13:35 – 16 مهر 1403
محمدرضا فرشجیان رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار در نشست خبری امروز در پاسخ به ای بی اس نیوز، درباره وضعیت تولید خشکبار گفت: بر اساس آمار ایران با تولید سالانه 200 هزار تن پسته رتبه دوم را دارد. و کشمش با تولید 200 هزار تن در رتبه چهارم تولید خرما حدود 1 میلیون تن است و 400 هزار تن ما رتبه اول را در جهان دارد. همچنین سالانه 30 هزار تن انجیر تولید می شود که در دنیا نداریم.
به گفته وی نگاه دولت باید صادرات محور باشد زیرا اگر صادرکننده نباشد در دنیا تولید نخواهیم داشت.
فرشچیان ادامه داد: با رفع موانع صادرات، صادرات خشکبار از یک میلیارد و 330 میلیارد دلار به 5 میلیارد دلار رسید که رشد 400 درصدی دارد و اگر نتوانیم مشکلات را حل کنیم، در سال آینده به همین میزان صادرات نخواهیم رسید.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار صادرات خشکبار در سال 1396 را بالغ بر 3 میلیارد دلار دانست و افزود: با نرخ پایه فعلی گمرک باید صادرات به حدود 5 میلیارد دلار برسد در حالی که متاسفانه 1300 تا 1400 میلیارد دلار داریم. در صادرات.
وی بیان کرد: اگرچه واردات بادام هندی، بادام و گردو ممنوع است اما به وفور در مغازه ها موجود است و متاسفانه به صورت قاچاق وارد کشور می شود.
انجمن خشکبار در نامه ای به رئیس جمهور از رئیس جمهور خواست تا وضعیت بازار را در نظر بگیرد و در این نامه اعلام کرد که وضعیت صنعت خشکبار در ایران خوب نیست و بازارهای صادراتی و تولید کشور به سرعت در حال کاهش و از بین رفتن است.
در این نامه آمده است: چند سالی است که بازار برخی از محصولات صادراتی مانند فرش، خشکبار و گیاهان دارویی به دلیل وضع قوانین غیرکارشناسی و غیرکارشناسی از بین رفته است و در صورت ادامه روند فعلی، زاینده رود و هامون خشک خواهند شد. بالا
شاهد این مدعا کاهش 200 درصدی صادرات خشکبار از حدود 3 میلیارد دلار به یک میلیارد دلار در فاصله سال های 1397 تا 1402 است که دردناک تر این است که بر اثر این ضرر صدها هزار محصول کشاورزی مستقیم و غیرمستقیم آسیب دید. اپراتورها و فعالان بیکار بودند از یک سو، عواقب بد این اختلال، منافع اقتصادی برای تولیدکنندگان خارجی بود.