سازوکار مجلس برای جلوگیری از خام فروشی
انتهای پیام
اعضای شورای اسلامی به منظور تصویب خام فروشی، بر صادرات کلیه مواد و فرآورده های معدنی فلزی و غیرفلزی و فرآورده های نفتی و گازی مالیات بر درآمد وضع کردند.
وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است منابع ناشی از این بند و مالیات بر درآمد موضوع بند (پ) تبصره (6) قانون دارایی سال 1401 کل کشور را وصول کند. سال 25/12/1400 و همچنین مالیات بر درآمد (مطابق بند) د) ماده (1) قانون امور گمرکی مصوب 22/8/1390 و اصلاحات بعدی آن) کلیه ماشین آلات و تجهیزات، قطعات، خام. مواد و واسطه های تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی که حقوق گمرکی آنها پس از ابلاغ این قانون بر اساس یک درصد (1) محاسبه می شود، تبصره می نماید.
میزان نهایی این عوارض در بخشنامه ای که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت نفت و معاونت علمی، فناوری و اقتصادی ریاست جمهوری بر اساس دانش حداکثر ظرف مدت دو ماه پس از ورود به قانون تعیین می شود، تعیین می شود. این قانون به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
به گزارش ای بی اس نیوز، اعضای شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) شورای اسلامی و با بررسی بند درآمدی لایحه اعتبارات 1402، بند تبصره 6 لایحه مالی را به تصویب رساندند.
با توجه به بند ن تبصره 6 ; در راستای اجرای قانون جهشی تولید دانش بنیان و توسعه زنجیره ارزش تولید از طریق خام فروشی، صادرات کلیه مواد و فرآورده های معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، نفت، گاز و پتروشیمی را شامل می شود. در فهرست تصویب نامه شماره 133291/ت 60334ه هیأت وزیران موضوع بند (ث) تبصره (6) قانون دارایی 1401 در اقصی نقاط کشور مشمول مالیات بر درآمد و از ابتدای سال 1402 به حداقل نیم درصد (5/0) از ارزش صادراتی این گونه کالاها به عنوان عوارض صادراتی محسوب می شود.