وی با بیان اینکه تشکیل شورای رقابت موجب بروز مشکلات و آسیب هایی به نظام سلامت شد، گفت: هجمه به هویت صنعت دارو ما را آزار می دهد که متأسفانه ناآرامی های شدیدی را در پی خواهد داشت.
فاضل با بیان اینکه شورای رقابت لطمه بزرگی به حوزه سلامت وارد کرد که متوجه نشدم، گفت: یک نکته مهم
نکته اصلی این است که نظام سلامت از نظام عرضه و تقاضا پیروی نمی کند و رویه هایی در این راستا باعث می شود که از مواهب و برکات نظام سلامت بهره مند نباشیم.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به دیدار با دکتر ظفر قندی وزیر پیشنهادی بهداشت، توضیح داد: در این جلسه خواستار بررسی مجدد کمیته تحریریه شدیم. اگر آسیب تحریریه به نظام سلامت کشور ادامه پیدا کند، غیرقابل جبران خواهد شد.
فاضل به مشکلات اقتصادی داروخانه ها و داروسازان اشاره کرد و افزود: جامعه فنی و علمی نباید به دنبال امرار معاش باشد. این در حالی است که شرایط اقتصادی اکنون جامعه دارویی کشور را به دنبال امرار معاش گذاشته است. جامعه داروسازی به عنوان عضوی از جامعه سلامت کشور باید به گونه ای عمل کند که جامعه آرامش بیشتری داشته باشد و به فکر ارائه خدمات بهتر باشد.
وی به اهمیت جایگاه علم اشاره کرد
کردی: امیدوارم دولت و مجلس جدید به جایگاه علم توجه کنند و علما را در کانون توجه قرار دهند. جامعه پزشکی از گروه های پزشکی به عنوان یک حرفه یاد نمی کند و آن را حرف پزشکی می داند. بنابراین، اقتصاد باید جنبه ثانویه باشد; اما الان اینطور نیست.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به کمبود نقدینگی در حوزه دارویی کشور گفت: مشکلات نقدینگی از سطح شرکتی فراتر رفته و دامنگیر داروخانه ها شده است. هر سه سطح دارویی کشور به دلیل برنامه ها و سیاست های معیوب دچار مشکل نقدینگی شدند.
فاضل با اشاره به اینکه ساماندهی حوزه دارو در کشور یکی از طرح های پیشنهادی وزیر دارو به وزارت بهداشت است، افزود: تشکیلات سازمان غذا و دارو در حوزه دارو در کشور بسیار حائز اهمیت است. موضوع در دستور کار دکتر ظفرجندی قرار دارد.
وی بر اهمیت تفویض اختیارات به نهادهایی از جمله:
وی گفت: سازمان نظام پزشکی و نقش نظارتی و نظارتی دولت در امور باید در دستور کار قرار گیرد. دولت باید مدیریت را رها کند و به سمت وظایف اساسی خود که نظارت و نظارت عالی است حرکت کند.
فاضل با بیان اینکه باید انقلابی از مواضع ویژه حاکمان ایجاد شود، تصریح کرد: انقلابی که در رویکرد، جایگاه و بینش همه حاکمان تخصص داشته باشد باید ایجاد شود. “تجربه” و “حفاظت” بال های یک مدیر هستند. بسیاری از مسئولان کشوری «پاسخگویی» و «مسئولیت» ندارند و مشکلات ناشی از عدم پاسخگویی و مسئولیت پذیری مسئولان کشور است.
رئیس شورای عالی تنظیم مقررات نظام پزشکی با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی داده های مربوط به انتظارات وزیر بهداشت در دولت چهاردهم را منتشر کرد، توضیح داد: علاوه بر این موارد متعددی در ارتباط با انتظارات نظام سلامت مطرح و به ارائه شده است. دکتر
دکتر الظفرکندی اعلام کرد.
وی به ضرورت دیپلماسی در حوزه نظام سلامت اشاره کرد و گفت: اگر به دیپلماسی بهداشتی و دارویی دست یابیم و از مسائلی مانند مهاجرت نخبگان جلوگیری کنیم، نظام سلامت دچار مشکل و از هم پاشیدگی خواهد شد.
فاضل در پایان گفت: از دولت چهاردهم و وزیر آن می خواهیم که استانداردهای پنج گانه مصوب نظام پزشکی را که چهار سال پیش تصویب شده، رعایت کنند. این پنج معیار نه تنها اعتبار جامعه دارویی را افزایش می دهد بلکه باعث افزایش درآمد حلال نیز می شود. باید به دنبال مقام کسب حلال باشیم. افزایش ناگهانی تعداد داروخانه ها باعث از بین رفتن دسترسی به حلال و رابطه غیرعادی بین پزشک و داروساز می شود.
وی در پایان گفت: جامعه پزشکی از وزیر بهداشت در دولت چهاردهم می خواهد که از نظرات دست اندرکاران جامعه پزشکی مانند سازمان نظام پزشکی و جامعه داروسازی ایران در سیاست گذاری استفاده کند. .
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17216/%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%87%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D8%B8%D9%81%D8%B1%D9%82%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز