به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، زهرا حکیم پور عضو هیئت مدیره اتحادیه شرکت های صنعتی و صنعتی ایران در نشست خبری اظهار داشت: استاندارد جهانی اتلاف انرژی در ساختمان ها 20 درصد است در حالی که میانگین تلفات ساختمان های کشور اعم از مسکونی، اداری و تجاری 40 درصد است.
وی افزود: سالانه 50 میلیارد مترمکعب گاز در ساختمان های ایران مصرف می شود که 20 میلیارد مترمکعب آن هدر می رود. بزرگی این رقم با مقایسه زیان 20 میلیارد مترمکعبی با کسری روزانه 200 میلیون مترمکعبی مشخص است. متر گاز در زمستان 1402.
حکیم پور با بیان اینکه کل مصرف برق سالانه در بخش ساختمان 83 میلیارد کیلووات ساعت است، گفت: از 83 میلیارد کیلووات ساعت برق مصرفی ساختمان های کشور در سال حدود 33 میلیارد کیلووات ساعت هدر می رود. .
وی ادامه داد: در واقع اگر میزان هدر رفت گاز و برق ساختمان های کشور را با قیمت های جهانی محاسبه کنیم، ۶ میلیارد دلار تلفات برق و ۳ میلیارد دلار تلفات گاز فقط در ساختمان ها داریم.
حکیم پور راه حل رفع عدم تعادل و رفع کسری انرژی در ایران را مصرف بهینه و پرهیز از اتلاف انرژی دانست و گفت: این مشکل به قدری مهم است که با یک نهاد قابل حل نیست، بلکه نیازمند عزم ملی و کار گروهی و همه توان است. کشور آن را انجام می دهد.
در ادامه این نشست، رضا حاجی کریم، یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره اتحادیه صنفهای صنعتی و صنعتی ایران، گفت: «تاسیسات گلوگاه کمبود انرژی است که باید نوسازی شود. مصرف فرآورده های هیدروکربنی ششمین مصرف در جهان است و تقریبا هفت میلیون بشکه نفت در روز در کشور مصرف می کنیم.
وی افزود: ما ششمین مصرفکننده هیدروکربن در دنیا هستیم، این در حالی است که تولید ناخالص داخلی کشور در رتبه 26 جهان قرار دارد که نشان از تخریب انرژی در کشور دارد.
حاجی کریم با بیان اینکه به ازای مصرف هر مترمکعب آب در عمان 87 دلار ثروت ایجاد می شود، گفت: این رقم در آمریکا 57.5 دلار و در چین و ترکیه 30 دلار به ازای هر مترمکعب آب مصرف می شود. 15.5 دلار تولید ثروت به ازای هر مترمکعب آب مصرفی و این در حالی است که کشور ما به ازای هر مترمکعب آب مصرفی 4.2 دلار ثروت تولید می کند که با توجه به زیرساخت های کشور ناچیز است.
وی ادامه داد: سالانه حدود 300 میلیارد متر مکعب گاز و نزدیک به 170 میلیارد دلار انرژی در کشور مصرف می شود که رقم بسیار بالایی است و با افزایش بهره وری می توان به میزان قابل توجهی کاهش داد.
در ادامه این نشست، محمد هاشمی، عضو هیئت مدیره اتحادیه شرکت های صنعتی و صنعتی ایران، با بیان اینکه 70 درصد مصرف انرژی مربوط به ساختمان ها و تأسیسات است، گفت: استفاده از تجهیزات گرمایشی و سرمایشی با راندمان بالا، هوشمند و خودکار و لوازم خانگی عناصری هستند که می توانند مصرف انرژی را کاهش دهند.
وی افزود: 48 درصد پنجره ها، 24 درصد درها، 13 درصد کانال های تهویه مطبوع و 10 درصد شومینه و رادیاتور منجر به اتلاف انرژی می شود.
هاشمی با بیان اینکه کاهش سالانه 5 درصدی اتلاف انرژی برای ساختمان ها الزامی است، گفت: اگر تمام لوله های آب گرم ساختمان های تهران عایق بندی می شد، از این طریق حدود 500 میلیون دلار در مصرف انرژی صرفه جویی می شد که بازدهی دارد. پس انداز سرمایه گذاری در کمتر از دو سال
وی ادامه داد: با استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی و تسهیلات دولت برای این گونه سرمایه گذاری ها می توان عدم تعادل انرژی در بخش های مختلف را اصلاح کرد، روند مصرف را اصلاح کرد و از هدر رفت انرژی جلوگیری کرد.
یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه شرکت های صنعتی و صنعتی ایران گفت: اولین همایش ملی تاسیسات و گلوگاه های انرژی 4 آذرماه سال جاری در تهران برگزار می شود تا بتوانیم راه حل های مختلفی را برای رفع این مشکل مطرح کنیم. کاهش کسری انرژی کشور با سرمایه گذاری بخش خصوصی که بر منابع دولتی فشار وارد می کند، ضبط، شناسایی و معرفی نمی شود.
انتهای پیام