اخبار اقتصادی روز

سازوکار مجلس برای شفافیت تسهیلات کلان بانکی



نمایندگان شورای اسلامی، بانک مرکزی را موظف کردند اطلاعات مربوط به تسهیلات و تعهدات مادی و تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط با تعریف شورای پول و اعتبار را به تفکیک هر فرد منتشر کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه) شورای اسلامی و با بررسی بند هزینه ای لایحه اعتبارات 1402، پیشنهاد علی خزریان مبنی بر الحاق یک بند در تبصره 16 این لایحه را تایید کردند.

بر اساس این بند الحاقی در تبصره 16؛ شفافیت امکانات عمده و دارایی های مازاد:

الف- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از سامانه اطلاعاتی خود و اطلاعات دریافتی از بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی (موضوع بند (ب) این بند) به تفکیک هر یک از بانک ها و غیر بانکی استفاده کند. -موسسات اعتباری بانکی وب سایت خود را حداکثر تا 3 هفته پس از پایان هر فصل در دسترس عموم قرار دهید و آن را به روز کنید.

1- اطلاعات مربوط به تسهیلات و تعهدات کلان و تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط با تعریف شورای پول و اعتبار (مرتبط با ذینفع واحد) به تفکیک هر فرد شامل مبلغ پرداختی و مانده به واحد پول یا ریال. ، نرخ سود، دوره بازپرداخت، دوره تنفس، وضعیت بازپرداخت (جاری، معوق، معوق یا مشکوک)، نوع و میزان وثیقه دریافتی؛ در صورتی که به دلیل ناکافی بودن سرمایه بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی از تعریف حدود و تصویب تسهیلات کلان بانک مرکزی قابل استفاده نباشد، بانک مرکزی موظف است تسهیلات و تعهدات بیش از 500 میلیارد ریال را برای هر ذینفع منحصر به فرد منتشر کند. .

2- اطلاعات مربوط به املاک و مستغلات به تفکیک هر یک شامل سال و نحوه تحصیل، ارزش دفتری و ارزش روز برآورد، کاربری، وضعیت فعلی بهره برداری (شعبه، دفتر مرکزی، منازل شرکت، اجاره و غیره) و اقدامات انجام شده اختصاص یا ایجاد می کند

3- اطلاعات مربوط به تملک بیش از 20% (مستقیم یا غیر مستقیم) سهام شرکت یا سایر اشخاص حقوقی به تفکیک هر یک از آنها شامل سال و نحوه تحصیل، حسابداری ارزش و ارزش برآوردی روزانه. و شاخص های کلیدی عملکرد، از جمله نرخ بازده، صندوق. بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی با همکاری بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار موظفند صورت های مالی حسابرسی شده این شرکت ها را در سامانه کدال منتشر کنند.

4- میزان تسهیلات یا تعهدات پرداختی به هر یک از دستگاه های اجرایی موضوع ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه (به تفکیک دستگاه) توسط بانک یا مؤسسات اعتباری غیربانکی و همچنین سود. نرخ، مبلغ بازپرداخت و مدت تنفس، تضمین یا ضمانت نامه دریافتی، وضعیت بازپرداخت (تفکیک به جاری، معوق یا مشکوک الوصول) و مقررات اساسی پرداخت را در سایت بانک مرکزی ارسال و در دسترس عموم قرار داده و هر سه ماه یکبار آن را به روز رسانی کنید.

ب- بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظفند اطلاعات مندرج در قسمت اول این بند را با قابلیت خوانایی رایانه ای به صورت فصلی در اختیار بانک مرکزی قرار دهند. چنانچه تمام یا بخشی از اطلاعات در مهلت مقرر مخابره نشود، موسسه اعتباری حسب مورد به انتخاب بانک مرکزی به یکی از جرایم مندرج در ماده 44 قانون پولی تحت تعقیب قرار می گیرد. و قانون بانکداری کشور یا اجزای 3 یا 4 بند الف ماده 14 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با رعایت مقررات مندرج در بندهای فوق الذکر. . بانک مرکزی موظف است گزارش همکاری یا تخلف بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی را هر سه ماه یکبار به کمیسیون اصل 90 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و دیوان محاسبات کشور ارائه کند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *