احکام مالیاتی قانون سازمان کولبری و ملوان ابلاغ شد
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمدهادی سبانیان طی بخشنامه ای احکام مالیاتی قانون ساماندهی و کنترل تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد شغل پایدار برای مرزنشینان را ابلاغ کرد.
در این بخشنامه تصریح شده است: احکام مالیاتی قانون ساماندهی و کنترل تجارت مرزی کولبری و (دریانوردی و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان) به شرح زیر است:
مقاله 1 –
تبصره 2 – سقف و ارزش کل واردات کالا از طریق تشریفات این ماده سالانه به میزان ده درصد (10) ارزش کل واردات کشور بر اساس سال قبل تعیین می شود. اجرا منوط به ثبت آماری در سیستم کلی یکپارچه سازی و نظارت بر فرآیند کسب و کار (موضوع بند الف ماده (6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392/03/10 است. و اصلاحات بعدی آن، اخذ شناسه کالا و شناسه رهگیری (موضوع ماده (13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز) ثبت اطلاعات در سامانه انبارهای جهانی مشمول بند «ج» ماده (6) می باشد. ) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تعیین مبدا ارز کالاهای وارداتی.
پس از سال پنجم این قانون، تولیدکنندگان و مشاغل مستقر در شهرهای مرزی می توانند از سی درصد (30) کاهش حقوق و عوارض واردات سالانه تا سقف یک درصد (1) ارزش واردات کل کشور بهره مند شوند. بر اساس سال گذشته و با رعایت شرایط مندرج در این تبصره نسبت به واردات کالا اقدام نمایید.
ماده 2 – به منظور هدایت تدریجی تجارت موضوع این قانون در مرزها به سمت چارچوب تجارت رسمی کالاهای وارداتی از طریق تجارت موضوع این قانون در مرحله ترخیص کالا از گمرک تنها با پرداخت پنجاه درصد (50%). میزان عوارض و مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده برای پذیرش قطعی کالا بوده و در اولین سال اجرای این قانون در مرحله فروش کالا توسط مشمولین این قانون بر خلاف فروش از سایر عوارض و مالیات معاف است. مالیات ها، عوارض و حقوق خرید موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده به عنوان اعتبار مالیات بر ارزش افزوده برای آنها در نظر گرفته می شود اما بقیه زنجیره مبادلات کالا در کشور موظف به پرداخت کامل آن می باشد.
تبصره 1- اعمال تصاعدی حقوق گمرکی و سایر هزینه های قانونی از سال دوم اجرای این قانون سالیانه به میزان بیست درصد (20) پیش بینی شده در رویه تجاری و اعمال معافیت کل یا سود تجاری تصاعدی توسط دولت برای کالاهای وارداتی موضوع این ماده به نحوی که سود واردات موضوع این قانون باید در رابطه با رویه رسمی واردات مورد بررسی قرار گیرد. طبق آیین نامه یا دستورالعمل ها و شاخص هایی که در چارچوب قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد، در طول اجرای این قانون مجاز است.
تبصره 2 – تعویق پرداخت مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی موضوع این ماده با اخذ ضمانت نامه معتبر (موضوع بند (ج) ماده (1) قانون گمرک مصوب 22/8/1390 و آن. اصلاحات بعدی و حداکثر برای مدت سه ماه از تاریخ ترخیص نهایی کالا از گمرک مجاز است.
ماده 3- كليه درآمدهاي گمركي و مالياتي ناشي از اجراي اين قانون به حساب اختصاصي نزد خزانه داري كل كشور و به صورت تخصيص صددرصد (100%) و مازاد اعتبارات مقرر در قانون واريز خواهد شد. قوانین بودجه سالانه در قالب یک ردیف مستقل در ارقام بودجه. تخصیص به همان استان مرزی و شصت درصد (60%) آن جهت تقویت معیشت و اشتغال مرزنشینان، پرداخت های حمایتی با هدف تامین زیرساخت های لازم. در زمینه اشتغال و ایجاد اشتغال پایدار بیست درصد (20%) برای زیرساخت های اقتصاد مرزی، تجهیز بازارچه های مرزی، تقویت و تجهیز بنادر و گمرکات کوچک و بیست درصد (20%) اخذ می شود. برای تقویت زیرساخت های مرتبط هزینه شود. به امنیت و مبارزه با قاچاق، انسداد معابر و گذرگاه های مرزی مصب های غیرقانونی و آلوده برای قاچاق کالا در مناطق مربوطه.
انتهای پیام