10:28 – 12 سپتامبر 1403
از ابتدای سال جاری بین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران برای ساخت محله های نمونه در بافت های فرسوده، بافت های شهری ناکارآمد و اراضی نظامی توافق شده است که در قالب تفاهم نامه ای فی مابین تصمیم گیری شد. این دو موسسه در مناطق 19، 20 و 21 با چندین هزار واحد مسکونی با فناوری امروز در دنیا.
پیش از این مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اعلام کرده بود: به زودی ساخت 150 هزار واحد مسکونی در دستور کار قرار می گیرد و بخشی از این پروژه به ایجاد محله های نمونه اختصاص می یابد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: مساحت محله نمونه در منطقه 21 حدود 60 هکتار و در منطقه 19 حدود 12 هکتار است و انتظار ما این است که تکمیل پروژه محله نمونه حدود 3 سال طول بکشد. با ساخت کلیه خدمات پزشکی، ورزشی و فرهنگی مورد نیاز و البته در صورت ورود تکنولوژی چینی می توان از مزایای آن بهره مند شد و زمان ساخت را کاهش داد.
هدایت با اشاره به اینکه در منطقه 21 حدود 12 هزار واحد و در منطقه 19 حدود 2 هزار واحد در قالب محلات نمونه ایجاد می شود، گفت: هنوز سازوکار خاصی برای تحویل واحدهای محله ای اعلام نشده است.
همچنین در این زمینه، ارسلان مالکی معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ گفت: اجرای طرح محله نمونه که بزرگترین پروژه مسکونی شهر تهران و از نظر اعتباری است. بزرگترین پروژه مسکونی کشور حاصل کار جمعی وزارت راه، شهرسازی و مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) است که در حال حاضر انجام شده است. به تصویب کمیته ماده 5 رسید و طرح آن به شورای عالی شهرسازی و معماری ارجاع شد.
وی افزود: این شهر بر اساس اصول معماری ایرانی اسلامی و با رعایت محوریت مسجد، آموزش و پرورش و فضای سبز ساخته شده و سعی شد در الگوی شهرسازی پس از انقلاب اسلامی به عنوان شهر نمونه معرفی شود.
مدیرعامل شرکت ملی زمین و مسکن در تشریح کاربری های خدماتی این شهرک افزود: در شهرک حی القلو 50 هزار متر مربع فضای سبز و پارک محله ای، 33 هزار متر مربع برای فضای آموزشی استفاده می شود. 18 هزار متر مربع برای فضاهای ورزشی و پیش بینی می شود 17 متر مربع برای محیط های درمانی و 10 هزار متر مربع برای فضاهای فرهنگی و مذهبی استفاده شود.
وی تاکید کرد: این خدمات نه تنها باعث رهایی ساکنان محله از سفرهای غیرضروری به خارج از محله می شود، بلکه باعث کاهش ترافیک در مناطق شهری تهران می شود.
مالکی همچنین تصریح کرد: یکی از اصولی که در ساخت این شهرک گنجانده شده اهمیت پیاده روها در شهرک است که تقاطع های کمتری با گذرگاه های عابر پیاده خواهد داشت و تاکید می کنیم که همگان می توانند حداکثر با 15 دقیقه به خدمات شهری دسترسی داشته باشند. از راه رفتن
معاون وزیر راه و شهرسازی استفاده از فناوری های نوین و تکنیک های روز در ساخت این پروژه را از نقاط قوت آن دانست و ادامه داد: در اجرای این شهر استانداردهای ساختمان سبز و پایدار مورد توجه قرار گرفت.
وی تاکید کرد: پیش بینی بام سبز، شهرسازی هوشمند، مدیریت انرژی، کاهش آلودگی صوتی و نوری و بهبود فضای روانی ساکنان از جمله مواردی است که در شهر تهرانسر ساخته می شود.
مالکی با بیان اینکه طراحی محله نمونه و اجرای ساختمان های هوشمند، سبز و پایدار مورد توجه قرار گرفت، تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا طراحی و مطالعات فاز اول و دوم آماده سازی محله نمونه را به سرعت توسعه دهیم.
وی افزود: تاکنون اقدامات خوبی با همکاری شهرداری تهران و دانشگاه علم و صنعت برای طراحی این پروژه انجام شده است.
وی گفت: برای تسریع در روند اجرای پروژه، پیگیری و هماهنگی مستمر با دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری ضروری است.
لازم به ذکر است بر اساس برآوردهای اولیه محله ای نمونه با حدود 30 هزار نفر جمعیت در منطقه 21 تهران در حال طراحی است.
خبرنگار: کبری عزیزم