معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در راستای ورود فناوری های نوین در حوزه اکتشاف ذخایر معدنی، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در قالب برنامه هفتم توسعه، فراطیفی داده ها را در کشور تولید می کند.
به گزارش خبر علم و فناوری آنا، علیرضا شهیدی افزود: تولید و به کارگیری داده های جدید و کاربردی در حوزه زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در مقیاس ملی از وظایف حاکمیتی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی است. کشور که توسط دولت و به منظور کاهش ریسک سرمایه گذاری بخش خصوصی تامین می شود. این در فرآیند اکتشاف و استخراج معدن انجام می شود.
وی گفت: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور همزمان با تولید داده های ژئوفیزیک هوایی که برای شناسایی ذخایر معدنی پنهان و عمیق استفاده می شود، با برنامه ریزی منسجم و بسیج امکانات و کارشناسی، تعریف پروژه ملی تولید مواد معدنی را آغاز کرد. داده های فراطیفی در کشور همزمان با شروع برنامه. هفتم تدوین شده است که مراحل اجرایی آن آغاز شده است و امیدواریم ظرف پنج سال این روش را به عنوان اولویت اول اکتشافی کشور بررسی کنیم. برنامه سالانه.
به گفته شهیدی، فراطیفی روشی جدید از طیف سنجی سنگ و کانی است که با هدف ایجاد کتابخانه طیفی کشور با هدف شفاف سازی روند اکتشاف و زمین شناسی انجام شده در کشور بر اساس استانداردهای جهانی انجام می شود.
معاون وزیر صمت با اشاره به تعامل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با مجموعه های دانش بنیان ادامه داد: فرآیند تولید داده های فراطیفی حاصل همکاری دوجانبه با یکی از پرفروش ترین مجموعه های دانش بنیان کشور است. که با استفاده از تجهیزات و هواپیماهای مناسب منجر به افزایش سرعت و تداوم برداشت می شود.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ابراز امیدواری کرد: نتایج و دستاوردهای اجرای این طرح ملی موجب تحول در حوزه اکتشاف ذخایر جدید معدنی در کشور شود.