شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

سازندگان بازی صاحب بازی می شوند! -ایسنا

ابوالفضل صادق مدیر استودیو تتراپازل است. همه بازی های این استودیو آنلاین هستند اما صادق می گوید مشکل محدودیت دسترسی به اینترنت مشکل همه بازی سازان است. متأسفانه نتیجه این رویه تنها مهاجرت گسترده نیروی انسانی، تیم ها به کشورهای همسایه خواهد بود و در نهایت ریشه صنعت قمار در کشور خشک خواهد شد. باید این واقعیت را بپذیریم که اگر این وضعیت تا سال آینده ادامه پیدا کند، بازی ساز نخواهیم داشت و فروشگاه های ایرانی فقط بازی های خارجی می فروشند. علاوه بر این، بازار ایران دیگر در اولویت بازی سازان نخواهد بود.

سازندگان بازی صاحب بازی می شوند!

وی معتقد است: بنیاد ملی بازی های رایانه ای تنها مجری تصمیمات کلان در این حوزه است و آسیب تصمیمی مانند محدودیت دسترسی به اینترنت یا فیلتر شدن گوگل پلی توسط این بنیاد بررسی نمی شود. این است که بسیاری از استارت آپ ها به دلیل چنین مسائلی شکست می خورند. به دلیل فیلتر شدن گوگل پلی، 50 تا 60 درصد از درآمد بازی ساز از بین رفته است. به نظر من مشکل اینجاست که مسئولان این حوزه نمی خواهند وارد روند پیگیری برای حل چنین مشکلاتی شوند. این درد است. زیرا اگر به دنبال پیشرفت هستیم باید از منطقه امن خود خارج شویم که متاسفانه شاهد چنین اقدامی از سوی مراجع ذیصلاح نیستیم.

بازی سازان نیاز به حضور بین المللی دارند

می توان گفت با توجه به جمعیت کشور، این تعداد بازیکن رقم قابل قبولی است و نشان می دهد که صنعت قمار در کشور ما می تواند به صنعتی با گردش مالی زیاد تبدیل شود. از سوی دیگر، بازی ها و به طور کلی بازی های رایانه ای و حتی بازی های موبایلی برای کودکان و نوجوانان امروزه تنها جنبه سرگرمی ندارند و در دنیای امروز به عنوان محتوای فرهنگی یا بستری برای تولید محتوای فرهنگی اهمیت زیادی دارند.

جبلی معتقد است این اتفاق ریسک سرمایه گذاری های پرریسک را افزایش داده است. زمانی که برخی تصمیمات مسئولین باعث نزول یک صنعت می شود، بر این اساس مردم نیز حق دارند در آن صنایع سرمایه گذاری نکنند. وقتی گیمز، پلی استور و اپ استور فیلتر شد، فقط کافه بازار و مایکت در این بین باقی می ماند. بازار اصلی ما بازار بین المللی است، ما بازار کشورمان را حفظ می کنیم، اما به درآمد و توزیع بین المللی هم نیاز داریم، این مشکل ما را از لحاظ مالی هم متضرر کرده است».

در دنیای امروز؛ صنعت بازی به اندازه سینما جدی گرفته می‌شود، زیرا بازی‌ها به عنوان بستری مناسب برای ارائه محتوای فرهنگی مناسب برای یک کشور تلقی می‌شوند و از طریق تولید بازی برای گروه‌های سنی مختلف، می‌توان همزمان آموزش‌های فرهنگی را نیز ارتقا داد.

تعداد افراد تعدیل شده در آن زمان بسیار زیاد بود. جبلی در ادامه اظهارات خود در مورد خسارت وارده به مجموعه خود می گوید: “این کار با قطع اینترنت شروع شد. چندین پروژه ما لغو شد. این دو موضوع ما را بسیار آزار می دهد. دلیل و دلیل ما برای تعدیل این بود که سرمایه گذاری خطرپذیر در حال حاضر فوق العاده است. با ریسک بالا، همه چیز رو به جلو پیش نمی رفت و ما نیز ضرب الاجل تحویل پروژه را از دست دادیم.”

انتهای پیام

آب ما تمام شد

وی خاطرنشان می کند: اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی همیشه سرمایه گذاری شده اند و نه تنها کیفیت کافی رسانه های اجتماعی خارجی را ندارند، بلکه مردم نیز علاقه کافی به این اپلیکیشن ها ندارند. اگر محدودیت دسترسی به اینترنت وجود ندارد، چگونه می توان این پیام رسان های ایرانی را ارتقا داد؟ سامانه ای به نام ONLIN .403 برای دور زدن تحریم ها توسط وزارت ارتباطات معرفی شد. متاسفانه این سیستم به شدت ضعیف بود. انتظار ما این است که وقتی سیستمی توسط دولت معرفی می شود، توسعه و برنامه محکمی پشت آن باشد و کاربر در اولین استفاده با مشکل مواجه نشود. به جای رقابت با نسخه خارجی با سخت‌تر کردن زیرساخت داخلی، دسترسی به نسخه خارجی را کاملاً فیلتر می‌کنیم. با این روش نمی‌توانیم در صحنه بین‌المللی رقابتی باشیم، به همین دلیل منابع انسانی ما به فکر مهاجرت هستند.»

مدیرعامل و موسس گروه بازرگانی طراح سفید می‌گوید در این 5 ماه، هر اتفاقی را که یک شرکت می‌تواند طی کند، مجموعه‌های تحت رهبری آن‌ها نیز از آن عبور می‌کنند. وی در ادامه گفت و گو با ای بی اس نیوز نسبت به مهاجرت نیروی انسانی فعال در این حوزه هشدار می دهد. چون یا از شغل قبلی اخراج شده اند یا شرایط آنقدر بد بود که مجبور به تغییر شغل می شدند. با بسیاری از دوستانم که با آنها صحبت کرده ام، همیشه این نگرانی وجود داشت که وقتی ایده اینترنت ملی اجرایی شود، چه بلایی سر ما می آید و چگونه مورد حمایت دولت قرار می گیریم؟ متأسفانه در صنعت بازی، در صورت ملی شدن اینترنت، جایگزینی برای ویرایشگر متن یا ویرایشگر ویدیو نداریم.

ای بی اس نیوزپلاس: در یک هفته اخیر دو تصمیم از سوی رئیس جمهور در خصوص بهبود و بازنگری در وضعیت اینترنت این روزهای کشورمان اتخاذ شد که برای بسیاری از شرکت های اینترنتی امیدوارکننده بود. یکی از نمایندگان گفت که رئیس جمهور با ارسال نامه ای به وزیر ارتباطات خواستار بررسی «ضرورت بازگرداندن شرایط عادی اینترنت و دسترسی مردم به اینترنت رایگان» شده است. گام دوم رئیس جمهور، امضای دستور اجرایی دبیر شورای عالی فضای مجازی بود که در بند 11 آن، رئیس جمهور به دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی دستور داد سیاست های انسداد فضای مجازی را بررسی و بر «توجه به الزامات جدید فضای مجازی». حال سوال این است که چگونه می توانید به این آزمون و الزامات در زمینه بازی آنلاین دست پیدا کنید؟

صادق جبلی، مدیرعامل و موسس گروه شرکت‌های طراحان سفید، در گفت‌وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه حجم ارسالی به سرورها در کار ما بسیار زیاد است و نه چند مگابایت یا چند کیلوبایت، گفت: ، زیرا در اکثر موارد تا چند گیگ هم بالا می رود. “برای اینکه بتوانیم کار تیمی خود را جلو ببریم تا نفر بعدی بتواند کار خود را انجام دهد، باید در هر شرایطی هر حجمی را که می خواهیم به سرور ارسال کنیم. وقتی اختلال اتفاق افتاد برطرف شد. با سرعت کم تولید می شود. مثلاً در مدت 20 دقیقه فقط یک کنسرت ارسال می شد که بعد از 20 دقیقه اختلال ایجاد می شد و اینترنت قطع می شد و در نهایت مجبور شدیم با تمام تلاش هایی که برای انتشار مطالب خود انجام داده بودیم خداحافظی کنیم. کار تیم ما بشدت افت کرد و چون از نظر اپراتور حجم را خرج کرده بودیم از طرف اپراتورها هم تحت فشار مالی بودیم و از طرفی تعداد نفرات تیم ما کم شد و باعث شد که اتفاقی نیفتد. به درستی انجام شود.

صادق ادامه می‌دهد: «ما بازی‌هایی داریم که هم در داخل و هم در خارج از کشور استفاده می‌شود، با توجه به اینکه کیفیت ارتباط ما با کاربران بسیار پایین است، باید از برخی کاربران چشم‌پوشی کنیم. یا بپذیریم که کاربران داخل ایران ناپدید شوند، یا کاربران خارج از کشور. کشور.چون ما باید سرورها را فقط در یکی از این دو جا نگه داریم.بازی سازانی که کاربران خارجی بیشتری دارند اکثرا کاربران خارجی را نگه می دارند و به کاربران داخلی اهمیت نمی دهند.بازی سازانی که تعداد کاربرانشان در ایران بیشتر است نیز محدودیت های خود را دارند. ارتباط با کاربران داخلی. این بدان معناست که در نهایت سازنده بازی باید انتخاب کند که چگونه رنج بکشد.”

سازندگان بازی صاحب بازی می شوند!

واقعیت این است که صنعت بازی علیرغم تاکید مکرر مدیران بر توجه به شرکت های دانش بنیان، توجه به محصولات این شرکت ها و اقتصاد دانش بنیان در بسیاری از شعارها، اما این شرکت ها نیستند. آن طور که باید جدی گرفته شوند. چند ماهی است که محدودیت‌های دسترسی به اینترنت به مشکلات صنفی قبلی بازی‌سازان اضافه شده و اکنون به‌طور کلی، کل صنعت و نیروی انسانی مرتبط در کشورمان در خطر است.

امروزه صنعت بازی یکی از بزرگترین و سودآورترین صنایع مدرن در جهان است. چند ماهی است که محدودیت دسترسی به اینترنت این صنعت را در کشور ما تحت الشعاع خود قرار داده است.

برای پیشرفت باید منطقه امن را ترک کنید

از جمله صنایع مرتبط با اینترنت و آسیب پذیر در این حوزه، صنعت بازی است، آمارهای منتشر شده از سوی بنیاد ملی بازی های رایانه ای نشان می دهد که 34 میلیون گیمر در کشور ما فعال هستند و از این تعداد 58 درصد گیمرهایی هستند که به صورت آنلاین بازی می کنند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *