بر اساس گزارش ها، در سال 1401 بیش از 160 هزار و 824 نفر به دنبال شغل بودند که در این میان بیش از 51 هزار نفر موفق به اشتغال زایی و جذب بازار کار شدند.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر فرآیند ثبت نام و کاریابی در کاریابی به این صورت است که افراد جویای کار با توجه به نیاز کارفرما با مراجعه به مرکز خدمات کاریابی یا اداره کاریابی به یکدیگر معرفی می شوند و در صورت توافق، آنها شروع به کار.
مرکز خدمات استخدامی (کاریابی دولتی) یک واحد سازمانی زیر نظر وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی است که خدمات راهنمایی و مشاوره شغلی رایگان را به کارجویان، اشتغال و کارفرمایان ارائه می دهد. آژانس کاریابی (استخدام خصوصی) دارای مجوز از وزارت کار، در ازای دریافت حق الزحمه کارجویان، خدمات راهنمایی و مشاوره شغلی ارائه می کند.
آژانس کاریابی داخلی یک آژانس کاریابی است که دامنه فعالیت آن در داخل کشور و آژانس کاریابی خارج از کشور محدود به کشورهای تعیین شده توسط وزارت کار است و ویزاهای مربوط به کار را دریافت می کند و نیروی انسانی اعزام می کند.
مرکز برنامه ریزی و اطلاع رسانی راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تازه ترین گزارش خود به بررسی آمار متقاضیان کار ثبت نام شده در سال گذشته پرداخت. بر اساس این گزارش، تعداد کل متقاضیان کار ثبت نام شده در سال گذشته 160 هزار و 824 نفر بوده که 145 هزار و 32 نفر در مراکز کاریابی خصوصی اقبال و 15 هزار و 792 نفر در مراکز کاریابی ثبت نام کرده اند. اقدام کرده اند.
این گزارش نشان می دهد که تعداد افراد جویای کار از 1400 نفر کاهش یافته و در 1400 نفر دیگر از طریق موسسات کاریابی دولتی و خصوصی به دنبال کار بوده اند. این در حالی است که تعداد فرصت های استخدامی معرفی شده در سال گذشته در حوزه اشتغال خصوصی 252 هزار و 548 مورد و در مراکز استخدامی دولتی 10 هزار و 454 مورد بوده که نسبت به سال 1400 کمتر است.
همچنین تعداد شاغلان و افرادی که از طریق کاریابی خصوصی به بازار کار جذب شده اند در سال گذشته 43 هزار و 990 نفر بوده است در حالی که 7611 نفر در مراکز کاریابی مشغول به کار هستند. پس از ارائه مشاوره و مشاوره استخدامی به داوطلبان مراجعه کننده، جهت ثبت نام و یافتن شغل به موسسات کاریابی خصوصی هدایت شدند.
بر اساس این گزارش تعداد کل مراکز خدمات کاریابی و موسسات کاریابی خصوصی در سال گذشته 1543 مرکز وجود داشت که از این تعداد 45 مرکز مرتبط با مراکز خدمات اشتغال (استخدام دولتی) و 1498 مرکز کاریابی خصوصی (استخدام داخلی و خارجی) بودند.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس آمار، بیش از 50 درصد نیروی کار مورد نیاز در کشورهای توسعه یافته جذب موسسات کاریابی می شود و نقش کاریابی در بازار کار این کشورها بسیار قوی تر است. کارشناسان کمبود نیروی کار متناسب با نیاز کارفرمایان و ناتوانی در برآورده ساختن انتظارات جویندگان کار در بازار کار را یکی از مشکلات اساسی در حوزه عرضه و تقاضای کار می دانند و بر لزوم تقویت موسسات کاریابی تاکید می کنند. تا حد امکان. حذف قوانین و مقررات اضافی و بهبود فضای کسب و کار.
انتهای پیام