ای بی اس نیوز/کرمانشاه رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از مصرف سالانه حدود 35 هزار تن سموم شیمیایی در کشور خبر داد و گفت: سهم مدیریت تلفیقی در مبارزه با آفات بسیار ناچیز است.
حسین رنجبر اقدم امروز (27 شهریور) در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره بین المللی حشره شناسی به همت استان کرمانشاه، اولویت اصلی سازمان حفظ نباتات را ارتقای ضریب گیاهپزشکی، سلامت و امنیت غذایی جامعه دانست و اظهار داشت: وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است، افزود: تولیدات کشاورزی ما از 24 میلیون تن در اوایل انقلاب با بیش از پنج برابر افزایش به حدود 125 میلیون تن رسید.
وی بیان کرد: این افزایش تولید در شرایطی رخ داده است که عوامل مختلفی از جمله تغییرات اقلیمی بر تولید بخش کشاورزی تأثیرگذار بوده است، اما با استفاده از ظرفیت های علم و دانش و با تکیه بر ظرفیت کشاورزان توانستیم به این مهم دست پیدا کنیم. این. سطح تولید
وی با اشاره به اعلام سازمان جهانی خواربار و کشاورزی مبنی بر اینکه کشاورزی در کشورهایی که میانگین بارندگی کمتر از 500 میلی متر است، پر زحمت است و توجیه اقتصادی ندارد، تاکید کرد: با این وجود خوشبختانه با وجود میانگین بارندگی، تولید بسیار خوبی در ایران داریم. تقریبا 200 میلی متر . به عنوان مثال امسال در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم.
به گفته رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در حال حاضر بیش از 80 درصد محصولات استراتژیک مورد نیاز کشور را می توانیم تولید کنیم.
رنجبر اقدم در ادامه به اهمیت پژوهش در گیاه پزشکی و حشره شناسی در حفظ و ارتقای سلامت و امنیت غذایی اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس برخی آمارها اگر در تولیدات کشاورزی به گیاه پزشکی و حشره شناسی توجه نشود، با مشکل مواجه خواهیم شد. کاهش 30 درصدی تولید 40 درصد
وی افزود: اگرچه گام های خوبی برای بهره گیری از دانش در تولید محصولات کشاورزی برداشته شده است، اما همچنان با استانداردها فاصله داریم.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور استفاده از سموم شیمیایی را یکی از دغدغه های اصلی بخش کشاورزی برشمرد و تاکید کرد: بدون استفاده از یک سی سی سم می توانیم محصولات کشاورزی خاصی تولید کنیم که نمونه ای از موفقیت است. این مشکل در شالیزارهای آمل است. 70 هزار هکتار از مزارع نیشکر خوزستان را تجربه کرده ایم اما به دلیل نبود روش های علمی در برخی موارد این ظرفیت را از دست می دهیم.
رنجبر اقدم یکی از دلایل شکاف موجود در این بخش را شکاف بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت علوم دانست و به شکاف بین تحقیقات و نیازهای واقعی بخش کشاورزی اشاره کرد که باید برطرف شود.
وی با بیان اینکه تحول در بخش آموزش و تحقیقات کشاورزی کشور ضروری است، خاطرنشان کرد: اگرچه دستاوردهای علمی قابل توجهی حتی در ابعاد بین المللی در حوزه کشاورزی داریم، اما پاسخی برای برخی سوالات در این زمینه نداریم. گیاه پزشکی و آفات و زیست شناسی برخی آفات که 30 سالهاست که میده را در کشور جولان نمی شناسیم.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، انسجام پژوهشی و پرهیز از تحقیقات زودگذر، نوآوری تحقیقاتی و … را برای کمک به بخش کشاورزی ضروری خواند و ادامه داد: نتیجه این فعالیت ها باید از مصرف مواد شیمیایی فاصله بگیرد. آفت کش ها و استفاده از روش های مدیریت تلفیقی آفات می تواند مشکلات کشاورزان را حل کند.
رنجبر مصرف بی رویه سموم شیمیایی در کشور را یک نگرانی قابل توجه عنوان کرد و افزود: اکنون سالانه حدود 35 هزار تن سموم شیمیایی در کشور مصرف می شود و در بسیاری از موارد از روی ناآگاهی و با هدف پیشگیری استفاده می شود. به دلیل عادت و تجربه یا تحت فشار شرکت های تولید کننده و فروش سموم.
وی با بیان اینکه سم فروشی سوپرمارکتی نیست که هر فردی با هر دانشی بتواند آن را راه اندازی کند، گفت: متاسفانه نام این فروشگاه ها تطهیر و به «داروخانه گیاهی» تغییر یافته است، در حالی که استفاده از سم نیاز به ملاحظه و احتیاط زیادی ندارد. .
رنجبر فعاليت بيش از 240 شركت در زمينه سموم و ورود آنها به كشور را نگران كننده دانست كه شايد عملاً همه آنها ضرورتي نداشته باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، شهرام شاهرخی خانقاه، نایب رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی کشور نیز شش محور اصلی این پژوهشکده را که هدف آن تامین سلامت و امنیت غذایی جمعیت است، برشمرد.
وی این شش محور را حفظ و ارتقای سلامت محصولات کشاورزی به ویژه در زمینه سموم باقیمانده، استفاده بهینه از سموم، مبارزه تلفیقی با آفات، تنوع زیستی در حوزه گیاهان دارویی، توسعه مبارزه بیولوژیک با آفات و نیز برشمرد. تغییر اقلیم و تأثیر آن بر کنترل آفات.
به گفته شاهرخی، تغییرات اقلیمی به ویژه افزایش دما تأثیر جدی بر جمعیت، فعالیت انگل ها و تأثیر سموم بر کنترل آنها داشته و از سوی دیگر باعث تضعیف گیاهان، کاهش رقابت آنها شده است. . با علف های هرز و غیره
انتهای پیام