این در گفتگو با آنا توضیح داده شد؛
با برگزاری مزایده رسمی واگذاری 85 درصد از سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، طلسم خصوصی سازی باشگاه سرخابی ها شکسته شد و به گفته یک کارشناس اقتصادی، ورود بانک ها برای حضور در مزایده باشگاه سرخابی ها توصیه ای است که به دلایل اجتماعی و اقتصادی صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، دو روز مانده به پایان مهلت تعیین شده از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) برای حل مشکل مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس برای اخذ مجوز حرفه ای و شرکت در لیگ قهرمانان، یک حراج رسمی در روز دوشنبه 3 می برگزار خواهد شد. با واگذاری 85 درصد از سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، طلسم خصوصی سازی سرخابی ها پس از حدود دو دهه شکسته شد.
تخفیف مغربی ها به صورت 10% نقد و مابقی در چند قسط
محمود قامت معاون سازمان خصوصی سازی درباره جزئیات این فروش گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده 10 درصد ارزش این معامله نقدی و مابقی به صورت اقساط 6 ماهه توسط خریداران پرداخت می شود. و حداکثر ظرف 6 سال.
ورود 6 بانک غیردولتی برای خرید سهام پرسپولیس
وی درباره ویژگی های خریداران سهام توضیح داد: کنسرسیومی متشکل از 6 بانک غیردولتی شامل بانک های شهر، ملت، صادرات، اقتصاد نوین، تجارت و رفاه درخواست خرید سهام پرسپولیس را ارائه کردند که روز گذشته موفق به خرید آن شدند. کارگزار فروشنده سهام از طرف دولت بانک ملی بود و این معامله طبق روال نهایی شد. به گفته وی، قیمت هر سهم پرسپولیس 358 تومان به ارزش کل 3200 میلیارد تومان است.
کنسرسیوم شرکت های پتروشیمی خریداران باشگاه استقلال
نماینده سازمان خصوصی سازی درباره خریداران باشگاه استقلال نیز گفت: برای خرید 85 درصد از سهام باشگاه استقلال کنسرسیومی از شرکت های پتروشیمی متشکل از خلیج فارس، پارس، بوعلی، شهید تندگویان و بندر امام (ره) قرار گرفت. موفق در خرید سهام
قامت افزود: قیمت هر سهم استقلال 3406 ریال به ارزش کل 2800 میلیارد تومان است. کارگزار خریدار قیمت خرید هر سهم پایه باشگاه استقلال را در سامانه معاملاتی که کارگزاری بانک صنعت و معدن برای فروش سهام این باشگاه به نمایندگی از دولت بود، درج کرده بود و طبق روال معاملات فرابورس و مقررات، این معامله در سامانه معاملات نهایی شده است.
به گفته سید احسن خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در دولت سیزدهم دو باشگاه از محل افزایش سرمایه بدون حق تقدم در بورس عرضه شد و در سال 1401 یکبار اقدام به رفع مشکل شد. مسئله. روند تملک این دو باشگاه با ارائه آنها به بخش خصوصی و تعاونی که مورد پسند بخش تعاونی و خصوصی قرار نگرفت.
وزیر اقتصاد با اشاره به برگزاری این مزایده گفت: در پایان سال 1402 تلاش شد تا از طریق کنسرسیومی از بانک های غیردولتی و صنایع پتروشیمی این مشکل برطرف شود و این اتفاق در فرابورس رخ داد. بر اساس اطلاعات منتشر شده در بورس، ارزش نهایی سهام این دو باشگاه اعلام و با ارزش 2800 میلیارد تومان برای استقلال و 3200 میلیارد تومان برای پرسپولیس نهایی شد.
خاندوزی گفت: با توجه به اینکه قرار بود 10 درصد معامله به صورت نقدی و 90 درصد به صورت اقساطی انجام شود، بخش نقد نهایی شد و ظرف مدت 6 ماه اقساط به کنسرسیوم های بانکی و پتروشیمی اعلام شد.
در همین راستا سیاوش غیبی پور در گفت وگو با آنا، درباره موارد مطرح شده در خصوص واگذاری سرخابی ها اظهار کرد: ورود بانک ها برای شرکت در مزایده سرخابی ها توصیه ای است که به دلایل مصالح اجتماعی و اقتصادی صورت گرفته است. اگرچه بخش خصوصی نیز در این بحث منافع اقتصادی دارد.
دلایل عدم استقبال بخش خصوصی و تعاونی ها از بازخرید سهام مغرب زمین را توضیح دهید.
وی با بیان اینکه اقتصاد به دو بخش نئوکلاسیک و نهادی تقسیم می شود، گفت: در بخش نئوکلاسیک درآمد واقعی از سهام را در نظر می گیریم، اما در مورد مجاری ها بخش نهادی را در نظر می گیریم و با توجه به حواشی ایجاد شده توسط For طرفداران در این باشگاه ها، ملاحظات خاصی برای خریداران عمده مشکلاتی ایجاد می کند، زیرا ممکن است نگرانی های درآمدی خریدار بخش خصوصی یا تعاونی را تحت الشعاع قرار دهد.
غیبی پور گفت: با توجه به حضور پررنگ بخش نهادی در این واگذاری، بخش خصوصی از خرید سهام سرخابی استقبال نکرد.
وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود ممنوعیت بانک ها از خرید سهام واحدهای زیان ده به این کنسرسیوم پیوستند، گفت: به نظر می رسد ورود بانک های غیردولتی به بحث خرید از اقدامات مغربی ها یک «این است» بوده است. نوعی توصیه است و همانطور که در اخبار می بینیم باید سهام مغربی ها مشخص شود». تا بتوانند به زندگی آسیایی و بین المللی خود ادامه دهند و از نقش حکومتی خارج شوند.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: سهام مغرب زمین برای جلوگیری از تحریم های بین المللی به موقع و توصیه شده به بانک ها واگذار می شود چرا که ایجاد تحریم های بین المللی می تواند هزینه های اجتماعی برای هواداران این دو باشگاه ایجاد کند.
سرخابی ها با مدیریت خوب می توانند سودآور باشند
وی گفت: بخش بزرگی از این واگذاری توجه به شرایط کشور و در نظر گرفتن شرایط غیراقتصادی است. البته سوال اینجاست که آیا این باشگاه ها زیان ده می مانند؟ پاسخ این است که این دو باشگاه مانند کارخانه هایی هستند که با مدیریت خوب می توانند به سوددهی و کارایی برسند و در بسیاری از کشورها باشگاه های بسیار موفق و سودآوری وجود دارد.
غیبی پور بیان کرد: بانک ها می توانند امیدوار باشند که با مدیریت خوب اتخاذ شده با تصمیم مشترک کنسرسیوم، اقدامات سرخابی ها سودآور بوده و برای بانک های مشارکت کننده در این واگذاری سود اقتصادی نیز به همراه داشته باشد.
بحث مالی و حسابرسی این باشگاه اکنون باید بسیار دقیق و شفاف باشد.
وی افزود: از این پس بحث های مالی و حسابرسی این باشگاه باید بسیار دقیق و شفاف باشد و از زیاده خواهی های غیرضروری که با پیمودن این مسیر می تواند سودآور باشد، پرهیز شود.