اکثر مردم به دلایل پزشکی نیاز به کاهش مصرف نمک دارند، با این حال، غذاهای کم سدیم می توانند مضر باشند، به خصوص برای ژاپنی ها که طعم شور تری دارند. اکنون یک شرکت ژاپنی به نام Kirin قاشقی تولید کرده که حاوی الکترود است و با قرار دادن آن در دهان، شوری غذا افزایش می یابد.
بر اساس گزارش رویترز، Kirin در حال حاضر تنها 200 قاشق از قاشق های برقی را به قیمت 127 دلار به صورت آنلاین به فروش می رساند و فروش محدود آن در خرده فروشی های ژاپنی از ماه آینده آغاز خواهد شد. اما این شرکت امیدوار است تا پنج سال آینده یک میلیون نفر در سراسر جهان این قاشق ها را خریداری کنند. به گفته این شرکت فروش این قاشق در خارج از ژاپن از سال آینده آغاز خواهد شد.
قاشق برقی کایرین برای کاهش مصرف نمک
این قاشق برقی از پلاستیک و فلز ساخته شده است و این فرآیند توسط استاد دانشگاه میجی در ژاپن، هومی میاشیتا، که قبلا چاپستیک های برقی را برای افزایش طعم غذا ایجاد کرده بود، ایجاد شد. نحوه کار این قاشق به این صورت است که یک میدان الکتریکی ضعیف از قاشق می گذرد و روی مولکول های یون سدیم روی زبان تمرکز می کند تا شوری غذا را افزایش دهد.
لازم به ذکر است که سازنده این قاشق در سال ۲۰۲۳ برنده جایزه ایگ نوبل در زمینه تشریفات شد. این جایزه هر ساله به دستاوردهای علمی داده می شود که ابتدا مردم را بخنداند و سپس آنها را به فکر فرو برد.
Kirin که کار اصلی اش در زمینه مراقبت های بهداشتی است، می گوید که فناوری در ژاپن اهمیت ویژه ای دارد. زیرا به طور متوسط یک فرد بالغ در این کشور روزانه حدود 10 گرم نمک مصرف می کند که دو برابر میزان توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.
محقق این شرکت می گوید که فرهنگ غذایی ژاپنی به سمت طعم های شور گرایش دارد. ژاپنی ها به طور کلی نیاز به کاهش مصرف نمک دارند، اما بدیهی است که دور شدن از چیزی که به خوردن عادت داریم دشوار است. به همین دلیل، می توان از چنین ابتکاری استقبال خوبی کرد.
منبع خبر: https://digiato.com/interdisciplinary/theres-an-electric-salt-spoon-that-adds-umami-flavor
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز