ای بی اس نیوز/ مرکز رئیس بازرسی و بازپرس ویژه رئیس جمهور در مبارزه با فساد گفت: رئیس جمهور از ابتدای فعالیت دولت با هدف مبارزه با فساد وارد قوه مجریه شد و سخنان دولت همیشه عدالت و مبارزه با فساد بوده و هست. فساد. .
حجت الاسلام حسن درویشیان روز سه شنبه (17 بهمن ماه) در شورای اداری استان مرکزی گفت: استان مرکزی به دلیل انتصاب امام راحل (ره) به نام استان آفتاب نامگذاری شد. اجداد مقام معظم رهبری نیز از این استان بوده اند.
وی افزود: این موارد مسئولیت مدیران استانی را افزایش می دهد و استان مرکزی باید الگویی برای سایر استان ها باشد. این استان دارای افتخارات بسیاری است که در رأس آن امام راحل و اجداد ولی فقیه قرار دارند.
رئیس بازرسی و بازپرس ویژه رئیس جمهور در مبارزه با فساد تصریح کرد: سخنرانی دولت سیزدهم یک سخنرانی مردمی بر اساس سخنانی است که امام راحل و ولی فقیه ترسیم کرده اند.
حجت الاسلام درویشیان گفت: در اعلام مرحله دوم انقلاب، تفسیر و آگاهی از وضعیت موجود و فعالیت ها و خدمات نظام و راهکارها و اقداماتی که باید در آینده نظام و حاکمیت و حاکمیت اجرا شود. بخش های مختلف مشخص شد.
وی گفت: عدالت لازمه مبارزه با فساد است و تا زمانی که با فساد در همه ابعاد مبارزه جدی و پیشگیری نشود عدالت برقرار نمی شود.
رئیس بازرسی و بازپرس ویژه رئیس جمهور در مبارزه با فساد گفت: در 24 شهریور 1400 اصل 12 گانه پیشگیری و مبارزه با فساد ابلاغ شد اما این کافی نبود و در تحول به این موضوع توجه شد. سند و 90 اقدام در بازرسی ویژه انجام شد تا رعایت این 12 اصل تشریح شد.
درویشیان تاکید کرد: هیچ رئیس جمهوری نماینده مبارزه با فساد نداشته است و این تصمیم برای اولین بار در این دولت مورد توجه قرار گرفت.
وی تاکید کرد: مردم انتظار ندارند بعد از چندین دهه فساد در جمهوری اسلامی رخ دهد. بررسی ها نشان می دهد که فساد در کشور سیستمی نیست، اما یک مورد در حال حاضر بسیار زیاد است.
رئیس بازرسی و بازپرس ویژه رئیس جمهور در مبارزه با فساد ادامه داد: رئیس جمهور در جلسات مختلف همواره بر مبارزه با فساد و تحقق عدالت تاکید می کند.
وی تصریح کرد: همه دنیا، همه دولت ها به این نتیجه رسیده اند که تا زمانی که اقدامات و فعالیت ها به صورت شفاف در معرض دید عموم قرار گیرد، قطعا جلوی فساد را می گیرد. این دولت از ابتدا گام های جدی در راستای این اصل برداشت و در سال 1401 صورت های مالی بیش از هزار شرکت در سامانه های مختلف بارگذاری شد.
رئیس بازرسی و بازپرس ویژه رئیس جمهور در مبارزه با فساد در خصوص تعارض منافع افزود: هنوز مصادیق تضاد منافع در همه جا وجود دارد و دولت در این زمینه لایحه قانونی به مجلس ارائه کرده است. در این راستا که امیدواریم نهایی شود تا قانونی باشد و بتوان از آن برای مدیریت تضاد منافع استفاده کرد.
درویشیان افزود: نظارت بر حکمرانی و مدیریت خوب جزء لاینفک مدیریت خوب اسلامی است. این یکی از مهم ترین مسائلی است که در همه سیستم ها به آن توجه شده است و اگر به آن توجه کافی داشته باشیم آثار زیادی دارد و به معنای عدم اعتماد به دیگران و تحت نظارت نیست.
وی تاکید کرد: زمانی که مدیری را منصوب می کنید باید به او اعتماد کنید و حتما شرایط لازم را دیده اید که او را به آن سمت منصوب کرده اید اما برای حفظ این اعتماد او را زیر نظر دارید. نظارت برای حفظ این اعتماد ضروری است، نظارت باید دستگاه های اجرایی و مدیران را در انجام مسئولیت ها و مأموریت های قانونی خود یاری دهد و همه مدیران و سازمان ها باید به این مهم توجه داشته باشند.
درویشیان همچنین با تاکید بر شایستگی گزینی گفت: شایستگی گزینی از دیگر ضرورت هایی است که رئیس جمهور به طور مستمر بر آن تاکید دارد.
رئیس بازرسی و بازپرس ویژه رئیس جمهور در مبارزه با فساد افزود: افرادی که توانایی انجام کاری را ندارند مسئولیت آن را بر عهده نگیرند. مبارزه قاطع، دقیق و مؤثر با فساد نیز بسیار حائز اهمیت است و کمتر سخنانی وجود دارد که رئیس جمهور بر این موضوع اصرار نداشته باشد.
درویشیان تاکید کرد: یکی از موضوعات مهم در ارتباط با پیشگیری و مبارزه با فساد، رفع منابع فساد است، چه نهادهای کنترلی در داخل و خارج از دولت این منابع را شناسایی و با برخی از آنها اقدام کرده باشند. قاچاق یکی از فسادهای رایجی است که دولت برای مبارزه با آن گام برداشته و برای رسیدگی به این موضوع لوایحی را به مجلس ارائه کرده است.
وی با اشاره به برخی خدمات دولت سیزدهم، پویایی و تلاش دولت گفت: 45 سفر استانی و سفر به 20 کشور رئیس جمهور و اعضای دولت در تاریخ کشور بی نظیر است. باید بخشی از این فعالیت ها و مصوبات و اقدامات ناشی از این سفرها باشد.
درویشیان ادامه داد: مردم بیش از آنچه تاکنون ارائه شده مستحق خدمات هستند و باید برای ارائه خدمات به مردم تلاش شود اما همین میزان خدمات ارائه شده در دولت سیزدهم نیز قابل توجه بود.
رئیس بازرسی و بازپرس ویژه رئیس جمهور در مبارزه با فساد گفت: برخی کارهایی که به موقع انجام نمی شود یا به خوبی انجام نمی شود به دلیل عدم اطلاع از قوانین و مقررات است. با توجه به اینکه جمهوری اسلامی دارای انبوهی از قوانین است، باید با برگزاری کارگاه های آموزشی، قوانین کلی و قوانین دستگاه خاص ارائه و بازنگری شود، زیرا در تصمیم گیری به موقع و قاطع و با اطمینان بسیار مؤثر است.
وی پیوست رسانه ای و اطلاع رسانی رسانه ای در حوزه اقدامات دولت را مورد تاکید قرار داد و گفت: این اطلاع رسانی نباید محدود به مقاطع خاصی از جمله دهه فجر باشد بلکه باید هر روز انجام شود به شرطی که این خدمات در شرایط خوبی ارائه شود. به این ترتیب او مطمئناً اعتماد خواهد کرد. عمومی کارآمد است.
رئیس بازرسی و بازپرس ویژه مبارزه با فساد ریاست جمهوری تاکید کرد: برای هر اقدام و هر هدفی که داریم باید برنامه اجرایی لازم را طراحی و برنامه ریزی کنیم.
انتهای پیام