده استرس بتا اندورفین در مغز می شوند.

14. سیر

در مقاله خواص سیر در قسمت های قبلی سلامت و سلامت نمناک خواندید که سیر یکی دیگر از مواد غذایی ضد استرس است که اثر ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد. اثرات محافظتی سیر بر بدن باعث آرامش سیستم عصبی بدن و کاهش استرس ناشی از عوامل بیماری زا در بدن می شود. مصرف سیر التهاب بافت عضلانی و گرفتگی عضلانی را که در هنگام استرس ایجاد می شود کاهش می دهد.

15. ماهی

ماهی های چرب مانند سالمون و سالمون سرشار از امگا 3 و ویتامین های گروه B، روی و منیزیم هستند که استرس را در افراد کاهش می دهد.

16. روغن زیتون

یکی از مهمترین ترکیبات برای کاهش استرس در افراد روغن زیتون است که در هنگام استرس اثر محافظتی بر قلب و عروق خونی دارد.

سایر غذاهای مفید:

غذاهای کامل مانند میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات، به ویژه ماهی، گوشت بوقلمون، پنیر، آناناس، موز، جو دوسر، دانه چیا و انواع دیگر آجیل منابع پروتئینی مانند گوشت قرمز، محصولات لبنی، اسفناج و دارچین.

به گزارش سایت نمناک، استرس می تواند میل بدن به خوردن غذاهای ناسالم را افزایش داده و تولید هورمون های چاقی را افزایش دهد و به دنبال آن چاقی در نواحی مانند معده، شکم، ران و کمر افراد شروع شود. پس با داشتن رژیم غذایی منظم و انتخاب غذاهای مناسب تا حد امکان از استرس های روزانه خودداری کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا